Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Της Δικαιοσύνης ήλιε μαύρε

Σάλος έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα μετά από απόφαση της εισαγγελίας Αθηνών να συλληφθεί ο Κώστας Βαξεβάνης που δημοσίευσε στο περιοδικό του τη λίστα Λαγκάρντ με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη γιατί -σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους δημοσιογράφους στην Ελλάδα- δεν είναι δούλος και έχει το θράσος να απαιτεί Δικαιοσύνη. 


Ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ στο περιοδικό ΗOTDOC με στόχο να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο της χώρας και να μάθουμε όλοι τα ονόματα εκείνων που ξέσκισαν την χρεοκοπημένη Ελλάδα, αλλά επειδή στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με την αλήθεια, ο Κώστας Βαξεβάνης οδηγείται αύριο στο αυτόφωρο, την ώρα που όσοι έχουν φέρει τη χώρα στη χρεοκοπία κυκλοφορούν ελεύθεροι και κανείς τους δεν έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. 


Δεν χωράει αμφιβολία πως ο Κώστας Βαξεβάνης είναι τρομοκράτης. Τρομοκράτησε το κράτος. Μπράβο του. 


Η λίστα Λαγκάρντ βρίσκονταν από καιρό στα χέρια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, όμως κανείς από τους δύο δεν την έφερε στο φως - την κάνανε γαργάρα. Ο πρώτος -ύστερα από πολλή σκέψη- είπε πως την έχασε και ο δεύτερος είπε πως δεν αναμείχθηκε με την υπόθεση γιατί πεινούσε. Αντί Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου να οδηγηθούν πρώτα στο δικαστήριο και μετά σε κάποιο κελί, τρέχει στην Ευελπίδων ο Βαξεβάνης γιατί τόλμησε να έχει αρχίδια και να θέλει να φέρει στο φως ένα μάτσο καριόληδες που τόσα χρόνια κολυμπούσαν στα πλούτη σε βάρος της καταρρέουσας Ελλάδας. 


Αφού τονίσουμε πως η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι για τα μπάζα (πες μας κάτι που δεν ξέρουμε), να σημειώσουμε -έτσι για την ιστορία- πως πριν από λίγο καιρό, η χουντοφυλλάδα <<Τα Νέα>>, έφερε στη δημοσιότητα μια λίστα όπου αναγράφονται τα ονόματα πολλών Ελλήνων φοροφυγάδων τραγουδιστών, και από δίπλα τα καθαρά ετήσια εισοδήματά τους. Σε κανέναν δημοσιογράφο από τα <<Νέα>> δεν ασκήθηκε δίωξη και κανένας δεν αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη - ούτε φυσικά πήγε φυλακή κανένας Πλούταρχος, γεγονός που θα ήταν πολύ θετικό, γιατί θα σταματούσε να τραγουδάει.


Τώρα που το σκέφτομαι, τι το θέλαμε το <<ΌΧΙ>> στους Ιταλούς; Μπορεί αυτοί κάτι να άλλαζαν σήμερα. 


(Του χρόνου τέτοια μέρα θα γιορτάζουμε το <<ΝΑΙ>> στον θάνατο της Δικαιοσύνης και της Ελευθερίας).


Καλή λευτεριά!