Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ανακόντα σπέρνει τον τρόμο στη Λάρισα

Πανικός έχει ξεσπάσει στη Λάρισα, μετά από τον εντοπισμό ενός πελώριου ανακόντα που ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του διάσημου τσίρκου Τιριτόμπα από σπόντα και εθεάθη στην πλατεία Ταχυδρομείου να τρώει σοκολατάκια Τζοκόντα. Το φίδι έχει μήκος 9 μέτρα και βάρος 250 κιλά και έχει σπείρει τον τρόμο στους πολίτες της Λάρισας, οι οποίοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και τρώνε τις παρανυχίδες τους.  

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσουν στη Λάρισα ειδικές ομάδες ερπετολόγων, ώστε να παγιδεύσουν το ανακόντα, αλλά μάλλον θα χρειαστεί η επέμβαση της Τζένιφερ Λόπεζ που είναι αρκετά πιο έμπειρη και με ένα κουπλέ μπορεί να εξολοθρεύσει το τεράστιο ερπετό. 

Το ανακόντα το εντόπισε πρώτος ένας 55χρονος άντρας από το Αργυροπούλι που βρισκόταν στην πλατεία Ταχυδρομείου και έπαιρνε μάτι ένα μανούλι. Μόλις είδε το φίδι, ο 55χρονος έτρεξε αμέσως στο κοντινότερο Mikel για να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς, αλλά οι αστυνομικοί εκείνη τη στιγμή έλειπαν στα Everest -της Θεσσαλονίκης-, οπότε ο 55χρονος αναγκάστηκε να πάει ως την πυροσβεστική -που είναι 7 χιλιόμετρα μακριά- προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Οι άντρες της πυροσβεστικής -μαζί με τον 55χρονο που ήταν έτοιμος να λιποθυμήσει από τα πολλά χιλιόμετρα- έφτασαν γρήγορα στο σημείο και ο θείος ο Ορέστης που είναι χέστης -και γι' αυτό έγινε πυροσβέστης- άρχισε να καταβρέχει με τη μάνικα το επικίνδυνο ζώο, κάνοντάς το να νταλακιάσει από το πολύ νερό. 

Οι πυροσβέστες είδαν και απόειδαν οι καημένοι και στο τέλος αποφάσισαν να καλέσουν ενισχύσεις, αλλά οι ενισχύσεις δεν κατάφεραν να ενισχύσουν οι αναίσχυντες, γιατί στο μεταξύ είχαν μπει στο μικροσκόπιο της εφορίας και δεν μπορούσαν να βγουν με τίποτα. 

Τελικά, οι άντρες της πυροσβεστικής παράτησαν την προσπάθεια και επέστρεψαν ηρωικά στο τάβλι, με αποτέλεσμα οι τρομοκρατημένοι πολίτες της Λάρισας να έχουν τώρα εναποθέσει τις ελπίδες τους αποκλειστικά στην Τζένιφερ Λόπεζ που έρχεται για να εξολοθρεύσει το πελώριο ερπετό, το οποίο -παρεμπιπτόντως- δεν έχει χλαπακιάσει ούτε έναν άνθρωπο, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση, αφού είναι γνωστό πως οι Λαρισαίοι δεν τρώγονται με τίποτα. 

Έχει πολλή πλάκα να είσαι μπλόγκερ

Κροκόδειλος βολτάριζε στης Κρήτης τα νερά!

Αυτός είναι ο κροκόδειλος που βρέθηκε στο φράγμα Ποταμών του Ρεθύμνου της Κρήτης και έσπειρε τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αρχικά πίστεψαν πως λάλησαν από τους πολλούς μπάφους και έχουν παραισθήσεις. Ο κροκόδειλος είναι περίπου 2 μέτρα και φαίνεται πολύ φιλικός, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει καταβροχθίσει ούτε ένα κοπέλι. 

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν απαγορεύσει στους κατοίκους να κολυμπούν στη λίμνη, γιατί μπορεί ο κροκόδειλος να είναι φιλικός αλλά άμα τα πάρει στο κρανίο μπορεί να σου φάει την τσουτσούνα. 

Το επικρατέστερο σενάριο για το πώς βρέθηκε ο κροκόδειλος στην περιοχή είναι πως τον παράτησε ο ιδιοκτήτης του, ενώ από κάποιους ειδικούς εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κροκόδειλος να παράτησε τον ιδιοκτήτη του επειδή του τα κανε μπαλόνια με την γκρίνια του. 

Παράλληλα, σύμφωνα με κάποιους άλλους ειδικούς (πολλοί ειδικοί δεν μαζεύτηκαν για ένα ερπετό;), δεν αποκλείεται η πιθανότητα ο κροκόδειλος να έφαγε τον ιδιοκτήτη του, αφενός επειδή δεν γούσταρε αφεντικά και αφετέρου επειδή το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος στην περιοχή, ο οποίος φέρεται να είναι ο γκόμενος του πρώτου που τον ψάχνει για να τον αρχίσει στα γαμωσταυρίδια επειδή τον παράτησε μόνο του. 

Πολλοί κάτοικοι του Ρεθύμνου εκφράζουν τον φόβο μέσα στο επόμενο διάστημα να τους επισκεφτούν και άλλα άγρια ζώα, όπως βόες, πύθωνες, μαμούθ και βροντόσαυροι, ώστε να τους εκδικηθούν για όλα αυτά τα χρόνια που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. 

Κροκόδειλος βολτάριζε στης Κρήτης τα νερά, 
τον είδα και μου φύγανε μαμά μου τα κακά!
Είχε ουρά τεράστια και δυο μαύρα φρύδια, 
τον είδα και μου πάγωσαν βρε μάνα μου τ' αρχίδια!

(Εντάξει, ξέρω πως οι κροκόδειλοι δεν έχουν φρύδια.)