Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Οπαδοί και πολίτες του Βόλου

Τις τελευταίες μέρες -και με αφορμή ορισμένα ειρωνικά σχόλια που έκανα στο Facebook για την εκλογή Μπέου-, έχω φάει πολύ βρίσιμο στο διαδίκτυο. Οπωσδήποτε, είναι πολύ διασκεδαστικό να σε βρίζουν οπαδοί. Γιατί οπαδοί ψήφισαν τον Μπέο. Δεν τον ψήφισαν πολίτες. 

Θέλω να πω κάτι σε αυτούς τους οπαδούς.

Γιατί τα βάζετε με μένα, καλοί μου άνθρωποι; Τι σας έφταιξα; Μήπως μου τα χώνετε επειδή είμαι Λαρισαίος; Αελάρα κάργα, ρε μουνιά!

Καλοί μου άνθρωποι, αντί να τα βάζετε με έναν μπλόγκερ -και να αποδεικνύετε πως είστε κότες-, γιατί δεν κοιτάτε να τα βάλετε με τη μαλακία που σας δέρνει;

Θα σας πω εγώ γιατί: γιατί είστε λούμπεν. 

Και επειδή φαντάζομαι δεν ξέρετε τι σημαίνει η λέξη λούμπεν, θα σας το εξηγήσω με απλά λόγια:

Λούμπεν είναι αυτός που -θέλοντας να εκδικηθεί το πολιτικό σύστημα- πάει και ψηφίζει ανθρώπους σαν τον Μπέο. 

Εντάξει; Το καταλάβαμε; 

Πάντως, δεν είναι όλοι οι Βολιώτες σαν εσάς.

Αυτό το διάστημα έχω λάβει ξεκαρδιστικά μηνύματα από συμπολίτες σας. Μηνύματα γεμάτα χιούμορ και σαρκασμό. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα υγιείς άνθρωποι στο Βόλο. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα πολίτες.

Το κακό βέβαια είναι πως -μαζί με εσάς- παίρνει η μπάλα και τους πολίτες. Εντάξει, ήταν λογικό κι επόμενο πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αν είσαι μέσα στο βόθρο, θα σε πάρει η μπόχα.

Λυπάμαι ειλικρινά για τους πολίτες του Βόλου που είναι αναγκασμένοι να ακούν ένα σωρό αρνητικά σχόλια, μόνο και μόνο επειδή εσείς πήγατε και κάνατε δήμαρχο ένα κατακάθι.

Το κείμενο λοιπόν -αν και γράφτηκε για τους οπαδούς- είναι αφιερωμένο στους πολίτες του Βόλου.

Μάγκες, δεν είστε όλοι λούμπεν. Δεν είστε όλοι για τον Μπέο.

Καλή δύναμη.