Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Εθνική Ελλάδος (γεια σου!)

Χθες, απόγευμα Κυριακής, η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου πάτησε το πόδι της στη Βαρσοβία εν όψει του Euro 2012. Οι παγκοσμίου κλάσης ποδοσφαιριστές μας εμφανίστηκαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Πολωνίας ιδιαίτερα ευδιάθετοι και με ηθικόν ακμαιότατο - σε αντίθεση με όλους εμάς εδώ. 




Οι δημοσιογράφοι των πολωνικών Μ.Μ.Ε έσπευσαν απευθείας στο αεροδρόμιο με σκοπό να αποσπάσουν μερικές δηλώσεις από τους αστέρες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, διότι τέτοιους παιχταράδες σαν και τους δικούς μας δεν έχουν ξαναματαδεί από κοντά και θα ήταν κρίμα να μην πάρουν κι αυτοί μια χαρά.




Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη στον δημοσιογράφο του ΤιΒί Πολωνέζ, Ντιμίτρι Βλαχογκορμπατσώφ.
Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας υπογράμμισε πως οι παίχτες θα ακολουθήσουν την ίδια αποτυχημένη συνταγή που -ένα Θεός ξέρει γιατί- τους χάρισε το Ευρωπαϊκό κύπελλο το 2004 - θα παίξουν δηλαδή το συναρπαστικό και μαγικό εκείνο αντιποδόσφαιρο που τους έκανε αγαπητούς στα πέρατα της οικουμένης. <<Ξέρουμε πολύ καλά να ταμπουρωνόμαστε πίσω στην άμυνα για σχεδόν 90 ολόκληρα λεπτά, και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας σειράς σκληρών προπονήσεων>>, τόνισε ο μάγος της στρογγυλής Θεάς από τον Πύργο, ενώ συμπλήρωσε πως <<Μπορεί το παιχνίδι μας να θυμίζει αντιεπαγγελματικό κλοτσοσκούφι που κάνει τα νεύρα του φίλαθλου κόσμου τσατάλια, αλλά όταν στεκόμαστε κωλόφαρδοι και μας κάθεται καμιά αντεπίθεση και δεν μοιράζουμε πάσες στις διαφημιστικές ταμπέλες, το πετάμε το γκολάκι>>.
Σε ερώτημα του Ντιμίτρι Βλαχογκορμπατσώφ, για το αν ο ίδιος σκοπεύει μέσα στα πολωνικά γήπεδα να πέφτει συνέχεια με το παραμικρό, ή να στέκεται και καμιά φορά όρθιος έτσι για την αλλαγή, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αφόπλισε τον ειρωνικό και κακόβουλο ρεπόρτερ, αφού με αξιοζήλευτη ετοιμολογία απάντησε <<Ξέρω 'γω>> και έξυσε το κεφάλι του. 




Από τη μεριά του, ο Πορτογάλος προπονητής της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος, με δηλώσεις του στο Τιβί Βαζέχα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία που θα ακολουθήσει η ομάδα, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό να μην ψηφίσει ΣΥ.ΡΙΖ.Α, γιατί ο Τσίπρας είναι ένα κωλόπαιδο που θέλει σώνει και καλά να επιστρέψει τη χώρα στη δραχμή και μετά αυτός θα πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει πίσω στην χρεοκοπημένη Πορτογαλία όπου δεν θα μπορεί να βρει δουλειά - μια χαρά ταράτσα την έχει κάνει στην χρεοκοπημένη Ελλάδα με τα φράγκα που τσεπώνει από τις διαφημίσεις Vodafone, χαζός είναι να φύγει;

Το τέλος


Στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Κηφισιά παρευρέθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της καταρρέουσας Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία - η Θεία Λειτουργία αρνήθηκε να παρευρεθεί γιατί δεν ήθελε να παρακολουθήσει τον Αντώνη Σαμαρά.


Αμέσως μετά την έξοδο από το ναό, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: <<Το Άγιο Πνεύμα να μας δώσει αγάπη, πίστη και πείσμα για αγώνα>>. 


Βέβαια, αυτό που στην πραγματικότητα ήθελε να πει ο Αντώνης Σαμαράς ήταν <<Το Άγιο Πνεύμα να μας δώσει αγάπη, πίστη και ψήφους>>, διότι ξέρει ότι τα ζώα που θα τον ψηφίσουν όλο και λιγοστεύουν, οπότε καταφεύγει στο Άγιο Πνεύμα και στη βοήθεια του Θεού - μιλάμε για τελειωμένη περίπτωση.


Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν εξαπέλυσε ούτε μια κατηγορία προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Απ' ό,τι φαίνεται, ο Αντώνης Σαμαράς σεβάστηκε την σημερινή εορταστική ημέρα της Ορθοδοξίας που σηματοδοτεί την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους με το συμπλήρωμα 50 ημερών από την Ανάσταση του Χριστού.


Αφού λοιπόν η σημερινή ημέρα είναι ημέρα επιφοίτησης, ας γονατίσουμε και ας προσευχηθούμε όλοι να πέσει ουρανοκατέβατη η Θεία έμπνευση στο κεφάλι του Αντώνη Σαμαρά, μπας και συνειδητοποιήσει πως το τέλος του δεν αργεί. Είναι μόνο 13 ημέρες μακριά.