Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μπάτσοι και νεοναζί, το κλείσανε το μαγαζί

Επίθεση στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσαν με ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής - όταν βλέπεις να πλακώνονται οι μπάτσοι με τους χρυσαυγίτες, ξέρεις πως η νίκη είναι κοντά. Αφορμή για την επίθεση στάθηκαν οι απειλές και τα υβριστικά σχόλια του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος αστυνομικών στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στο νησί.


Ο Ηλίας Κασιδιάρης εξοργίστηκε και βγήκε εκτός εαυτού κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, επειδή στον χώρο βρέθηκαν 100 περίπου αντιεξουσιαστές που απείλησαν να μην επιτραπεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές βρισκόταν και πολλά μεγάλα ονόματα του αναρχικού χώρου, όπως ο Μπάμπης ο Νυχοκόπτης, ο Γιάννης ο Πενταδάκτυλος και ο Κώστας ο Σαπιοκοιλιάς.


Ο Ηλίας Κασιδιάρης αγριεμένος άρχισε να απειλεί έναν αστυνομικό ότι θα κάνει μηνύσεις, για το λόγο ότι οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν τους αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα αντισυγκέντρωση με σκοπό την παρακώλυση της συγκέντρωσης του κόμματός του. <<Σου δίνω το λόγο μου θα έχεις νεκρούς>>, είπε ο Κασιδιάρης στον αστυνομικό, για να πάρει την απάντηση <<Θα μου κλάσεις τ΄ αρχίδια>>. 


Όπως καταλαβαίνετε, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι σχέσεις αστυνομίας και Χρυσής Αυγής δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα. 


Οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής, με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, τόνισαν στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής πως από 'δω και στο εξής δεν θα τους σέβονται, ενώ συμπλήρωσαν πως <<Η Χρυσή Αυγή ήταν το αγαπημένο μας κόμμα, αλλά δεν την αγαπάμε πια. Νιώθουμε ακριβώς όπως ένιωσαν οι θαυμαστές του Σάκη Ρουβά όταν τον είδαν να τραγουδάει με φούστα: Απογοητευμένοι>>. 


Ο Ηλίας Κασιδιάρης, με δική του επιστολή, σημειώνει -μεταξύ πολλών άλλων- πως <<Αυτή η κοροϊδία με εξόργισε, γι' αυτό και είπα στον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή πως με την τακτική του και με το να ανέχεται τους παράνομους κουκουλοφόρους σίγουρα θα έχουμε νεκρούς>>, ενώ κλείνει την επιστολή του με μια μαντινάδα: <<Κοντοζυγώνει ο καιρός και πλησιάζει η ώρα, που θα 'ρθει η Χρυσή Αυγή να κυβερνά τη χώρα>>.


Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να αλληλοεξοντωθούν οι φασίστες μεταξύ τους, για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή από τη βλακεία τους. Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης μια εκπομπή όπου θα φιλοξενεί έναν αστυνομικό και έναν χρυσαυγίτη που θα μιλάνε για τις σχέσεις τους. Στο τέλος ο Θεοδωράκης θα τους χτυπήσει συμπονετικά στον ώμο και θα τους πει <<Γεια σας, ελπίζω να τα βρείτε>>. 


Με αφορμή την μαντινάδα του Ηλία Κασιδιάρη, εμπνεύστηκα και έγραψα κι εγώ μια μαντινάδα. 


Τον Κασιδιάρη άκουσα να λέει θα κυβερνήσει,
η τρίχα μου σηκώθηκε, μιλάμε έχω ασπρίσει,
μα σαν το ξανασκέφτομαι και γράφω μαντινάδα, 
νύχτα θα σας κρεμάσουμε μαζί με τον Καιάδα!