Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Στη χούντα δηλαδή ήταν πιο πολλοί οι μπάτσοι;

Σώθηκε για ακόμα μια φορά η χώρα -και η εικόνα της στο εξωτερικό-, αφού στις 4:30 τα ξημερώματα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να δοθεί τέλος στην κατάληψη του ιδρύματος από τους εργολαβικούς υπαλλήλους, γιατί το Πανεπιστήμιο είναι τίγκα στο σκουπιδαριό και δύο άνθρωποι έχουν ήδη πάθει σταφυλόκοκκο, ενώ κινδυνεύουμε και με μόνιμο αποκλεισμό από τη Γιουροβίζιον. 


Η αστυνομία της παρακμάζουσας κυβέρνησης προχώρησε στην σύλληψη 11 εργολαβικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως οι μπάτσοι του Σαμαρά δεν έδειραν το κτίριο και τα σκουπίδια. 


Η αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης στο Αριστοτέλειο έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει πως <<Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο είναι τραγική, από τη μπόχα κοντεύει να ξυπνήσει ο Αριστοτέλης>>.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων του Α.Π.Θ, η κατάληψη συνεχίζεται, αν και, στην τελευταία ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των εργολαβικών υπαλλήλων για τον αν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή όχι, τα πράγματα ήταν οριακά, γιατί οι περισσότεροι είναι δούλοι και δεν έχουν καταλάβει πως η απεργία διαρκείας είναι το μόνο μας όπλο ενάντια στην αηδιαστική χούντα τους, και μόλις βλέπουν τους λυσσασμένους ματατζήδες κλάνουν μέντες και παρακαλάνε να πάνε σπιτάκι τους. 


Βέβαια, με αυτό το σκεπτικό, το μόνο που καταφέρνουν είναι να συνεχίσουν να είναι δουλοπρεπείς. Άρα ανάξιοι των δικαιωμάτων τους. 


Στο πλευρό των εργολαβικών υπαλλήλων στέκονται πολλοί φοιτητές του Αριστοτελείου που στηρίζουν την κατάληψη, και αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί είναι νέοι και έχουν ακόμα τα κότσια να αντιμετωπίσουν το βαρύ χέρι της κυβέρνησης (την αστυνομία), σε αντίθεση με τους εργολαβικούς που είναι κάτι ραμολιμέντα που τρέμουν μην χάσουν τις δουλειές τους και βρεθούν στο δρόμο. 


Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη σκέψη τη κυβέρνησης ήταν να μπουκάρει η Χρυσή Αυγή στο Πανεπιστήμιο και να δείρει ακόμα και το άσυλο, αλλά κάτι τέτοιο απορρίφθηκε, γιατί μετά υπήρχε ο φόβος να ξεσηκωθούν οι δούλοι αστυνομικοί που τους κλέβουν τη δουλειά και να τα κάνουν όλα πουτάνα. 


Τελικώς αποφασίστηκε -αφού πρώτα η κατάσταση εκτονωθεί στο Αριστοτέλειο και η κατάληψη βαρέσει διάλυση μια και καλή- να χρησιμοποιηθεί η Χρυσή Αυγή στο συμμάζεμα των απορριμάτων, μιας και οι χρυσαυγίτες είναι μόνο για τα σκουπίδια.