Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Απρίλης φέρνει την δροσιά, φέρνει και τα λουλούδια

Στη Λάρισα θα μιλήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας αλλά οι Λαρισαίοι θέλουν πίσω τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, γιατί τους θυμίζει την εποχή που ήταν κάπως πιο νέοι και πήγαιναν και τον αποθέωναν κουνώντας σημαίες σαν καθυστερημένοι, ενώ μετά έτρεχαν στην κάλπη και ψήφιζαν μαζικά Νέα Δημοκρατία - αχ, τι ωραία χρόνια.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία στις 8 αλλά εκφράζονται φόβοι να αρχίσουν οι καρακάξες τις κουτσουλιές και να χρειαστεί να φυγαδευτεί ο Αλέξης άρον-άρον, για να μην τον πετύχει καμία στο δόξα πατρί και κατακρημνιστούν τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται να μιλήσει στη Λάρισα 5 ημέρες μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, οπότε δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για το αν θα μαζευτεί κόσμος στην κεντρική πλατεία απόψε, γιατί ο αρχηγός του Ποταμιού ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχυ και μάγεψε τους Λαρισαίους με τον πύρινο πολιτικό λόγο του - μετά τον Σταύρο το χάος, μετά τον Σταύρο το τίποτα. 

Βέβαια, αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι έξυπνος μπορεί να εμφανιστεί στην κεντρική πλατεία φορώντας σακίδιο -ούτως ώστε να προκαλέσει σύγχυση στους Λαρισαίους ψηφοφόρους και να τον περάσουν για την αγαπημένη τους τηλεπερσόνα-, αλλά αυτό δεν είμαι και πολύ σίγουρος πως θα πετύχει γιατί ως γνωστόν το εκλογικό σώμα της Λάρισας αποτελείται από συνειδητοποιημένες μεγαλοφυΐες που δεν εξαπατώνται εύκολα. 

Στον χώρο της κεντρικής πλατείας υπάρχουν ήδη ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αφού το βράδυ αναμένεται να παρακολουθήσουν την ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα γερόντια -που στην πραγματικότητα είναι πρώην πασόκοι και πρώην νεοδημοκράτες που ξαφνικά την είδαν αριστερά και επανάσταση επειδή η χώρα βάρεσε κανόνι και έχασαν τα προνόμιά τους- και ελλοχεύει ο κίνδυνος από την πολλή συγκίνηση να πάθουν κάνα εγκεφαλικό.  

Ειρήσθω εν παρόδω, στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα μόνο τρίτη ηλικία βλέπεις. Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ πού είναι; Υποθέτω πως πηγαίνουν για καφέ στα Mikel και στέλνουν τον παππού και τη γιαγιά στις συγκεντρώσεις. 

Σύντροφοι, δεν γίνεται δουλειά έτσι όμως. Δεν μπορείτε εσείς να πίνετε αραχτοί τον εσπρέσο σας και να αφήνετε να κάνουν την επανάσταση τα σάψαλα - πώς θα ανατραπεί το Μνημόνιο; 

Τους ηλικιωμένους του ΣΥΡΙΖΑ πάντως τους γουστάρω. Είναι ωραίοι τύποι. Χίπηδες.  

(Και τον Αλέξη τον γουστάρω. Δεν είναι γόης μα έχει κάτι, δεν με προσέχει κι όλο τα πίνει, τον έχω βάλει όμως στο μάτι γιατί με φτιάχνει και μου τη δίνει. Θα πάω.)