Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Νίκου Δένδια εγκώμιο

Έπειτα από ώριμη σκέψη, νομίζω πως κατάλαβα επιτέλους το λόγο που ο Νίκος Δένδιας θεωρεί «τραγικής ποιότητας» τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα. 

Είναι η εξαιρετική ποιότητα του Νίκου Δένδια, ηλίθιε! 

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκει ποιοτικά τραγικούς τους Μπαγκλαντεσιανούς, τους Αφγανούς, τους Πακιστανούς και τους άλλους που μεταναστεύουν στη χώρα μας γιατί ο ίδιος αποτελεί υπόδειγμα ποιότητας, ομορφιάς και κάλλους. 

Ο Νίκος Δένδιας είναι ψηλός, γεροδεμένος, γοητευτικός και σε γενικές γραμμές είναι ένας άντρας που όλες οι χώρες θα χαίρονταν να φιλοξενήσουν. Πιστεύω πως αν ο Νίκος Δένδιας χρειαστεί κάποια στιγμή στο μέλλον να φύγει μετανάστης, τα κράτη θα κηρύξουν πόλεμο μεταξύ τους προκειμένου να τον αποκτήσουν και να του προσφέρουν άσυλο - για τον Νίκο Δένδια θα γίνει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος.

Αυτό το γυαλιστερό κεφάλι -που το βλέπεις και νομίζεις πως βγήκε ήλιος-, αυτά τα μεγάλα καστανά μάτια -γεμάτα σοφία και πρεσβυωπία-, αυτό το φιλήδονο στόμα -που κάθε φορά που ο υπουργός κάνει δηλώσεις στραβώνει και όλοι νομίζουν πως θα πάθει εγκεφαλικό-, αυτό το άψογα σμιλεμένο κορμί κούρου, όλα αυτά τα Άρια χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Νίκος Δένδιας είναι λογικό να τον κάνουν να αισθάνεται ανώτερος από όλους αυτούς τους τριτοκοσμικούς μετανάστες. 

Γεια σου Νίκο λεβεντιά! 

(Πέρα από την πλάκα, ο Νίκος Δένδιας πάσχει από το σύνδρομο του λεβεντομαλάκα· από το σύνδρομο που πάσχει η πλειοψηφία των Ελλήνων δηλαδή. Ο λεβεντομαλάκας είναι ένας τύπος που -για κάποιο περίεργο λόγο- πιστεύει πως είναι ανώτερος από τους άλλους, πιο όμορφος, πιο έξυπνος, πιο μορφωμένος, πιο γαμιάς, πιο ξεχωριστός, πιο ποιοτικός -καλή ώρα- και γενικά πιο, αλλά, στην πραγματικότητα, είναι ένα μεγαλοπρεπές τίποτα που έχει τον ανθρωποδιώκτη. Ο λεβεντομαλάκας είναι πολύ συχνά ευεπίφορος στον ναζισμό. Καλά θα κάνουν να προσέχουν εκεί στη Νέα Δημοκρατία, γιατί θα αρχίσουμε να τους λέμε φασίστες).

Παραλήρημα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε, ο υπουργός Δημόσιας Ξεφτίλας και Προστασίας της Φαλάκρας Νίκος Δένδιας, δήλωσε πως η κατάσταση των μεταναστών που δέχεται η Ελλάδα είναι τραγική, διότι έρχονται από το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν και όχι από κάποιο Πριγκιπάτο - «ο μετανάστης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά. 

Με δυο λόγια, ο Νίκος Δένδιας μίλησε για μετανάστες «καλής» και «κακής» ποιότητας 

Δηλαδή, ο Νίκος Δένδιας χωρίζει τους ανθρώπους σε «καλής» και «κακής» ποιότητας. Προφανώς, οι άνθρωποι για τον Νίκο Δένδια είναι κάτι σαν προϊόντα. 

Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, αν κάποιος έρχεται από το Αφγανιστάν ή το Μπαγκλαντές είναι άνθρωπος κακής ποιότητας, οπότε μπορούμε -μιας και είναι εντελώς μπασκλασαρία- να του κάνουμε «το βίο αβίωτο» και να τον πνίξουμε και στο Αιγαίο άμα λάχει. Αν κάποιος έρχεται από την πρώην Σοβιετική Ένωση είναι άνθρωπος καλής ποιότητας, άρα θα ανοίξουμε τα σύνορα διάπλατα και θα του κάνουμε τεμενάδες. 

Αυτό είναι περίπου το σκεπτικό του Νίκου Δένδια. Και αυτό είναι το σκεπτικό ολόκληρου του ακροδεξιού τμήματος της Νέας Δημοκρατίας - διαφορετικά αυτό το τμήμα δεν θα το αποκαλούσαμε «ακροδεξιό». Και αυτό το σκεπτικό -δυστυχώς- εκφράζει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Στα μάτια των περισσότερων Ελλήνων, αλλιώς φαίνεται ο Ρώσος μετανάστης και αλλιώς ο Αφγανός. Άμα δε ο Ρώσος είναι κάνας ζάμπλουτος -και όχι κάνας μπατίρης τριτοκοσμικός- που έρχεται στη χώρα για επενδύσεις, οι Έλληνες προθυμοποιούνται να του γλείψουν και τ' αρχίδια. Σκλάβοι κανονικοί.  

Στην Ελλάδα δεν τους αντέχουμε τους φτωχούς. Στην Ελλάδα ενοχλούν οι φτωχοί. Παντού ενοχλούν οι φτωχοί. Πάντα ενοχλούσαν. Οι φτωχοί και οι εξαθλιωμένοι δεν πρέπει να φαίνονται. Πρέπει να τους κρύβουμε καλά - ειδικά αν είναι ξένοι και «κακής ποιότητας». Και τώρα που η Ελλάδα προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλουμε να βρούμε τρόπους να τους κουκουλώσουμε και -αν χρειαστεί- να τους αφανίσουμε. 

Εν τω μεταξύ, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει υποδουλωθεί και όσοι εργάζονται δεν είναι τίποτα άλλο από πουτάνες που τις εκμεταλλεύονται για πενταροδεκάρες -και είναι και ευχαριστημένες πουτάνες, αυτό είναι το ωραίο-, ενώ, οι άνεργοι -που κοντεύουν τα 2 εκατομμύρια πια και άμα θέλουν μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους- φθονούν αυτές τις πουτάνες και τις θεωρούν τυχερές που βρήκαν έναν εκμεταλλευτή που τις αφήνει ανασφάλιστες και σμπαραλιάζει κάθε εργασιακό τους δικαίωμα, αλλά, φίλε μου, αν νομίζεις πως ο άνθρωπος περνάει από αυτή τη ζωή για μια και μοναδική φορά για να συμπεριφέρεται σαν σκλάβος -και όχι για να ζει- τελείωσες. Όπως τ' ακούς: τελείωσες. Θάφτηκες ζωντανός. 

Και το καλύτερο είναι πως οι ίδιοι άνθρωποι που βλέπουν τις ζωές τους να ρημάζονται στο βωμό των τραπεζών και των αγορών είναι οι μεγαλύτεροι ρατσιστές και οι μεγαλύτεροι φασίστες -και τους βρωμάει ο κάθε Αφγανός και ο κάθε Μπαγκλαντεσιανός μιας και αυτοί νομίζουν πως ανήκουν στην Άρια φυλή-, αλλά οι παλιομαλάκες δεν καταλαβαίνουν πως είναι προς το συμφέρον τους να ενωθούν και να γίνουν μια γροθιά και να πάρουν τους Σαμαράδες και τους Δένδιες παραμάζωμα, ενώ, δεν τους περνάει καν από το μυαλό -μιας και είναι εντελώς ανάπηροι πνευματικά και δεν έχουν την ικανότητα να σκεφτούν- πως με το να μισούν ο ένας τον άλλον (φτωχοί εναντίον φτωχών) παίζουν το παιχνίδι της οικονομικής ολιγαρχίας που θέλει τους ανθρώπους να αλληλοεξοντώνονται για να συνεχίσει αυτή να αλωνίζει και να λυμαίνεται τα πάντα ανενόχλητη. 

Και μέσα σε όλα αυτά ακούς ξοφλημένους πολιτικούς να υπόσχονται έτσι γενικά και αόριστα νέες θέσεις εργασίας και τελειωμένους δημοσιογράφους -που έχουν λεφτά για να ζήσουν μέχρι και τα τρισέγγονά τους- να αναπαράγουν με στόμφο αυτές τις υποσχέσεις, λες και δεν ξέρουμε πως η εποχή της εργασίας έχει τελειώσει προ πολλού και πως δουλειές δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ και πουθενά, λες και δεν ξέρουμε ότι το καπιταλιστικό σύστημα -που είναι παγκόσμιο- δεν θέλει εργαζόμενους αλλά απασχολούμενους, δηλαδή πρόθυμους και υπάκουους σκλάβους που δεν βλέπουν, δεν μιλάνε, δεν ακούνε και προπαντός δεν σκέφτονται, γιατί αν σκέφτεσαι σε φοβούνται, γιατί αν σκέφτεσαι είσαι επικίνδυνος, γιατί αν σκέφτεσαι διώκεσαι, γιατί αν σκέφτεσαι θα σε κυνηγήσουμε και θα σε κάνουμε να φτύσεις το γάλα που βύζαξες, παλιοπουστράκο που τολμάς να σκέφτεσαι στην εποχή της παγκόσμιας αφασίας, αλλά, για κάτσε λίγο, εγώ από τον Δένδια ξεκίνησα, πώς έφτασα ως εδώ; 

(Αγαπητοί φίλοι, μην δίνετε και πολλή σημασία. Ένας από τους λόγους που έφτιαξα τούτο το ταπεινό μπλογκ είναι για να ξεσπάω).