Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Άνοιξε το παζάρι της Λάρισας

Χωρίς εγκαίνια και φιέστες άνοιξε σήμερα η εμποροπανήγυρη της Λάρισας στην σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έγινε ούτε αγιασμός. Εν τω μεταξύ, αυτό είναι το πρώτο παζάρι μετά από 16 χρόνια που δεν βρίσκει στο τιμόνι της πόλης τον Κώστα Τζανακούλη κι αυτό είναι πολύ λυπηρό, αφού η φάτσα του πρώην δημάρχου ταίριαζε πολύ με τους χαλβάδες. 

Από σήμερα και μέχρι την 1η Οκτωβρίου οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στους διαδρόμους της εμποροπανήγυρης και να κάνουν τις αγορές τους στα περίπου 900 περίπτερα, ενώ θα μπορούν να δοκιμάσουν και το υπέροχο μαλλί της γριάς που έχει έναν τόνο ζάχαρη και σε στέλνει απευθείας στον οδοντίατρο. 

Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Θεσσαλία αναμένονται και φέτος στην εμποροπανήγυρη της Λάρισας, οπότε φροντίστε να πάτε σύντομα στο παζάρι γιατί δεν θα μείνει κιλότα ούτε για δείγμα - θα πλακώσουν οι Τρικαλινοί και οι Καρδιτσιώτες και θα μας πάρουν τα σώβρακα. 

Την εμποροπανήγυρη της Λάρισας επισκέπτονται και πολλοί χωρικοί και αυτό έχει πάρα πολλή πλάκα, αφού έρχεται ο Τάκης ο Καμπίσιος με την Καμπίσενα από την Βερδικούσια και σηκώνουν έναν ολόκληρο πάγκο με κάλτσες και σωβρακοφανέλες, ενώ χλαπακιάζουν και από ένα ταψί χαλβά ο καθένας. 

Από την εμποροπανήγυρη της Λάρισας δεν λείπουν φυσικά οι ταβέρνες -τα «ψητάδικα»-, οι οποίες χαρίζουν στον αέρα της πόλης μια υπέροχη μυρωδιά κρεατίλας και τσίκνας, ενώ τα κοκορέτσια, τα κοντοσούβλια και τα αρνιά θα σας σπάσουν τη μύτη, αλλά καλό θα ήταν να μην τα δοκιμάσετε γιατί -στην καλύτερη περίπτωση- θα σας πιάσει κωλοπιλάλα. 

Στην εμποροπανήγυρη της Λάρισας λειτουργεί λούνα παρκ κι αυτό αναμφισβήτητα είναι κάτι πολύ όμορφο, αφού στο λούνα παρκ σας δίνεται η δυνατότητα να ανεβείτε στην μπαλαρίνα παρέα με ένα τσούρμο πιτσιρίκια που θα τσιρίζουν και θα γελάνε σαν καθυστερημένα - πάντως, αν είστε 30 χρονών μαντράχαλος θα σας συμβούλευα να μην πατήσετε το πόδι σας στο λούνα παρκ γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να σας περάσουν για ανώμαλο. 

Εν τω μεταξύ, ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επισκέφτηκε σήμερα την εμποροπανήγυρη και ευχήθηκε καλές δουλειές στον εμπορικό κόσμο της Λάρισας, ενώ γεύτηκε και τον φημισμένο χαλβά Φαρσάλων που λιώνει στο στόμα, εκρήγνυται στο στομάχι και προκαλεί δάκρυα στην τουαλέτα.

Εν κατακλείδι, είναι πολύ χαρμόσυνο το γεγονός ότι το παζάρι άνοιξε τις πύλες του, αφού οι Λαρισαίοι θα σταματήσουν να αγωνιούν μέρα νύχτα για την εξέλιξη των ανασκαφών στον τάφο της Αμφίπολης και θα πάρουν επιτέλους μια ανάσα.