Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μαμά! Μπαμπά! Δεν μπορώ να γίνω μπάτσος!

Σύμφωνα με την εφημερίδα <<Πρώτο Θέμα θα είμαστε όταν βάλουμε λουκέτο>>, οι αστυνομικές σχολές κατεβάζουν ρολά για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς -λόγω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που προβλέπει ότι το 2013 και το 2014 δεν θα γίνουν προσλήψεις στο υπουργείο δημόσιας τάξης- δεν θα δέχονται νεοεισερχόμενους. 


Η είδηση προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των μαθητών που στις πανελλαδικές εξετάσεις είχαν ως μοναδικό τους στόχο να μπουν στην αστυνομία, αφού τώρα που η πρώτη τους επιλογή αποκλείεται, θα πάει στράφι το ξύλο που τρώγανε τόσα χρόνια από τους γονείς τους - δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο που σε αυτούς τους καιρούς ένα παιδί επιλέγει να γίνει μπάτσος.


Η απόφαση του υπουργείου δημόσιας τάξης να μην κάνει προσλήψεις για τα επόμενα δύο χρόνια, σώζει κατά κάποιο τρόπο την αξιοπρέπεια των μαθητών που ήθελαν να γίνουν αστυνομικοί. Φαντάζομαι κανένας μαθητής -όταν στο μηχανογραφικό του βάζει πρώτη επιλογή την αστυνομία- δεν σκέφτεται ότι θα του βρίζουν κάθε μέρα τη μάνα και ότι θα τρώει χριστοπαναγίες και πέτρες από παντού - αυτό από μόνο του είναι πολύ ψυχοφθόρο. Αντιθέτως, μια μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών μπαίνει στην αστυνομία επειδή <<θα παίρνεις τον μισθό σου βρέξει-χιονίσει>>. Αυτό τους έχει φάει. Περαστικά.  


Εν τω μεταξύ, μέχρι το 2015 που οι μαθητές θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να εισαχθούν στην αστυνομία, θα αποφευχθεί και αυτό: