Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Παραμυθένια Χριστούγεννα στη Λάρισα

Ξεκινάνε αύριο οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Λάρισα και όλη η πόλη φοράει τα γιορτινά της, σε μια προσπάθεια να κρύψει την ασχήμια της· η Λάρισα κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα θυμίζει άσχημη γκόμενα που προσπαθεί να φτιασιδωθεί λίγο μπας και τραβήξει την προσοχή των άλλων αλλά όλοι ξέρουν πως είναι μια μπακατέλα που μποχάει και έχει τον ανθρωποδιώκτη.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζαμπακούλης θα μεταβεί το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου και θα ανάψει τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο καράβι, ώστε να μπορούν μετά οι καθυστερημένοι Λαρισαίοι να βγάζουν φωτογραφίες για να τις βάλουν στο Facebook. Θα πηγαίνει η Άννα Τιριτόμπα και θα βγάζει 500 φωτογραφίες μπροστά από το καράβι, θα τις ανεβάζει στο Facebook, θα παίρνει 852 like και θα σκάει από τη ζήλια της η Λίτσα Βλαχοπαινεμένη που στο σχολείο προσπαθούσε να της φάει το γκόμενο.

Στη συνέχεια ο Κώστας Τζαμπακούλης θα πάει στην Κεντρική πλατεία για να ανάψει τα φώτα του δέντρου -όπως καταλαβαίνετε, θα πνίγεται στη δουλειά ο Δήμαρχος-, αλλά επειδή η Κεντρική πλατεία τελευταία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, εξαιτίας των περιστεριών που είναι κρυωμένα και καταχέζουν τον τόπο, υπάρχει περίπτωση η φωταγώγηση του ελάτου να αναβληθεί, για να μην φάει ο Δήμαρχος καμιά κουτσουλιά στη μάπα.

Συνεργάτες του Δημάρχου πρότειναν να χρησιμοποιηθεί μια διμοιρία ΜΑΤ ώστε να ραντίσει με χημικά τα κρυωμένα πουλιά μπας και ψοφήσουν, αλλά ο Δήμαρχος απέρριψε την ιδέα γιατί φοβήθηκε πως ο συνδυασμός χημικών και κουτσουλίλας θα δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στον αέρα, με αποτέλεσμα να μην πατήσει άνθρωπος στην πλατεία.

Ειρήσθω εν παρόδω, η Κεντρική πλατεία της Λάρισας πρέπει να είναι η πιο βρώμικη πλατεία της Ευρώπης. Κατά τ' άλλα, η Λάρισα είναι υποψήφια για τον τίτλο της Πράσινης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας - γελάνε και οι πέτρες. Βέβαια, τόσα χρόνια Νέα Δημοκρατία σ' αυτή την πόλη, κάποιος έπρεπε να τη χέσει - ας είναι τα πουλιά.

Ο Κώστας Τζαμπακούλης, αφού πάρει σβάρνα τις πλατείες, θα μεταφερθεί στον Μύλο του Παπά που εγκαινιάζεται φέτος και θα βρίσκεται στο επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Ο Μύλος του Παπά θα μετατραπεί σε παραμυθένια πολιτεία έτοιμη να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους, αφού στο σημείο θα υπάρχει παγοδρόμιο και στο παγοδρόμιο μπορούν να σπάσουν τα μούτρα τους παιδιά και γονείς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Μύλος του Παπά για το λιλιπούτειο κοινό της Λάρισας, μιας και στο χώρο θα πωλούνται παιχνίδια και ένα σωρό ακόμα σαχλαμάρες που θα αναγκάσουν τους γονείς να βγάλουν καβούρια στις τσέπες τους.

Ο Κώστας Τζαμπακούλης, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες, εμφανίστηκε ιδιαίτερα κεφάτος -θα είχε κοπανήσει τίποτα τσίπουρα φαίνεται- και τόνισε πως τα παιδιά θα μείνουν πολύ ευχαριστημένα από το εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο Δήμος γι' αυτά, ενώ σημείωσε πως αυτές οι γιορτές είναι για τα παιδιά, αλλά μέχρι και ο τελευταίος καθυστερημένος αντιλαμβάνεται πια πως αυτά είναι λόγια του κώλου μιας και όλο τον υπόλοιπο χρόνο τα παιδιά τα έχουν όλοι γραμμένα στ' αρχίδια τους.

Η περίοδος των Χριστουγέννων -εκτός από τα παιδιά- αφορά και τους ζητιάνους, αφού τα Χριστούγεννα είναι παραδοσιακά η περίοδος που η ζητιανιά ανθίζει στην Ελλάδα, αλλά καλό θα ήταν για τους ζητιάνους της Λάρισας να μην βγουν φέτος στους δρόμους γιατί εξαιτίας τους κινδυνεύει να χαλάσει η υπέροχη εικόνα της πόλης μας που συμπληρώνεται από ζάμπλουτους καράβλαχους, απολιτίκ χαζογκόμενες και διάφορους άλλους φελλούς που κοιτάν μόνο την πάρτη τους.

Χρόνια πολλά!

Στον άστεγο κύριο με το μαύρο σκουφί -ναι, έχουμε και στη Λάρισα άστεγους-, που με αντάλλαγμα ένα τσιγάρο μου χάρισε την ρετσίνα του. Σου ζήτησα να καθίσεις να την πιούμε μαζί, όμως δεν είχες όρεξη για κουβέντες - μάλλον μπορώ να καταλάβω το γιατί