Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Καλοκαίρι στη Λάρισα

Ο Ντόνι μένει όλο το καλοκαίρι στη Λάρισα -την λατρεύει και δεν μπορεί να την αποχωριστεί με τίποτα-, οπότε είναι ο κατάλληλος για να σας συμβουλεύσει πώς να περάσετε όμορφα στην πιο ερωτική πόλη του Θεσσαλικού κάμπου. 

Αν όλοι σας οι φίλοι λείπουν στις παραλίες κι εσείς έχετε ξεμείνει μόνος στη Λάρισα, δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε - η στεναχώρια κάνει ρυτίδες. Το πρώτο μέρος που μπορείτε να επισκεφτείτε ώστε να νιώσετε κι εσείς σαν τους λουόμενους φίλους σας και να μην έχετε να ζηλέψετε τίποτα, είναι η δημοτική πισίνα της Νεάπολης. 

Η δημοτική πισίνα της Νεάπολης είναι το κατάλληλο μέρος για να αισθανθείτε πως βρίσκεστε μακριά από την πόλη, αφού το μέρος μαζεύει κάθε αρχιδιάς αρχίδι - όπως ακριβώς γίνεται στα παράλια της Λάρισας. Τα πιτσιρίκια που θα συναντήσετε στην δημοτική πισίνα της Νεάπολης θα σας χαρίσουν το αίσθημα της ανεμελιάς, αφού μαζί τους κουβαλάνε ρακέτες, μάσκες, αναπνευστήρες και βατραχοπέδιλα, ενώ η φασαρία που προκαλούν θα σας κάνει να αναπολήσετε τον Ηρώδη. 

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα στην δημοτική πισίνα της Νεάπολης, είναι το νερό της πισίνας. Αν μέσα στο νερό εντοπίσετε μια κίτρινη απόχρωση, να είστε σίγουροι πως δεν προέρχεται από το σύστημα ανακύκλωσης της πισίνας, αλλά από τα κατρουλιά που αμολάν οι πιτσιρικάδες - ωστόσο μην πτοηθείτε: εντοπίστε τους γονείς και κάντε τους παράπονα, και εκείνοι αμέσως θα σας αποζημιώσουν γράφοντάς σας εκεί που δεν πιάνει μελάνι.  

Ένα άλλο ιδανικό μέρος που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος που έχει ξεμείνει καλοκαιριάτικα στη Λάρισα είναι της Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό. Δεν εννοώ φυσικά να πάτε και να πέσετε μέσα στο ποτάμι - κινδυνεύετε να σας φάει κάνας γουλιανός την κοκόνα. Δίπλα από τον Πηνειό, κατά μήκος της διαμορφωμένης κοίτης του ποταμού, βρίσκεται μια αστική παραλία η οποία μπορεί να σας προσφέρει την απαιτούμενη δροσιά που χρειάζεστε. Ηλιοθεραπεία δεν μπορείτε να κάνετε -γιατί μπορεί να σας τσιμπήσει κάνας ντάβανος-, αλλά μπορείτε να παίξετε beach volley ή ρακέτες - βέβαια, αν αρχίσετε να παίζετε beach volley και ρακέτες μόνος σας, θα σας περάσουν για τελείως καθυστερημένο και θα φωνάξουν τους κυρίους με τα άσπρα να σας φορέσουν τον ζουρλομανδύα. 

Σε περίπτωση που δεν είστε μπακούρι και επισκεφτείτε τον Πηνειό με τον σύντροφό σας και αισθανθείτε μια σεξουαλική επιθυμία -καυλώσετε ελληνιστί-, θα πρέπει να προσέχετε τους ματάκηδες και τους λιγούρηδες, που θα καραδοκούν και θα ελλοχεύουν σε κάθε σας κίνηση - το σεξ μέσα στον ποταμό είναι κάτι που δεν θα σας συνιστούσα, γιατί μπορεί να φύγετε με τρία αρχίδια. 

Το Αισθητικό Άλσος της Λάρισας αποτελεί μια ακόμα επιλογή απόδρασης για αυτούς που κάνουν καλοκαίρι στην πόλη. Το Αισθητικό Άλσος της Λάρισας ενδείκνυται για απογευματινούς περιπάτους, που σας δίνουν τη δυνατότητα -μέσω της περισυλλογής- να χαλαρώσετε λιγάκι και να σκεφτείτε τους λόγους που σας οδήγησαν στο να επισκεφτείτε το Αισθητικό Άλσος μέσα στον καύσωνα - μα καλά, τελείως βλαμμένος είστε; 

Το πάρκο του Αλκαζάρ αποτελεί μια από τις πιο σταθερές επιλογές για τους Λαρισαίους που βρίσκονται μακριά από τις παραλίες και έχουν ανάγκη από λίγη δροσιά. Το πάρκο του Αλκαζάρ αποδεικνύει πως η Λάρισα είναι μια πόλη γεμάτη πράσινο - πράγματι, αν ανατρέξετε σε παλιότερα εκλογικά αποτελέσματα θα διαπιστώστε πως η Λάρισα ψήφιζε κάργα ΠΑΣΟΚ. Η λίμνη, τα δέντρα, τα συντριβάνια και τα λουλούδια θα σας χαρίσουν ένα υπέροχο αίσθημα θλίψης και αναγούλας, ενώ οι μύγες δεν θα σας αφήσουν σε ησυχία. Επίσης, στο πάρκο του Αλκαζάρ θα βρείτε αναψυκτήριο που προσφέρει μέρα-νύχτα καφέ, μπύρα και σουβλάκι από άλογο (βυσσινί).

Τέλος, ο λόφος του φρουρίου είναι από τα γραφικότερα μέρη της Λάρισας αλλά, καλό θα ήταν να τον επισκεφτείτε αφού δύσει ο ήλιος, γιατί η ζέστη δεν παλεύεται - κάθεσαι σε ένα πεζούλι και ανάβει ο κώλος σου. Η πλατεία Λαμπρούλη που εδράζει στον λόφο του φρουρίου αποτελεί σημείο συνάντησης δεκάδων Λαρισαίων, οι οποίοι με μπύρα στο χέρι και μπάφο στο παπούτσι συζητάνε για ποίηση, λογοτεχνία, κλασσική μουσική αλλά και για το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί ο σοσιαλιστικός διεθνισμός, με αποτέλεσμα μερικές φορές να οξύνεται η κατάσταση και να κρίνεται απαραίτητη η επέμβαση ασθενοφόρου. 

Άντε και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!