Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κουράγιο

Ο Πέτρος Κωστόπουλος εμφανίστηκε σήμερα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στη Γ.Α.Δ.Α, όπου και συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, ο τηλεπαρουσιαστής και πρώην εκδότης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Γ.Α.Δ.Α γιατί είναι πολύ σκληρό αρσενικό και οι αστυνομικοί φοβόντουσαν να πάνε να τον πάρουν.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος φέρεται να οφείλει περίπου 500.000 ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο και εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την σύλληψη του Πέτρου Κωστόπουλου, στο πρωινό του Mega έγινε ο κακός χαμός και τα τηλέφωνα της εκπομπής δεν σταμάτησαν να χτυπάνε. Πνευματικά ανάπηρες νοικοκυρές από όλη την επικράτεια ρωτούσαν να μάθουν το λόγο της απουσίας του αγαπημένου τους κουραδόμαγκα -μόνο σ' αυτές είναι πια συμπαθής ο Πετράν-, με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τη σύζυγό του, Τζένη Μπαλατσινού, να σπάσει τη σιωπή της και να αποκαλύψει πως ο Πέτρος Κωστόπουλος <<είχε κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις>>.

Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ένα από τα πρόσωπα που ξέσκιζαν τη χώρα επί χρόνια να οδηγείται τώρα στη Δικαιοσύνη. Ανακουφίζεσαι κάπως. Βέβαια, δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε αν ο Πέτρος Κωστόπουλος θα πάρει αυτό που του αξίζει -δηλαδή μια ισόβια κάθειρξη-, αλλά όπως και να το κάνουμε, και μόνο στο άκουσμα της είδησης ότι ένας άνθρωπος που συγκεντρώνει πάνω του ολόκληρη τη λαμογιά και τη σαπίλα που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια συνελήφθη, μια χαρά τη νιώθεις. Ανεβαίνει η ψυχολογία σου.

Αν τελικά γίνει το θαύμα και αποδοθεί επιτέλους Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα και ο Πέτρος Κωστόπουλος πάει φυλακή -μιας και καταλήστεψε τα πάντα-, θέλω πολύ να δω αν θα διατηρήσει αυτό το μάγκικο ύφος του πολλά βαρύ και ασήκωτου -που πλέον πουλάει μόνο σε καθυστερημένους που γουστάρουν Σφακιανάκη- ή αν θα αποδειχτεί μια κοτούλα που τα 'χει κάνει πάνω της.

Και επειδή στη φυλακή το ντεμέκ ζοριλίκι του Πέτρου Κωστόπουλου δεν θα περνάει -η φυλακή δεν είναι τηλεοπτικό στούντιο-, είμαι σίγουρος πως θα συμβεί το δεύτερο.

Η πιο αισιόδοξη σκέψη που μπορεί να κάνει ο Πέτρος Κωστόπουλος -αν τελικά καταδικαστεί-, είναι πως σε λίγο καιρό θα μοιράζεται το κελί με κάποιο φιλαράκι του από το ΠΑΣΟΚ.

Κουράγιο, Πετράν.