Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Με την αισχύνη του πρώτου

Με χαρά διαπιστώνω πως το κείμενο <<Είστε να κλείσουμε μια εφημερίδα;>> είναι -από άποψη αναγνωσιμότητας- το πιο επιτυχημένο κείμενο αυτού εδώ του μπλογκ από την ημέρα που άνοιξε - το έχουν διαβάσει σχεδόν πάνω από 2000 άνθρωποι. 

Θέλω να σας πω πως η αγάπη σας για την <<Ελευθερία>> με συγκίνησε. Ειλικρινά, τέτοιο κύμα λατρείας για την αρχαιότερη εφημερίδα της Λάρισας δεν το περίμενα - είμαι βέβαιος πως και οι συντάκτες της τα ίδια θα λένε. 

Εν τω μεταξύ, είναι απορίας άξιον που η <<Ελευθερία>> -ενώ η χώρα έχει χρεοκοπήσει και οι περισσότερες εφημερίδες βαράνε κανόνι η μια μετά την άλλη- κρατιέται ακόμα ζωντανή. Αθάνατη είναι η ρουφιάνα - γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να... αναστηθεί. 

Εν πάση περιπτώσει, επειδή οι καιροί αγριεύουν επικίνδυνα και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, θέλω για ακόμα μια φορά να σας παρακαλέσω να βοηθήσουμε την <<Ελευθερία>> να κλείσει με το κεφάλι ψηλά. 

Και πως θα το κάνουμε αυτό; Μα χωρίς να την αγοράζουμε!  

Μην αγοράζετε την <<Ελευθερία>>. Εκτός όλων των άλλων, είναι και μια κίνηση αγάπης προς την πόλη σας. 

Πείτε το σε όλους. 

Σώστε την <<Ελευθερία>> από τον εαυτό της. Μην την αγοράζετε. 

Με 50 λεπτά μπορείτε να αγοράσετε 5 τσίχλες - θα κάνετε και πολλές φούσκες.

Μην αγοράζετε την <<Ελευθερία>>. 

Πατώστε την. 

Αυτά. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλούς αναγνώστες για τα mail και τις αναδημοσιεύσεις. Ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ στους κακούς αναγνώστες για τα μπινελίκια και τις χριστοπαναγίες - παιδιά, ακόμα χτυπιέμαι από τα γέλια με αυτά που διάβασα.