Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο

Αυτός είναι ο φραγκισκανός καλόγερος που προκάλεσε σάλο σε ολόκληρη τη Κροατία, αφού -χωρίς να ενημερώσει κανέναν- πούλησε 43 στρέμματα γης που ανήκαν στην Εκκλησία στην οποία μόναζε, τσέπωσε τα λεφτά, πέταξε τα ράσα και το 'σκασε με μια γκόμενα και ένα πανάκριβο αυτοκίνητο - και γαμώ; 


Σύμφωνα με τα Κροατικά μέσα ενημέρωσης, ο μοναχός δυσανασχέτησε στο άκουσμα της είδησης ότι ο Ιησούς είχε γυναίκα και δεν ήταν ένας ανέραστος γιος ξυλουργού όπως νομίζαμε, και εκεί που κάθονταν μια μέρα αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να γίνει καπνός. Αφού σου λέει ο Ιησούς πηδούσε, ποιος ο λόγος εγώ να κάθομαι σα μαλάκας να τον υπηρετώ και να προσεύχομαι στο όνομά Του και να αραχνιάζει το πουλί μου από την αγαμία; 


Εντούτοις, δεν αποκλείεται ο καλόγερος να σηκώθηκε να φύγει επειδή έβλεπε ο άνθρωπος το πάρτυ της αλλαξοκωλιάς που γινόταν μέσα στη μονή και αηδίαζε. Σκέψου εκεί που κάθεσαι ήρεμος και δοξάζεις το Θεό να βλέπεις τους καψωμένους παπάδες να μπαλαμουτιάζουν αλλήλους. Μια αναγούλα σου 'ρχεται. 


Είσαι 'συ τώρα στο μοναστήρι σου, απολαμβάνεις την αρτοκλασία σου γαλήνιος, πράος, μειλίχιος, και ξαφνικά, -τσουπ!-, να ο φρίκουλας Παπαλούγκρα που σου γραπώνει το κώλο. Βέβαια, δεν αποκλείεται κι εσύ να γουστάρεις ολίγον Θείο χούφτωμα, αλλά, εδώ μιλάμε για -σπάνια- περίπτωση καλόγερου που χρησιμοποιεί τας κωλοτρυπίδας του μόνο προς αφόδευσιν. Οπότε, άκυρο. 


Οι Κροατικές αρχές και η Εκκλησία έχουν εξαπολύσει έρευνες για τον εντοπισμό του μοναχού-δραπέτη ώστε να τον πείσουν πως ο κόσμος δεν κερδίζεται με γαμήσια, λεφτά και πανάκριβες αμαξάρες, αλλά με προσευχές. 


Εντάξει, τουλάχιστον δεν τον κυνηγάει η Χρυσή Αυγή.