Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μπάτσοι μουνιά!

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία που ασκήθηκε σε βάρος αστυνομικού των ΜΑΤ στην Αχαΐα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός -κατά τη διάρκεια της πορείας στην Πάτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου- έδειξε τα γεννητικά του όργανα στους διαδηλωτές, και από μαρτυρίες  διέρρευσε η είδηση ότι ο αστυνομικός είχε μουνί. 


Ανάστατη φέρεται να είναι η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας μετά το γεγονός, και ήδη οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες σε ολόκληρο το νομό ώστε να εντοπιστεί ο επιδειξίας ΜΑΤατζής -που έβγαλε το πράμα του μπροστά σε χίλιους νοματαίους- για να διαπιστωθεί αν ξυρίζεται ή αν το 'χει χαϊμαλί. 


Σε μια προσπάθεια να ξεδιαλύνει το τοπίο, ο αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας, Βασίλης Μινάρας, έχει ζητήσει από όλους τους αστυνομικούς του νομού να ξεβρακωθούν μπροστά του για να δει το φύλο τους - οι ερμαφρόδιτοι θα εξαιρεθούν της διαδικασίας γιατί ο αρχηγός θα μπερδευτεί. 


Το σχέδιο του Βασίλη Μινάρα είναι οι αστυνομικοί που έχουν μουνί να κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις ειρηνικά χωρίς να ανοίγουν κεφάλια, αφού άμα κατεβάσουν τα πανταλόνια τους και δείξουν στον κόσμο τα απόκρυφά τους, θα φρικάρουν όλοι και θα διαλυθεί το συλλαλητήριο. Σύμφωνα με τον Βασίλη Μινάρα, οι αστυνομικοί που είναι <<κανονικοί>> άντρες με ψωλή κι αρχίδια θα διωχθούν από το σώμα και θα αντικατασταθούν από μέλη της Χρυσής Αυγής που είναι βέβαιο πως έχουν όλοι τους μουνιά.

17/11

Το Πολυτεχνείο δεν έριξε την στρατιωτική χούντα του Παπαδόπουλου. Την ξεβράκωσε όμως και την αποδυνάμωσε - σιγά τα λάχανα ε; Πολλοί από τους λούμπεν φασίστες που αποκαλούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου <<φιάσκο>> και <<παραμύθι>> -τραβάει χρόνια αυτή η κολόνια- δεν έχουν σκεφτεί καν πως αν οι φοιτητές δεν αντιστέκονταν στην δικτατορία το '73 -πρώτα με την κατάληψη της Νομικής και ύστερα με την κατάληψη ολόκληρου του ιδρύματος-, δεν θα είχαν σήμερα τη δυνατότητα να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Επίσης, μια εβδομάδα μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι εκλογές Μαρκεζίνη -που ήταν προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο του '74- ματαιώθηκαν. Οι εκλογές Μαρκεζίνη είχαν στόχο την πολιτικοποίηση της δικτατορίας. Και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τις απέτρεψαν - σιγά τα λάχανα ε; Μετά την χούντα του Παπαδόπουλου -και την βραχύβια χούντα του Ιωαννίδη-  ήρθε η χούντα με τις γραβάτες και τα κοστούμια του ΠΑΣΟΚ. Ίσως αν στο Πολυτεχνείο βρισκόταν ολόκληρη η γενιά του Πολυτεχνείου -και όχι αυτοί οι ελάχιστοι θαρραλέοι που ήταν εκεί- να είχε αποτραπεί ο ερχομός της χούντας του ΠΑΣΟΚ. Όμως η πλειοψηφία της γενιάς του Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, δεν πέρασε ούτε καν έξω από το Πολυτεχνείο - οι περισσότεροι ήταν στους καναπέδες τους. Αυτοί που αντιστάθηκαν ήταν πολύ λίγοι. Μεταξύ όσων αντιστάθηκαν, υπήρξαν και νεκροί - όσοι αμφιβάλλουν ας ξεστραβωθούν και ας διαβάσουν το πόρισμα του τότε εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, κυκλοφορεί παντού στο διαδίκτυο. 


Κάνοντας μια βόλτα στην χθεσινή πορεία στη Λάρισα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, πέτυχα δυο τυμπανιστές. Τους πλησίασα και τους ζήτησα να τους φωτογραφίσω. <<Εδώ, εδώ βγάλε>>, μου είπε ο κύριος με το τύμπανο δείχνοντας το αυτοκόλλητο με την κόκκινη γροθιά που τσακίζει την σβάστικα. 


Ενώ φωτογράφιζα την κόκκινη γροθιά που τσακίζει την σβάστικα, σκεφτόμουνα πως η Ελλάδα σήμερα είναι σε αναζήτηση μεταπολίτευσης - όταν τραβάω φωτογραφίες κάνω μεγαλειώδεις σκέψεις. Δεν έχουν αλλάξει και πολλά από το '73. Χούντα τότε, χούντα και τώρα. Μόνο που τώρα η τηλεόραση έχει αντικαταστήσει τα τανκς. Ας ελπίσουμε πως η νέα μεταπολίτευση δεν θα θυμίζει καθόλου εκείνη του ΠΑΣΟΚ.



Μιας και είμαστε στη Λάρισα, ένα ωραίο σύνθημα θα ήταν και το <<Mikel, Παιδεία, Ελευθερία>>. 





Κατάθεση στεφάνων στην πλατεία της Νομαρχίας, μπροστά από το άγαλμα του Ρήγα Φεραίου. Το παιδί που καταθέτει το στεφάνι ανήκει στην φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ. Καθώς τον φωτογράφιζα γεμάτος συγκίνηση, θυμήθηκα πως η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου βρίσκεται στην κατοχή των φοιτητών της ΠΑΣΠ - την πήραν κληρονομιά από τον Χρήστο Παπουτσή. Τα μέλη της ΠΑΣΠ στην ΑΘήνα, κάθε χρόνο στις 17 Νοέμβρη περιφέρουν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου στο κέντρο της πόλης. Αφού προσπεράσω το γεγονός πως εν έτει 2012 υπάρχουν ακόμα νέοι άνθρωποι που στηρίζουν λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ, θέλω να δηλώσω ότι η σκέψη και μόνο πως ένα σύμβολο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκεται στα χέρια των Πασόκων μου φέρνει εμετό.  









Η φωτογραφία είναι κάπως σκοτεινή, αλλά πίσω μπορείτε να διακρίνετε την αστυνομία - φαίνονται από τα κράνη. Θέλω να καταγγείλω την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας. Γιατί στις πορείες στην Λάρισα βλέπουμε μόνο μπλε ΜΑΤατζήδες; Που είναι οι πράσινοι; 


<<Να χέσω, να χέσω, μέσα στον εσπρέσο>> ήταν ένα από τα ωραιότερα συνθήματα που ακούστηκαν χθες. Βέβαια, για να ξεσηκωθεί ο κόσμος στην Λάρισα, δεν αρκεί να χέσεις μέσα στον εσπρέσο. Πρέπει ή να πέσει η ΑΕΛ στην Δ' Εθνική ή να βάλουν λουκέτο τα Mikel. 


Μετά το τέλος της πορείας -όπου ο κόσμος ήταν ελάχιστος- πήγα στην κεντρική πλατεία να απολαύσω το λούνα παρκ. Είναι λυτρωτικό μετά τους ΜΑΤατζήδες να βλέπεις τα παιδάκια πάνω στο καρουζέλ.