Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

20 χρόνια Φοίβος

Τα 20 του χρόνια στην ελληνική δισκογραφία γιόρτασε χθες βράδυ ο γνωστός μας μουσουργός (μουσουργός είπα;), Φοίβος, με μια φαντασμαγορική συναυλία που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στο Ο.Α.Κ.Α. Στη μεγάλη αυτή γιορτή τραγούδησαν τα μεγαλύτερα τίποτα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Έλλη Κοκκίνου και ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο σύζυγος της πρώην ποδοσφαιρίστριας της ΑΕΚ, Δέσποινας Βανδή. 


Ο κόσμος που παρευρέθηκε στη μεγάλη αυτή γιορτή διασκέδασε με τα παλιά -αλλά και καινούργια- σουξέ των διάσημων αοιδών, αποδεικνύοντας πως δεν του καίγεται καρφί για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, αφού είναι ένας σκυλάς καράβλαχος που νιώθει και ευχαριστημένος που ζει σε μια τριτοκοσμική χώρα με καλπάζουσα χούντα που διώκονται και συλλαμβάνονται άτομα όπως ο Παστίτσιος για μια σατιρική σελίδα στο διαδίκτυο, οπότε σου λέει, σιγά μην κάτσω εγώ να σκάσω για τις αισχρότητες που γίνονται γύρω μου, ας πάω εκεί να ακούσω Φοίβο να καψουρευτώ. 


Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η Έλλη Κοκκίνου εμφανίστηκε στην πίστα να τραγουδήσει το <<Ερωτεύτηκα>> συνοδευόμενη από μπαλέτο ανδρών των ΜΑΤ. Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να αναλογιστούμε εάν ο χορογράφος της τραγουδίστριας είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, ή αν πολύ απλά η χορογραφία με τους ΜΑΤατζήδες ήταν ιδέα της κυβέρνησης Σαμαρά για να δει ο κόσμος την αστυνομία με άλλο μάτι και να την συμπαθήσει, ούτως ώστε όταν θα τρώει το ξύλο στις πορείες να λέει στο μπάτσο <<ρίξε ένα μπαλετάκι, ρε 'συ!>> και να μη διαμαρτύρεται και πολύ.


Δημοσιογραφικές έρευνες αναφέρουν πως ο κόσμος που έδωσε το παρόν στη μεγάλη αυτή συναυλία δεν φορούσε ωτασπίδες, πράγμα που σε κάνει να απορείς για το πως διάολο καταφέρνουν αυτοί οι άνθρωποι και ακούν τέτοια σκουπιδοτράγουδα χωρίς να δακρύζουν τ' αυτιά τους.
Βέβαια, η κουλτούρα του Έλληνα αυτή είναι. Αυτήν ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται. Βάλε λίγο Φοίβο στις διαδηλώσεις να δεις για πότε θα διαλυθούν όλοι και θα το ρίξουν στις γυροβολιές με τη τσιγαριά στο στόμα ξεχνώντας επαναστάσεις και τα ρέστα.


Δεν πα να αυτοκτονούν τόσοι και τόσοι καθημερινά, δεν πα να καταρρέει η χώρα ολόκληρη, δεν πα να καίγεται το σύμπαν, η καρδιά του σκυλά δεν σκαμπάζει απ' αυτά. Απορώ αν αισθάνεστε τύψεις.