Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αυτοί οι Τούρκοι Τούρκο μ' έχουν κάνει!

Συνεχίζονται οι βίαιες αναταραχές στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας και χιλιάδες Έλληνες πολίτες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα και μαλακό τον καναπέ τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα -όπως ακριβώς παρακολουθούν τα τούρκικα σήριαλ-, αλλά, δεν τους κόφτει και ιδιαίτερα η έκβαση των πραγμάτων αφού ζουν στον ονειρικό κόσμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.  

Τα επεισόδια μεταξύ Τούρκων αστυνομικών και Τούρκων διαδηλωτών κρατούν για τρίτη ημέρα με αποτέλεσμα οι δρόμοι των μεγαλουπόλεων της χώρας να καίγονται, αλλά, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν -που είναι κι αυτός ένα σύμβολο ανάπτυξης σαν τον Αντώνη Σαμαρά- κάθεται και κάνει δηλώσεις για το twitter - το αποκάλεσε <<το μεγαλύτερο βάσανο των κοινωνιών>>. 

Ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Facebook -προφανώς γιατί το βρίσκει πιο ενδιαφέρον από το twitter που είναι σοβαροφανές και βαρετό- μιας και στο Facebook μπορεί να παίρνει μάτι και κανένα 12χρονο.

Τα επεισόδια στην Τουρκία ξεκίνησαν από το πάρκο Γκεζί που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, με αφορμή την ανέγερση ενός εμπορικού κέντρου που σκοπεύει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση - φυσικά, διαλύοντας το πάρκο. Εντούτοις, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν μέσα στο εμπορικό κέντρο που θέλουν να φτιάξουν θα υπάρχει Mikel, ώστε να τρελαθούν οι Τούρκοι διαδηλωτές απ' τη χαρά τους και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. 

Εν τω μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσφατα επέβαλε περιορισμούς στην χρήση οινοπνευματωδών ποτών, κι αυτή είναι μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι γιατί, είναι αδιανόητο να επιβιώσεις στη χώρα όπου η τηλεόραση προβάλει τις Φατμαγκιούλ και τους Σουλεϊμάνηδες όλη μέρα χωρίς να είσαι αλκοολικός του κερατά. 

Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να θεσπίσει τον νόμο της ποτοαπαγόρευσης εδώ στην Ελλάδα, μπας και φουντώσει επιτέλους το λαϊκό κίνημα και βγουν όλοι οι μπεκρήδες στους δρόμους να τα κάνουν όλα πουτάνα - είναι τόσοι πολλοί που θα τους μαζεύουν τους μπάτσους με τα κουταλάκια. 

Έντονη εντύπωση προκαλεί σε πολλούς Έλληνες το πάθος με το οποίο διαδηλώνουν οι γείτονές τους -πραγματικά, οι Τούρκοι έχουν ενωθεί όλοι με όλους και έχουν κάνει την αστυνομία με τα κρεμμυδάκια-, κι αυτό είναι πολύ λογικό γιατί εδώ στην Ελλάδα οι άνθρωποι έχουν καταντήσει κάτι δύσθυμες κότες που έχουν ξεχάσει έννοιες όπως Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια προ πολλού, με αποτέλεσμα οι ζωές τους να έχουν κουρελιαστεί και η χώρα να βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στα σκατά, αλλά, δεν πειράζει, καλοκαιράκι έχουμε, άρα ας πάρουμε τις παραλίες παραμάζωμα μπας και καταφέρουμε να ξεχάσουμε την ξεφτίλα μας. 

(Παρακολουθώντας τις άγριες εξελίξεις στην Τουρκία έχω διαπιστώσει -και δεν είμαι ο μόνος- πως οι Τούρκοι διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους έτοιμοι να πεθάνουν. Καταλάβατε τώρα γιατί στους Έλληνες δεν αξίζει να ζουν;).