Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται βαρυχειμωνιά

Ο πιο βαρύς χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας αναμένεται να είναι ο φετινός για τη χώρα μας και τα Βαλκάνια, οπότε ετοιμάστε την διαθήκη σας γιατί θα πεθάνετε από το κρύο. Ήδη από τις 22 Οκτωβρίου έχουν σημειωθεί αρκετές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, ενώ οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι πιο χαμηλές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των προηγούμενων ετών αλλά αυτό το καταλαβαίνουμε και μόνοι μας, αφού μέσα στο σπίτι φοράμε 7 πουλόβερ για να ζεσταθούμε.

Επειδή η μόνο περίπτωση να ανάψετε το καλοριφέρ είναι να κερδίσετε το Τζόκερ, φροντίστε φέτος το χειμώνα να πιάσετε φιλίες με τίποτα πλούσιους, για να σας καλούν στο σπίτι τους και να ζεσταίνεστε. Βέβαια, θα είναι κάπως δύσκολο για εσάς να κάνετε πλούσιους φίλους, αφού έτσι πτωχούλης και τριτοκοσμικός που είστε σας αποφεύγουν όλοι. Δηλαδή, έχετε τον ανθρωποδιώκτη. 

Πάντως, το θετικό για εσάς είναι πως και πέρυσι τον χειμώνα άφραγκοι ήσασταν -και δεν είχατε την δυνατότητα ούτε ξύλα για τη σόμπα να αγοράσετε-, οπότε δεν θα σας κακοφανεί ιδιαίτερα που έξω θα κάνει ψόφο και μέσα το καλοριφέρ θα είναι μπούζι, ενώ παράλληλα εσείς θα τουρτουρίζετε τυλιγμένοι με την φλοκάτη.  

Σύμφωνα με Ευρωπαίους μετεωρολόγους, ο φετινός χειμώνας φαίνεται ότι δεν θα έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους, αφού φέτος θα πέσουν πολλά χιόνια, οπότε τουλάχιστον θα μπορείτε να παίζετε χιονοπόλεμο με τους πάμφωτους και εξαθλιωμένους φίλους σας που είναι οι μόνοι που σας ανέχονται ακόμα. 

Κορυφαίος Γερμανός μετεωρολόγος δήλωσε πως «οι Ευρωπαίοι δεν θα ζεσταθούν πριν τον Απρίλιο» αλλά σκασίλα σας εσάς, αφού το πιθανότερο είναι πως θα τα χετε τινάξει από το κρύο πριν τα Χριστούγεννα. 

Άντε και καλή ψυχή!

(Σήμερα πάντως έχει πολύ ζεστή μέρα. Όχι μέσα στο σπίτι. Έξω.)