Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Απαγορεύεται να διαδηλώνετε

Με αφορμή την διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες -πολύ ανακουφιστικό πρέπει να είναι αυτό για τους μετανάστες- που σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή σήμερα το απόγευμα στον σταθμό Λαρίσης, απαγορεύονται -με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής- οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες σε πολλά μέρη της Αθήνας. 

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο υπουργός δημόσιας τάξης Νίκος Δένδιας βάζουν απαγορευτικό στην Χρυσή Αυγή και αμφότεροι τονίζουν πως δεν θα επιτραπεί η συγκέντρωση. 

Εν τω μεταξύ, η σημερινή ημέρα είναι γιορτινή για τη χώρα μας, αφού συμπληρώνονται 39 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. (Πολύ αστεία ακούστηκε αυτή η πρόταση).

Με κίνητρο λοιπόν τα 39 χρόνια από την... αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, ο κ. Δένδιας, ο κ. Καμίνης και διάφοροι άλλοι... πατριώτες εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή και τονίζουν πως δεν μπορεί μια τέτοια σημαδιακή ημέρα να πραγματοποιηθεί ένα συσσίτιο μίσους από τους νεοναζί. 

Πολύ συγκινητική η προσπάθεια του κ. Καμίνη και του κ. Δένδια να μας δείξουν πόσο θερμοί πατριώτες είναι -με το να απαγορεύσουν τις δημόσιες συναθροίσεις γεμίζοντας το κέντρο της Αθήνας μπάτσους, τάχα μου για να μπλοκάρουν τους Χρυσαυγίτες-, όμως δεν μασάμε.  

Και δεν μασάμε γιατί τα πράγματα είναι απλά: με πρόσχημα την προγραμματισμένη διανομή τροφίμων των Χρυσαυγιτών σήμερα το απόγευμα και την συμπλήρωση 39 ετών από την αποκατάσταση της ελληνικής δημοκρατίας -εδώ γελάμε δυνατά-, ο Νίκος Δένδιας και ο Γιώργος Καμίνης -με τη συνδρομή φυσικά της αστυνομίας- αποφασίζουν να γεμίσουν κάθε γωνιά της Αθήνας με μπάτσους, ούτως ώστε να καταστήσουν σαφές πως οι πορείες και οι κάθε λογής συναθροίσεις ή διαδηλώσεις είναι κάτι που πλέον απαγορεύεται στην Ελλάδα. 

Σε μια τόσο άθλια χούντα όπως αυτή του Σαμαρά, αυτό ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο. 

Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν πολλοί ακόμα στην Ελλάδα που δεν έχουν καταλάβει τον βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής. 

Η Χρυσή Αυγή είναι άκρως βοηθητική και αναγκαία για κάτι... πατριώτες σαν τον Νίκο Δένδια και τον Γιώργο Καμίνη. 

Προγραμματίζουν οι Χρυσαυγίτες μια συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, εξεγείρονται οι Δένδιες, οι Καμίνηδες και οι άλλοι και ξαφνικά γίνονται υπερασπιστές της δημοκρατίας και καταπατητές του ναζισμού.

Βλέπει ο κόσμος αυτούς μπροστά στα κτήνη της Χρυσής Αυγής και τους περνάει για Τσε Γκεβάρα.  

<<Κάτσε να σαμποτάρουμε τους Χρυσαυγίτες ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, για να φανούμε δημοκράτες>>. Κούνια που σας κούναγε!

Ας μη γελιόμαστε. Σε κανέναν δεν περνάει πια αυτός ο ψεύτικος και ύπουλος πατριωτισμός του Δένδια, του Καμίνη και των ομοίων τους. Τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. Και τον ρόλο της Χρυσής Αυγής τον έχουμε μάθει απ' έξω και ανακατωτά. 

Κανένας δεν μασάει πια αυτό το φτηνό παραμύθι. 

Αυτές οι δήθεν επιθέσεις στη Χρυσή Αυγή από πλευράς στελεχών της κυβέρνησης -με αποκορύφωμα τις σημερινές που λόγω της ημέρας είναι... σφοδρότατες- είναι ένα ωραιότατο θεατράκι που στήθηκε με σκοπό να καταλάβει και ο πλέον ηλίθιος πως η κυβέρνηση δεν θέλει τον κόσμο στους δρόμους. 

Μας το λένε στη μάπα. <<Απαγορεύεται να διαδηλώνετε>>. <<Σας θέλουμε όλους κλεισμένους μέσα>>.

Όσοι ακόμα πιστεύουν πως αυτό που θέλει η κυβέρνηση -μπλοκάροντας τη σημερινή συγκέντρωση των Χρυσαυγιτών- είναι να χτυπήσει τη Χρυσή Αυγή και να προστατεύσει τους πολίτες από τον κίνδυνο του ναζισμού, είναι βαθιά νυχτωμένοι. 

Το σημερινό είναι μια τρανή απόδειξη πως η χούντα τους καλπάζει.

Γίνει δε γίνει η διανομή τροφίμων από τους Χρυσαυγίτες, η κυβέρνηση -με την απαγόρευση συναθροίσεων που επιβάλει στους πολίτες- θα πετύχει αυτό που θέλει: να κρατήσει τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια του. 

Θα γίνει η Αθήνα έρημη πόλη όπως πριν λίγες μέρες που ήρθε ο Σόιμπλε. 

Όπως λέει και μια φίλη νομικός, αυτά είχα να δηλώσω και γράμματα γνωρίζω.