Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Don't cry for me Eurovision!

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο, αφού η ΕΡΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει η χώρα μας στη Γιουροβίζιον λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης. Πορτογαλία και Πολωνία έχουν ήδη δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχουν, ενώ η Κύπρος είναι ακόμα ντεμί γιατί είναι στην καρακοσμάρα της.


Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου <<Είναι ανεπίτρεπτο η χώρα να έχει χρεοκοπήσει, να ψοφάνε από την πείνα εκατομμύρια Έλληνες, κι εμείς να συζητάμε ακόμα για το αν θα στείλουμε στη Σουηδία μια ατάλαντη καραπουτανάρα παρέα με 5 γκέουλες που θα χτυπιούνται σαν καψωμένοι>>. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως <<Η μη συμμετοχή της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον είναι ένα σχέδιο της Μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά που στόχο έχει να πλήξει την επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή εμάς, αλλά εμείς δεν χαμπαριάζουμε από τέτοια και, όταν επιτέλους αποφασίσουμε πως είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε -κάπου στο 2040-, θα στείλουμε τη Νανά Μούσχουρη -που ακόμα θα ζει- στη Γιουροβίζιον να τραγουδήσει για την επανάσταση, για τον Τσε, για την εμμηνόπαυση αλλά και για την περούκα>>.


Από τη μεριά της, η ΔΗΜΑΡ είπε όχι στη Γιουροβίζιον, εκτός και άμα το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Σουηδία γραφτεί από το Φοίβο που συμβολίζει ολόκληρο το αριστερό φάσμα της χώρας και φτύνει κατάμουτρα με τις δημιουργίες του το φτηνό και απεχθές λάιφ-στάιλ των σκυλάδικων. 


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το περιοδικό <<Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο πούτσος μας>> για λογαριασμό της Δάφνης Μπόκοτα, το 85% των Ελλήνων απάντησε θετικά στο ερώτημα αν πρέπει η χώρα να συμμετάσχει στη Γιουροβίζιον, με την προϋπόθεση όμως να παραμείνουμε στο ευρώ και στα τούρκικα σήριαλ. 


Το υπόλοιπο 15% είπε όχι στη συμμετοχή της χώρας στη Γιουροβίζιον, γιατί θα 'τανε τίποτα αναρχοκομμούνια που το παίζουν και καλά ότι δεν τα γουστάρουν αυτά, αλλά μόλις κερδίσει η εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, βγαίνουν στους δρόμους με σημαίες και με ταμπούρλα και ουρλιάζουν σαν καθυστερημένοι. 

Παράνομος

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή, με αφορμή την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να κηρυχτεί το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου εκτός νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη σε επαφές με συνταγματολόγους -που αν είναι σαν τα μούτρα του γάμησέ τα- προκειμένου να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, αλλά, άμα το σκεφτείς, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί, γιατί, με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με όλα αυτά τα φασισταριά που αλωνίζουν, πρέπει μάλλον να τεθεί ο νόμος εκτός Χρυσής Αυγής. 


Ο κ. Βενιζέλος -αντί να αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη- παλεύει με λύσσα να πετάξει τη Χρυσή Αυγή έξω από το κοινοβούλιο γιατί βλέπει στις δημοσκοπήσεις πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής όλο και αυξάνονται, ενώ τα ποσοστά του δικού του κόμματος όλο και μειώνονται και σε λίγο το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται εκεί που ανήκει: Στον πούτσο καβάλα. 


Είναι πολύ συγκινητική η προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να κηρύξει τη Χρυσή Αυγή παράνομη και να τη διώξει από τη βουλή και από τις ζωές μας, αλλά, θα προτιμούσα ο κ. Βενιζέλος να θέσει τον εαυτό του εκτός νόμου -μιας και είναι από τους μεγαλύτερους παράνομους στη χώρα-, και μετά να βρει ένα κελί (που να τον χωράει) να μπει μέσα ώστε να μην ξαναδούμε την αντιπαθητική φάτσα του ποτέ. 


Αν μη τι άλλο, αν η Χρυσή Αυγή εξαφανιστεί, θα χάσει η βουλή το ενδιαφέρον της. Και ο Τατσόπουλος θα πάει στα αζήτητα. 

Το κλίμα άλλαξε. Εμείς;

Πέρα από την ραγδαία επιδείνωση των πολιτικών και των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ραγδαία επιδείνωση του καιρού, που τελευταία τα 'χει παίξει. 


Ο χαρισματικός μας ηγέτης, Αντώνης Σαμαράς, με την πολιτική του, δεν έχει επηρεάσει μόνο εμάς τους Έλληνες -που από την πολλή επαναδιαπραγμάτευση κοντεύουμε να πάθουμε ταράκουλο-, αλλά και τον καιρό. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας <<Τα Νέα που επιμένετε να αγοράζετε αφού είστε ντιπ ζώα>>, το 2012 είναι η χρονιά των ακραίων κλιματικών φαινομένων, αφού έχουν σημειωθεί ρεκόρ θερμοκρασιών -από τη μια καύσωνας και από την άλλη πολικό ψύχος-, έχουν μειωθεί κατά πολύ οι αιώνιοι πάγοι της Αρκτικής, ενώ μένει να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και να αποφυλακιστούν οι Γαβαλάς και Τσοχατζόπουλος για να πληρωθούν οι γραφές. 


Όλα αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν με το κλίμα του πλανήτη που αλλάζει, κάθε που βραδιάζει, τ' όνειρό μου μοιάζει να 'ναι ποταμός (παρασύρθηκα από το τραγούδι, συγνώμη), όλα αυτά λοιπόν, για να επανέλθω, δεν είναι διόλου τυχαία. Ο Αντώνης Σαμαράς το 'χει βάλει το χέρι του και, απ' ό,τι φαίνεται, τα 'χει κάνει πλακάκια με το Θεό και αμφότεροι μας αλλάζουν τον αδόξαστο - ωστόσο, το Θεό δεν τον ψηφίσαμε. Ο Σαμαράς ήταν καθαρά δική μας επιλογή. Σοφή. 


Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει τελευταία πως ο καιρός είναι πέρα για πέρα αλλόκοτος. Κυνικός, μη σας πω. Ξυπνάς το πρωί, βλέπεις ντάλα ήλιο. Ώσπου να πεις τι ωραία μέρα σήμερα, θα βγω μια βόλτα να πιω έναν καφέ και μετά να σπάσω δύο τράπεζες, έχει πέσει μια πλημμύρα άλλο πράμα, που σε αναγκάζει να μείνεις κλεισμένος μέσα - εντάξει, τουλάχιστον γλιτώνεις το κυνηγητό με τους μπάτσους αφού σπάσεις τις τράπεζες.


Βέβαια, από την άλλη, θα μπορούσαμε να πούμε πως ο καιρός αντιδράει με τον δικό του τρόπο στην πολιτική Σαμαρά - αφού σου λέει δεν αντιδράει κανένας άλλος σ' αυτή τη ρημαδοχώρα, ας το κάνω εγώ. 


Πληροφορίες που διέρρευσαν από το δεξιό μπατζάκι του έγκριτου μετεωρολόγου, Τάσου Ηλιοφάνεια, αναφέρουν πως τα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο, και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι Έλληνες να κάνουμε ρεβεγιόν σε γόνδολες - πάντως, με τη φτώχεια που μας δέρνει, πιο πιθανό είναι να συμβούν οι μαλακίες που γράφω παρά να κάνουμε ρεβεγιόν φέτος. 


Αν ήμουν ένας ευαίσθητος αριστερός -αν είχα δηλαδή κνίτικο παρελθόν, ξεπουλιόμουν φτηνά και σκότωνα και τη μάνα μου για λίγη δημοσιότητα-, θα σας έλεγα πως η βροχή που πέφτει τελευταία δεν είναι βροχή, αλλά τα κλάματα των προγόνων μας που βλέπουν την κατάσταση από 'κει ψηλά και έχουν βαλαντώσει, όμως, επειδή στην πραγματικότητα είμαι μια κτηνάρα και μισή, θα σας πω πως η νεροποντή που πέφτει αυτές τις μέρες οφείλεται στην μαλακία που μας δέρνει σαν έθνος.  


Είμαστε για τα μπάζα, πολεμόχαρη φυλή μου (που είσαι, ρε Μαλβίνα!), και αυτός είναι ο λόγος που ο καιρός -όχι μόνο στην Ελλάδα, βέβαια, αλλά και παγκοσμίως- έχει αποτρελαθεί. 


Το παραλήρημα κάτι θέλει να πει -όπως έχει πει και ένας διάσημος δεξιός χαφ-, και, επειδή η συμπεριφορά του καιρού τελευταία είναι εντελώς παραληρηματική -προσπαθεί κάτι να μας πει δηλαδή-, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως επιβάλλεται επιτέλους να κάνουμε κάτι. 


Μια λύση είναι να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την βλακεία μας και να το βουλώσουμε, γιατί, αυτοί είμαστε, αυτό αξίζουμε. Καθόμαστε δηλαδή στα αυγά μας και παρατηρούμε ο ένας την ηλιθιότητα και τη δουλοπρέπεια του άλλου - εξάλλου αυτή η στάση αποτελεί παράδοση πλέον στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι καινούργιο. 


Η άλλη λύση είναι κάπως πιο ολοκληρωμένη -και την δουλεύω καιρό τώρα με αλλεπάλληλους στοχασμούς και μπόλικο Αλκίνοο Ιωαννίδη-, πιο δουλεμένη, πιο ώριμη και πιο μεστή: Να ξεσηκωθούμε επιτέλους γαμώ τη πουτάνα μου και να τους γαμήσουμε το μουνί που τους πέταγε.