Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θ' αλλάξει ποτέ

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθήθηκε σήμερα στη βουλή από τους Ε. Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη φαίνεται ήδη να έχει αποτελέσματα, αφού σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες μιας εκπαιδευτικού, γονιός ενός μαθητή της Ε΄ Δημοτικού παραπονέθηκε στη διευθύντρια του σχολείου όπου εργάζεται -δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιο είναι το σχολείο- για το λόγο ότι η εκπαιδευτικός δίδαξε στους μαθητές τον <<Κεμάλ>> του Μάνου Χατζιδάκι. Ο γονέας -μεταξύ άλλων- κατηγόρησε την δασκάλα της μουσικής για... ισλαμική προπαγάνδα. 

Προφανώς, ο γονέας του παιδιού θα προτιμούσε η δασκάλα να έχει μιλήσει στους μαθητές για την <<Σεξουαλική Πολυρρυθμία>> του μεγάλου μας μουσουργού, ενόσω θα πρόβαλε στα παιδιά και σκηνές από την ταινία <<Sweet Movie>>.

Η διευθύντρια του σχολείου -ύστερα από τα παράπονα του γονέα- μπήκε στην τάξη όπου διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός και μάζεψε τις φωτοτυπίες που είχαν μοιραστεί στα παιδιά, στη συνέχεια την κάλεσε στο γραφείο της και την επέπληξε γιατί <<δεν κάνει σωστά τη δουλειά της>>, ενώ της τόνισε πως <<μοναδικό μας μέλημα είναι να μάθουμε στα παιδιά να αγαπάνε την πατρίδα και να τους τονώσουμε το εθνικό φρόνημα>>. 

Επίσης, η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου τόνισε στην εκπαιδευτικό πως θα μπορούσε -αντί για Χατζιδάκι- να διδάξει στα παιδιά την μουσική ιδιοφυΐα του Γιάννη Πλούταρχου που με τα λαϊκά του άσματα κρατάει ψηλά τον Ελληνισμό και αχ κορίτσι μου στους χτύπους της καρδιάς μου απόψε χόρεψε φτερά αγγέλου στο κορμί μου φόρεσε. 

(Αφού χαιρετίσω την κίνηση της εκπαιδευτικού να διδάξει Χατζιδάκι στους μαθητές της -ίσως αν όλοι οι εκπαιδευτικοί κάναν το ίδιο ο κόσμος να ήταν καλύτερος-, θέλω να την συγχαρώ που δημοσιοποίησε το θέμα - είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν όλοι πως αυτή η χώρα κατακλύζεται από καθυστερημένους. Είναι ένα βήμα για να τους αφανίσουμε. Ευτυχώς που υπάρχουν δασκάλες σαν κι εσάς).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου