Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ζώδια και πολιτικοί

Ο Ντόνι διαλέγει τους τέσσερις αγαπημένους του πολιτικούς -γι' αυτή την εβδομάδα- και, με γνώμονα τα ζώδια, φωτίζει τις πιο σκοτεινές πτυχές τους - γιατί εδώ κάνουμε ρεπορτάζ, όχι μαλακίες! 

Αλέξης Τσίπρας

Ο γοητευτικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι Λέων. Σαν γνήσιο λιοντάρι, είναι χιουμορίστας -τις περισσότερες φορές όχι και με τόσο μεγάλη επιτυχία, αφού μερικά αστεία του σου παγώνουν τα αποτέτοια-, αλλά, όπως και να το κάνουμε, ο Αλέξης είναι χωρατατζής. Ακτινοβολεί τη γοητεία του μελαγχολικού Κνίτη, αλλά και την μπαγιατίλα του πικραμένου Πασόκου - και καλά θα κάνει να τα προσέξει και τα δύο. Οι Λέοντες είναι συχνά αμετροεπείς, όμως ο Αλέξης -αν παρακολουθήσετε μερικές ομιλίες ή συνεντεύξεις του- είναι ένας προσεγμένος και ικανός ρήτορας. Το ισχυρότερο ατού του Αλέξη Τσίπρα είναι το νεαρό της ηλικίας του - άμα τον βάλεις δίπλα στα ραμολιμέντα του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει παιδάκι (ή κούτσκο, όπως λένε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου). Όπως όλοι οι αυθεντικοί Λέοντες, έτσι κι ο Τσίπρας δεν είναι ποτέ έτοιμος για τίποτα - σε φλομώνουν στα λόγια και όταν φτάνει η κρίσιμη στιγμή των πράξεων, σταυρώνουν τα χέρια. Θυμάμαι είχα έναν φίλο Λέοντα -που μου τηλεφωνούσε δεκαπέντε φορές τη μέρα λέγοντάς μου άσχετα πράγματα, μάλλον απ' τους πολλούς μπάφους-, ο οποίος είχε την εντύπωση πως ήταν ταλαντούχος ηθοποιός. Βέβαια, εγώ στο πρόσωπό του έβλεπα έναν φαντασιόπληκτο παρλαπίπα, αλλά δεν του το έλεγα για να μην στεναχωρηθεί και αρχίσει κάνα μονόπρακτο - το συνήθιζε. Επίσης, αυτός ο παλιός φίλος ήταν μανούλα στα λόγια, αλλά από πράξεις κοτούλα - Νίκο, την αγάπη μου. Ας ελπίσουμε ο Αλέξης να μην είναι σαν τον Νίκο. Και επιτέλους, Αλέξη, θέλουμε να σε δούμε να κυβερνάς και εκτός δημοσκοπήσεων. Τραγούδι που τον χαρακτηρίζει: Είμαι πολύ ωραίος - βεβαίως, βεβαίως! 

Φώτης Κουβέλης

Ο χαρισματικός ηγέτης της ΔΗΜΑΡ, Παρθένος στο ζώδιο -σ' όλα τ' άλλα πουτάνα-, δεν είναι ένας συνηθισμένος Παρθένος. Βγάζει βέβαια αυτήν την ξενερωτίλα, αυτό το ντεκαυλέ που χαρακτηρίζει τους περισσότερους Παρθένους, είναι κι αυτό το τρακτερωτό μαλλί σε συνδυασμό με το μουστάκι αλά Αντρέας άνεργος -κάνα οχτάρι χρόνια με τέσσερα παιδιά-, όμως, κατά τ' άλλα, ο Φώτης Κουβέλης είναι θα έλεγα λιγάκι αψυχολόγητος - ίσως και να μην έχει ζώδιο, ή μπορεί και να τα έχει όλα μαζί. Είναι τόσο στην καρακοσμάρα του, που μοιάζει άκακος. Δεν είναι, όμως. Ξεπουλημένος, ασταθής και παθιασμένος για την.. καρέκλα, τα 'χει κάνει πλακάκια με μια ακροδεξιά κυβέρνηση και καταβάλει οποιαδήποτε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνεται ολοένα και πιο γελοίος. Ως παρθένος(;) είναι διακριτικός και μαζεμένος -δεν εκδηλώνεται ιδιαίτερα, ούτε και χάνει τον έλεγχο ποτέ-, κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όταν κάνει δηλώσεις σε παίρνει η ντάγκλα μέχρι να πεις χαράτσι - ενιαίος φόρος ακινήτων ούτε κατά διάνοια. Εντούτοις, αυτήν η διακριτικότητα που έχουν οι Παρθένοι στην συμπεριφορά τους δεν είναι αγνή - αντιθέτως, είναι πολύ ύπουλη. Αυτά τα άτομα συνήθως δρουν υπογείως - σε πηδάνε στον ύπνο. H κατάλληλη λέξη για τον κυρ Φώτη είναι: Μουχρίτσα. Τέλος πάντων, ο Φώτης Κουβέλης είναι από τα καμμένα χαρτιά της ελληνικής πολιτικής σκηνής που σύντομα θα βρίσκονται εκεί που ανήκουν: Στα σκουπίδια. Τραγούδι που τον χαρακτηρίζει: Σκλάβος σου για πάντα.

Ευ. Βενιζέλος

Ο Ευ. Βενιζέλος, αυτό το βαρύ όνομα με το βαρύ κορμί, είναι Αιγόκερως. Ο Αιγόκερως είναι το πρώτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί την έναρξή του, κάτι πολύ λογικό, γιατί, από τη φάτσα και μόνο, ο Βενιζέλος είναι αδύνατον να σου θυμίσει την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Απίστευτα εγωπαθής, εγωμανής, εγωιστής και εγωκεντρικός, ο Ευ. Βενιζέλος αποτελεί έναν από τους πλέον μισητούς πολιτικούς του τόπου που δεν λέει να εξαφανιστεί από τις ζωές μας. Σαν γνήσιος Αιγόκερως, νομίζει πως έχει πάντα δίκιο και πως διαθέτει το πιο αστραφτερό μυαλό του κόσμου - αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ για να καταλάβει για τι ιδιοφυΐα μιλάμε. Οι Αιγόκεροι χαρακτηρίζονται από έντονη παρορμητικότητα, γι' αυτό και ο κ. Βενιζέλος βγαίνει συχνά έξω από τα ρούχα του -ευτυχώς μόνο μεταφορικά- και αμολάει τη μια κοτσάνα πίσω απ' την άλλη παριστάνοντας την αθώα περιστερά - άντε, καλέ! Στοιχείο του Αιγόκερου είναι η γη, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ αντιφατικό γιατί ο κ. Βενιζέλος μόνο στη γη δεν πατάει - ωστόσο σύντομα τον βλέπω να προσγειώνεται με τα μούτρα στο χώμα. Τραγούδι που τον χαρακτηρίζει: There is no one like me. 

Αντώνης Σαμαράς

Δίδυμος - θέλετε κι άλλα; Ο Δίδυμος είναι το τρίτο από τα ζώδια της άνοιξης και σηματοδοτεί το τέλος της, αλλά, στην περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά, δεν ακολουθεί το καλοκαίρι, αλλά η μαύρη καταχνιά - δηλαδή ο Καρκίνος, που έτσι όπως το πάει θα μας τον βγάλει στο τέλος. Στοιχείο του Διδύμου είναι ο αέρας, πράγμα που δικαιολογεί τις ασυναρτησίες που εξακοντίζει κάθε τόσο ο Πρωθυπουργός για συνομιλίες με Θεούς και Παναγίες - μόνο ένας καθυστερημένος που ζει στα σύννεφα θα μπορούσε να ξεστομίζει τέτοιες αρλούμπες. Ο Αντώνης Σαμαράς -σαν ορίτζιναλ Διδυμάκι που είναι-, λατρεύει το ψέμα - όπως και η <<Ομάδα Αλήθειας>> της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι καινούργιο ανέκδοτο πως το αγαπημένο χόμπι των Διδύμων είναι να κάνουν τη ζωή των κοντινών τους -και όχι μόνο- ανθρώπων ποδήλατο - χωρίς σέλα, τιμόνι και ρόδες. Επίσης, τους Διδύμους, ακόμη και σε μπαούλο να τους κλειδαμπαρώσεις, άμα θέλουν να σε κερατώσουν, θα σε κερατώσουν - θα κουτουπωθούν εκεί με ό,τι βρουν. Βέβαια, έτσι όπως τον βλέπω τον Αντώνη Σαμαρά, δεν τον κόβω και για κάναν πορθητή των θηλυκών - δεν υπάρχουν πολλές που γουστάρουν μεσόκοπους με βαμμένα μαλλιά και χαλασμένα μάτια. Άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς σύντομα θα επιστρέψει στην ανεργία -λίγα τα ψωμιά του-, εκτός και αν ανοίξει πάλι καμιά πιτσαρία, αλλά τότε μάλλον θα τον χωρίσει και η γυναίκα του λόγω τσαλακωμένου πρεστίζ. Στο ράφι σε βλέπω, Αντώνη - κοίτα στο ράφι που θα μείνεις να υπάρχει κάνα βιβλίο της προγιαγιάς σου, να περνάει ευχάριστα η ώρα. Τραγούδι που τον χαρακτηρίζει: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο.