Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Οδηγός επιβίωσης για Λαρισαίους ξενύχτηδες από τον κομαντάντε Ντάρκο (Part 2)

Τι φταίω εγώ που όλες οι κοινωνικές ομάδες της Λάρισας ήταν υπέρ του να γράψω το δεύτερο μέρος του "Οδηγού επιβίωσης για Λαρισαίους ξενύχτηδες"; 

Έτοιμοι; Πάμε! 

*Ρουφηξιά φρέντου ισπρέσου, Wham, Last Christmas στο youtube


PEOPLE



Δίπλα στην κεντρική πλατεία και μια ανάσα από τον Αδάμο -πείνασα-, το People είναι το μαγαζί που τα σπάει ο απουσιολόγος με τον μεγάλο κώλο και την χαλασμένη μασχάλη που είχες στο λύκειο - αυτός που σου έβαζε απουσία ακόμα και όταν ήσουν παρών στο μάθημα. Στο People ξενυχτάει όλη η ΔΑΠ Λάρισας, οπότε δεν αφορά τους αναγνώστες του κομαντάντε Ντάρκο που είναι όλοι αριστεροί επαναστάτες και κοιμούνται με την βιογραφία της Ουλρίκε Μάινχοφ κάτω απ' το μαξιλάρι είναι ένα βαθύ πηγάδι που μέσα κατοικούν οι ψυχές που σ' αγαπούν. Το μαγαζί έχει φιλοξενήσει ονόματα όπως Κώστας Μπίγαλης, Γιώργος Λεμπέσης και Τριαντάφυλλος -ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ-, και γενικά φέρνει για live ό,τι πιο τελειωμένο έχει να προσφέρει η ελληνική ελαφρολαϊκοπόπ σκηνή περασμένων δεκαετιών. Πήγαινε -γιατί παίζει και πολύ μουνί-, αλλά φρόντισε πρώτα να αγοράσεις παντελόνι διπλωμένο ζγάμπα και να γίνεις φιλελέ.

ΓΙΑΣΕΜΙ














Κλασικό φοιτητομάγαζο στο κέντρο της πόλης. Στο Γιασεμί θα δεις Κνίτες, Δαπίτες, αναρχικούς, χίπιδες, χίπστερς -θα δεις τα πάντα- αλλά, κυρίως, πρωτοετάκια. Που νομίζεις ότι θα σου κάτσουν. Έτσι όπως είσαι. Χαχαχαχαχαχαχα!!! Τσίπουρο, μπύρα, κρασί, ποτό, το Γιασεμί συνδυάζει τα πάντα, έχει καλές τιμές και συνήθως δεν βρίσκεις ούτε σκαμπό. Ιδανικό μέρος για έντεχνους φοιτητές που καυλώνουν με Θηβαίο και Χαρούλη. Σου μιλώ και κοκκινίζεις, τι να φανταστώ; 

(ΣΤΟ) ΠΕΡΙΠΟΥ















Ροκ τσιπουροκρασορακομελάδικο (ουφ) απέναντι από το Γιασεμί με ωραία κουζίνα και πολύ ευγενικά παιδιά στο service. Στο Περίπου θα ακούσεις ωραίες μουσικές και θα φας το πιο φρέσκο ποπκόρν στην πόλη. Φιλοξενεί κυρίως παιδιά του αντιεξουσιαστικού χώρου που, βασικά, είναι κάτι προδομένοι Συριζαίοι αλλά μην το πείτε παραέξω. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται η είσοδος αν δεν είσαι ΑΕΛ, αμάνικο, ρετσίνα και λουκάνικο. Ιδανικό μέρος να φασώσεις πρώην Συριζαίες και νυν ΛΑΕ αλλά και να ακούσεις αντάρτικα από τον τεράστιο Σωτήρη Μαρκούτη που το παίζει αριστερός ενώ το ρίχνει Λεβέντη. ΣΑΜΠΑ.   

ΜΑΝΤΑΤΟ














Σκοτεινό μέρος κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο για ορίτζιναλ έντεχνους με δακρυσμένη ψυχή. Το πιο ανεβαστικό κομμάτι που θα ακούσεις εκεί μέσα είναι Μποφίλιου. Επιτρέπεται το φάσωμα αλλά με την προϋπόθεση να κλαίτε και οι δυο, ψιθυρίζοντας τίποτα σημαντικό ζω μονάχα εν λευκώ. Το Μαντάτο αποτελεί το ορμητήριο όλων των διανοούμενων της Λάρισας που, βασικά, είναι κάτι επηρμένοι 50χρονοι γιδογάμηδες που δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα την χυλόπιτα του Τσίπρα στο δημοψήφισμα. Βασικά, το Μαντάτο είναι για emo Συριζαίους με υψηλή χοληστερίνη. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά έχω ακούσει πως ένας 26χρονος άφησε την τελευταία του πνοή εκεί μέσα μετά από υπερβολική δόση Αλκίνοου Ιωαννίδη. 

BUKOWSKI















Μαγαζί με ωραία αισθητική και πολύ καλή κουζίνα, φιλοξενεί συνήθως φιλελέ κυρίες σε κλιμακτήριο που γουστάρουν τρελά Κυριάκο. Το Bukowski είναι λίγο κυριλέ, οπότε δεν αφορά τους αναγνώστες του κομαντάντε που πίνουν μπύρες στην κεντρική και ρεύονται στην μάπα περαστικών. Ο μεγάλος Χένρι Τσινάσκι αποκλείεται να πατούσε εκεί μέσα ή, αν πατούσε, θα έριχνε τέτοια σούρα που πιθανότατα θα τον πετούσαν έξω με τις κλωτσιές. 

HOBO














Συμπαθητικό μέρος για φαγητό και ποτό με πολύ ωραίες ροκ μουσικές. Το Hobo είναι μαγαζί με ταυτότητα και για αυτό το γουστάρουμε. Έχω πάει με όλες σχεδόν τις πρώην μου που με έχουν μπλοκάρει στο Facebook και τώρα διαβάζουν μετανιωμένες αυτό το αριστούργημα. Ιδανικό μαγαζί για πρώτο -και τελευταίο- ραντεβού με σοφιστικέ τριαντάρα που παίζει μουσική ή κάνει θέατρο. Οι μερίδες είναι λίγο τσιγκούνικες. 

STAGE 















Το πιο γνωστό liveάδικο στην πόλη. Έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ και της punk ελληνικής μουσικής σκηνής, οπότε ρισπέκτ. Ο ήχος είναι ψιλομάπα, αλλά υπάρχουν και οι ωτασπίδες. Στο Stage θα πετύχετε στάνταρ τον Ρέγγα, αλλά τι α καντς; Α κατς α μαλώεις; 

MONK

















Ωραιότατο bar στο αρχαίο θέατρο που φιλοξενεί κόσμο όλων των ηλικιών. Μην πας καθημερινή γιατί θα πετύχεις σίγουρα την μάνα σου - αν είναι με τον πατέρα σου εντάξει, αλλά αν είναι με γκόμενο; Στο Monk παίζει ο καλύτερος και πιο χαμογελαστός Dj της Λάρισας, οπότε ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ. Α, να μην ξεχάσω, στο Monk τρως πόρτα αν δεν έχεις βέσπα και τατουάζ. 

AZTEK

















Συγκίνηση. Αυτό το μαγαζί μας μεγάλωσε. Μας ταχτάρισε. Ακόμα και όταν ρίχναμε πιστόλα σουρωμένοι, το Aztek μάς καλούσε ταξί προκειμένου να επιστρέψουμε ασφαλείς στο σπίτι. Εντάξει, πλάκα κάνω. Στην πραγματικότητα έβγαινε ο καημένος ο σερβιτόρος και μας κυνηγούσε μέχρι τον Άγιο Νικόλαο για να τον πληρώσουμε - ντροπή. Με ειδοποιούν απ' το κοντρόλ ότι πλέον το Aztek έχει αλλάξει όνομα και ιδιοκτήτη αλλά σιγά, πάλι Scorpions και Dickinson θα παίζει. 

ΣΥΡΜΑ LIVE

















Δεν είναι τυχαίο ότι το άφησα τελευταίο. Στο Σύρμα πήγα μια φορά αλλά δεν θα την ξεχάσω ποτέ - βραδιά-έπος. Λούμπεν σκυλάδικο για χωρισμένους 55αρηδες και γενικά λιώματα σε γκρεμό. Το Σύρμα είναι Φάληρο απ' τα Lidl αλλά, πίστεψέ με, αν πας θα τα περάσεις σούπερ. Άσε που θα γαμήσεις σίγουρα. Αρκεί να πλερώ φυσικά. 


(Επειδή πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν χιούμορ -οι καημένοι-, να επαναλάβω ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΙΡΙΚΟ. Ευχαριστώ.)