Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει (ούτε οι Χριστιανοί της)

Ένταση και επεισόδια επικράτησαν αργά χθες βράδυ έξω από το θέατρο <<Χυτήριο>> στην  Ιερά Οδό, όταν περίπου 100 μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής μαζεύτηκαν έξω από το θέατρο για να διαμαρτυρηθούν για την παράσταση <<Corpus Christi>> την οποία θεωρούν προσβλητική, αφού παρουσιάζει τον Ιησού και τους 12 Αποστόλους ως ντιγκιντάγκες. 


Το έργο παρουσιάζει τον Ιησού ως ηγέτη και τον Ιούδα ως έναν φανατικό θαυμαστή του που τον ερωτεύεται παράφορα και που θέλει να πνίξουν το κουνέλι, όμως ο Ιησούς δεν του κάθεται γιατί είναι ολοκληρωτικά δοσμένος στον γκέι ακτιβιστή Γιωργάκη Βαραββά. Παράλληλα ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας 13 νέων που ερωτεύονται ο ένας τον άλλο και μεταξύ τους γίνεται της αλλαξοκωλιάς το πανηγύρι. 


Σύμφωνα με την παράσταση, ο Ιησούς γεννήθηκε σε ένα μοτέλ στην Εθνική οδό γιατί ήταν πολύ μποέμ τύπος για να γεννηθεί σε μια απλή στάνη με γιδοπρόβατα, ενώ μεγάλωσε στους δρόμους σαν αλήτης και έτρεχε στις πορείες γυμνός καβάλα στο αλογάκι της Παναγίας χουφτώνοντας που και που και κάνα αντρικό κωλαράκι.


Το <<Corpus Christi>> καταγράφει ακόμα τις ζωές των 12 Αποστόλων -από την εφηβεία μέχρι την ενηλικίωση- που θυμίζουν αρκετά τις ζωές των πρωταγωνιστών του <<Beverly Hills>> που είχαν παρθεί όλοι μεταξύ τους και που τα καρφοκώλια και οι ερωτικές ίντριγκες πήγαιναν σύννεφο. 


Οι Χρυσαυγίτες -που είναι όλοι τους περήφανοι για την αρχαία ελληνική κουλτούρα και που κάθε τόσο καταφεύγουν με στόμφο στους αρχαίους Έλληνες που εκείνοι κι αν ήταν τίγκα στην αδερφοπαρτούζα- θίχτηκαν από την πλοκή της παράστασης που παρουσιάζει το Χριστό και τους 12 Αποστόλους ως ομοφυλόφιλους, και πήγαν με το νταηλίκι να διακόψουν την πρεμιέρα του έργου γιατί το θεωρούν βλάσφημο. Γαμώ τη Παναγία τους. 


Ωστόσο, Χρυσαυγίτες και λοιποί θρησκόληπτοι που ξεσηκώθηκαν για το <<Corpus Christi>> δεν θα πρέπει να ξεχνάνε πως, σύμφωνα με πάπυρο που έφερε στο φως το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ο Ιησούς είχε γυναίκα, οπότε ο Ιησούς δεν ήταν αδερφή αλλά ένας βαρβατάντρας που γούσταρε θηλυκά. Αφού το Θεό τους -εκτός από χαζό- τον θέλουν straight, ας αναλογιστούν αυτό. 


Αλλάζουμε χώρα και υπηκοότητα το συντομότερο. Με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, γινόμαστε ρόμπες ξεκούμπωτες στα πέρατα της οικουμένης. 


Καλή λευτεριά!