Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Λύσσα με τον Κουφοντίνα

Χαμός γίνεται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» από τις εκδόσεις Λιβάνη. Γνωστοί άνθρωποι του πνεύματος, όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς (εδώ γελάμε), έβαλαν στο στόχαστρο τις εκδόσεις Λιβάνη -και τις κατηγορούν για φιλαργυρία- γιατί «είναι ντροπή και αίσχος να εκδίδεται η αυτοβιογραφία ενός δολοφόνου». 

Παρακολουθώ από χθες τις διαδικτυακές σελίδες αυτών των ανθρώπων και περνάω πολύ ωραία. Οπωσδήποτε, έχει πολλή πλάκα να κατακεραυνώνουν τις εκδόσεις Λιβάνη -και να τις κατηγορούν για φιλαργυρία- άνθρωποι όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς, που θα πούλαγαν και το τομάρι τους προκειμένου να βγάλουν μερικά χιλιάρικα ευρώ. 

Βέβαια, ο κύριος λόγος που αυτοί οι άνθρωποι έχουν λυσσάξει με την έκδοση του βιβλίου του Κουφοντίνα είναι πως το βιβλίο του Κουφοντίνα θα το αγοράσει πολύς κόσμος, ενώ τα δικά τους -που δεν διαβάζονται με τίποτα- θα παραμείνουν σνομπαρισμένα και σκονισμένα στα πίσω ράφια των βιβλιοπωλείων. 

Πάντως, πρέπει να είναι πολύ όμορφο -παράλληλα με την έκδοση του βιβλίου σου- να σου την πέφτουν ένα μάτσο ατάλαντοι ξεπουλημένοι που χαριεντίζονται όλα αυτά τα χρόνια με τους Ευαγγελάτους και τους Πρετεντέρηδες και τα τσεπώνουν από Έλληνες πολιτικούς και ολιγάρχες.

Πολύ σε ζηλεύω Δημήτρη Κουφοντίνα.