Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Στη Συγγρού ο Σαμαράς

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού μετέβη πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση με σφαίρες από αγνώστους στα γραφεία του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν εισέλθει στο πληγιασμένο κτίριο, τόνισε στους δημοσιογράφους πως <<Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις, όπως και ένα κτίριο που πυροβόλησαν. Τη Δημοκρατία όμως δεν μπορείς να την πυροβολήσεις>>, ενώ έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα στους τρομοκράτες λέγοντας <<Ας τ' ακούσουν λοιπόν αυτοί που πρέπει, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται>>. 


Οπωσδήποτε, η Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά δεν τρομοκρατείται με καλάσνικοφ. Θέλει βόμβα. Ή μάλλον, βόμβες. 


Δημοσιογραφικό ρεπορτάζ αναφέρει πως κατά την είσοδό του στα γραφεία του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε τρεις φορές το σταυρό του -γιατί είναι και θεούσα-, ενώ ένας από τους φύλακες του κτιρίου αποκάλυψε πως είδε τον Πρωθυπουργό γεμάτο συγκίνηση να λούζεται από ένα άσπρο φως και να συνομιλεί σε κάποια ακαταλαβίστικη γλώσσα με την Παναγία την Δαπίτισσα. 


Ακόμα, σύμφωνα με ισχυρισμούς από αυτόπτες μάρτυρες, όταν ο Αντώνης Σαμαράς μπήκε στο προσωπικό του γραφείο η συγκίνηση διογκώθηκε, με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός να βουρκώσει και να βάλει τα κλάματα, ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να του έφυγαν και τα κακάκια του.  


Επίσης, μεγαλοστέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εξομολογήθηκε σε δημοσιογράφο πως ο Αντώνης Σαμαράς του είχε εξομολογηθεί χθες βράδυ πως είδε στον ύπνο του τον Χριστό Άννα Βίσση, κάτι που -όπως υποστήριξε ο Πρωθυπουργός- ήταν σωτήριο για εκείνον, αφού το διάβασε στον ονειροκρίτη. 


Κατά την έξοδό του από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς -αφού σταυροκοπήθηκε για να διώξει τα κακά πνεύματα απ' το χώρο- αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως από 'δω και στο εξής μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης θα είναι η πάταξη της τρομοκρατίας, κάτι που σημαίνει πως -μετά το κλείσιμο των καταλήψεων- θα ακολουθήσει το κλείσιμο των μπλογκς, των βιβλιοπωλείων και των βιβλιοθηκών.  

Επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού σήμερα τα ξημερώματα. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως δύο άγνωστοι πλησίασαν στην περιοχή και πυροβόλησαν κατά των γραφείων, χωρίς δυστυχώς να προκαλέσουν κανέναν τραυματισμό, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή γιατί εκτός από ανίκανοι είναι και χέστηδες. 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5 κατέστησε σαφές πως στόχος της επίθεσης ήταν το γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αν και κανονικά ο στόχος θα έπρεπε να ήταν ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά μάλλον οι τρομοκράτες είναι τίποτα κότες που ξέρουν να τα βάζουν μόνο με γραφεία. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του Πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, μετά χτύπησε στον τοίχο, στη συνέχεια τρύπησε μια αφίσα Duran Duran που έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο γραφείο του και κατέληξε στο πάτωμα όπου και άφησε την τελευταία της πνοή. Το βλήμα περισυνελέγη από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στο εργαστήριο για βαλλιστική εξέταση, αν και δεν χρειάζεται να το κουράζουν και πολύ οι της Νέας Δημοκρατίας, τίποτα κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα την έκαναν την επίθεση. 


Το κουβάρι της υπόθεσης προσπαθεί να ξετυλίξει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αν και με τέτοιους τρομοκράτες -που αδυνατούν να κάνουν μια επίθεση της προκοπής- τι να την κάνεις την Αντιτρομοκρατική; Να τη χέσεις. 


Συγκλονισμένος δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά το περιστατικό, ο οποίος καταδίκασε τη βία και μεταξύ άλλων είπε πως <<Αν μου συνέβαινε κάτι κακό, η χώρα θα έβγαινε από τον σωστό δρόμο που έχει μπει, αφού, στο κάτω κάτω, ένα καράβι χωρίς τον καπετάνιο του είναι καταδικασμένο να βουλιάξει>>, ενώ συμπλήρωσε πως αμέσως μετά την επίθεση συνομίλησε με την Παναγιά την Τρομοδιώχτρα.


Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Σκουρλέτης καταδίκασε επίσης τη βία, λέγοντας πως <<Τέτοιες ενέργειες είναι απολύτως καταδικαστέες από τον ΣΥΡΙΖΑ>> - ωστόσο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σωστή αντιπολίτευση θα έπρεπε να καταδικάσει τους τρομοκράτες που είναι τζάμπα μάγκες και δεν έβαλαν εκεί μια βόμβα να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα. 


Το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του καταδίκασε (μαντέψτε) τη βία, και με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για <<Άθλια γεγονότα>>, αλλά το μόνο άθλιο γεγονός είναι ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υπάρχει και να εκδίδει ανακοινώσεις αντί να έχει πάει στο διάολο μαζί με τα θλιβερά στελέχη του. 


Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Αντρέας Παπαδόπουλος καταδίκασε κι αυτός με τη σειρά του τη βία και ευχήθηκε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο, αν και οι περισσότεροι από εμάς ευχόμαστε να βρεθεί μια τρομοκρατική οργάνωση της προκοπής που θα τους γαμήσει την Παναγία. 


Τη βία καταδίκασε και η Χρυσή Αυγή, αλλά βέβαια κάτι τέτοιο είναι για πολλά γέλια, αφού όταν ακούς τη Χρυσή Αυγή να καταδικάζει τη βία είναι σαν να ακούς την Πάολα να καταδικάζει τα σκυλάδικα. 


(Είναι ολοφάνερο πια πως η χώρα χρειάζεται μια καλή και ικανή τρομοκρατική οργάνωση. Μια τρομοκρατική οργάνωση που δεν μασάει, μια τρομοκρατική οργάνωση από ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα και είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν τα πάντα - τώρα που το σκέφτομαι, αν οι περισσότεροι Έλληνες ήμασταν έτσι, η χώρα θα ήταν παράδεισος. Η σημερινή επίθεση ήταν μια τρύπα στο νερό. Μα καλά, ρε παιδιά, καλάσνικοφ; Τις βόμβες δεν τις έχετε ακουστά; Μήπως τώρα θα στείλετε και καμιά προκήρυξη στην Καθημερινή;).