Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η αποζημίωση του Τάπερμαν

25.000 ευρώ αποζημίωση διεκδίκησε -και τελικά πήρε- ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης -που υπάρχει ακόμα-, με αφορμή τις δυο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο γραφείο του  (η πρώτη στις 28 Ιανουαρίου 2010 και η δεύτερη στις 3 Απριλίου 2012). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Σημίτης περίμενε δυο ολόκληρα χρόνια να του ξανακάψουν το γραφείο ώστε να εισπράξει μια πιο παχυλή αποζημίωση - με μια εμπρηστική επίθεση σου λέει τι να πάρω, πενταροδεκάρες; 


Πάντως, ο Κώστας Σημίτης μπορεί να κάνει υπομονή για κάνα δυο χρονάκια ακόμα. Έτσι όπως πάμε, σε δυο χρόνια δεν θα καίγονται μόνο τα γραφεία πολιτικών - θα καίγεται ολόκληρη η χώρα. Οπότε, ο κ. Σημίτης -αφού πρώτα επικαλεστεί πως δούλεψε σκληρά γι' αυτό το τόπο- θα είναι σε θέση να ζητήσει αποζημίωση και για το κάψιμο της Ελλάδας - και θα πάρει τα τρία μας. 


Ο Κώστας Σημίτης τόνισε με δηλώσεις του πως τα λεφτά τα έχει ανάγκη για να πληρώνει τα φροντιστήρια που παρακολουθεί προκειμένου να μάθει ελληνικά - ωστόσο όσα 
φροντιστήρια και να κάνει αυτός, την ποιότητα πάλι πχιότητα θα την λέει
Όπως σημείωσε ο Κώστας Σημίτης <<Τώρα μαθαίνω να συλλαβίζω, ενώ σε λίγο καιρό θα παίζω στα δάχτυλα την ορθογραφία>>.


Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο κ. Σημίτης να χρειάζεται τα χρήματα για να μπει στο χειρουργείο και να αφαιρέσει τις κρεατοελιές που έχουν τουμπανιάσει - θα δείξει με αυτή του την κίνηση πως το σοσιαλιστικό προσωπείο του ΠΑΣΟΚ ανανεώνεται με σκοπό να ανέβουν τα ποσοστά του κόμματος.  


Είναι αξιοσημείωτη η ταχεία δράση του υπουργείου οικονομικών προκειμένου να αποζημιωθεί ο Κώστας Σημίτης που του κάψανε το γραφείο - το υπουργείο οικονομικών αντέδρασε πιο γρήγορα απ' ό,τι θα αντιδρούσε η πυροσβεστική αν ο Κώστας Σημίτης βρίσκονταν μέσα στο γραφείο του την ώρα των επιθέσεων.


Πολλοί χαρακτήρισαν <<ανήθικο>> το γεγονός της αποζημίωσης του Κώστα Σημίτη -αφού  τη στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το κράτος δίνει λεφτά σε μια ποντικομαμή που καταξέσκισε τη χώρα- αλλά εγώ σκέφτομαι πως ανάμεσα σ' αυτούς τους πολλούς θα είναι και εκείνοι που κάποτε ψήφισαν και στήριξαν λυσσαλέα τον Κώστα Σημίτη - και αυτοί είναι πιο ανήθικοι.  


Χαιρετίζω την απόφαση του υπουργείου οικονομικών να αποζημιωθεί ο Κώστας Σημίτης για τις δυο εμπρηστικές επιθέσεις στο γραφείο του, γιατί μπορεί ο κ. Σημίτης -αν δεν εισέπραττε την αποζημίωση- να έκανε καμιά τρέλα και να εμφανίζονταν ξανά στην πολιτική σκηνή της χώρας - βέβαια, μπροστά στον Σαμαρά, ο Κώστας Σημίτης μοιάζει ένας ισχυρός και ικανός πολιτικός άντρας. Εδώ που τα λέμε, οποιοσδήποτε μπροστά στον Σαμαρά μοιάζει πιο ισχυρός και πιο ικανός. Και πιο άντρας. 


Με αφορμή την αιφνίδια επιστροφή του Κώστα Σημίτη στην ελληνική επικαιρότητα, θυμήθηκα ένα βίντεο από την αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη: