Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Εντύπωση έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού οικονομικών της καλπάζουσας χούντας Γιάννη Στουρνάρα ότι <<τώρα αρχίζουν τα δύσκολα>> - ο Γιάννης Στουρνάρας πιθανότατα να πίστευε πως μέχρι τώρα οι Έλληνες τραβούσαν τα βυζιά τους από ευτυχία και ένιωθαν ευγνωμοσύνη για την ευημερία που επικρατούσε στη χώρα.


Ο Γιάννης Στουρνάρας συνειδητοποιεί πως τώρα με το νέο πακέτο μέτρων αρχίζουν τα δύσκολα για τη χώρα, γιατί πριν κανένας Έλληνας δεν αντιμετώπιζε την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ σε κανένα μέρος της Ελλάδας δεν υπήρχαν άστεγοι και πουθενά δεν αυτοκτονούσαν συνάνθρωποί μας - ήταν όλα μαγικά και όλοι χορεύαμε και τραγουδούσαμε αγκαλιασμένοι δοξάζοντας την κυβέρνηση. 


Επίσης, πριν από την ανακοίνωση του νέου πολυνομοσχεδίου, δεν υπήρχε Έλληνας για δείγμα που να παραπονιόταν για τη μείωση του μισθού του - ήταν όλοι κατευχαριστημένοι και τώρα ξαφνικά με το Μνημόνιο 3 έπαθαν ντουβρουτζά. Ακόμα, υπήρχαν χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά κανείς δεν έπιανε δουλειά γιατί είναι όλοι τεμπέληδες και κακομαθημένοι.


Σοβαρά, είδατε εσείς πουθενά κανέναν άστεγο; Κανέναν που να πεινάει και να ψαχουλεύει τα σκουπίδια; Κανέναν που να έδωσε τέλος στη ζωή του επειδή αδυνατούσε να ταΐσει την οικογένειά του; Είδατε έστω μια επιχείρηση να βάζει λουκέτο λόγω χρεών; Όχι βέβαια. Πριν από το Μνημόνιο 3, η Ελλάδα ήταν ένας παράδεισος όπου κανένας μετανάστης δεν γνώριζε τη βία από τους αστυνομικούς και τους Χρυσαυγίτες, ενώ όλες οι διαδηλώσεις -που γινόταν έτσι, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, αφού όλα ήταν τζάμι στη χώρα- ήταν ειρηνικές και κανένας διαδηλωτής δεν έτρωγε ξύλο και χημικά - όλα αυτά ήταν φήμες και κακεντρέχειες των ξένων που ζηλεύουν το DNA μας.


Οπωσδήποτε πριν από το Μνημόνιο 3 -που έρχεται για να βλάψει τη γαλήνη μας και τη Δημοκρατία μας- η εικόνα της χώρας μας στους ξένους ήταν εξαιρετική και όλοι λέγανε τι ωραία που είναι στην Ελλάδα, ρε παιδί μου, και τρέχαν μαζικά να κόψουν εισιτήρια να μας επισκεφτούν. Η Ελλάδα ήταν υπόδειγμα ευρωπαϊκής χώρας και τα πάντα δούλευαν ρολόι - αφού έκανες αμάν για να βρεις έναν συνταξιούχο δυσαρεστημένο, όλα τα γερόντια ήταν μέσα στην τρελή χαρά και ζούσαν σαν βασιλιάδες απολαμβάνοντας τη συνταξάρα τους.


Αφήστε που, η αγάπη των πολιτών για τους πολιτικούς ήταν τεράστια. Πριν από το Μνημόνιο 3, όλοι οι βουλευτές -ανεξαρτήτως κόμματος- κυκλοφορούσαν άνετα στις πόλεις και γνώριζαν παντού την αποθέωση - Θεούς τους είχαμε. Κι εκείνοι το ίδιο φυσικά. Μας λάτρευαν. Κάθε μέρα την έσωζαν την Ελλάδα. Τέτοια πράγματα σε καμία χώρα δεν συνέβησαν ποτέ.


Δυστυχώς, όμως, το Μνημόνιο 3 έρχεται για να διαλύσει τη γη της επαγγελίας που λέγεται Ελλάδα. Ο Γιάννης Στουρνάρας ήδη το κατάλαβε. Τσακάλι. 


Λογικά, αφού πρώτα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, η χώρα μας θα μαραζώσει και τα χαμόγελα που μέχρι τώρα δέσποζαν στα πρόσωπα των Ελλήνων θα σβήσουν. Οι μέρες της απόλυτης ευτυχίας που βιώναμε έως τώρα θα χαθούν. Θα κατεβάσουμε πλερέζες. Εθνική καντήφλα μιλάμε. 


Τι ωραία που ήταν πριν από το Μνημόνιο 3. Έβγαινες στο δρόμο και όλοι χαμογελούσαν κάτω από τον λαμπερό ελληνικό ήλιο. Πετύχαινες κάναν γνωστό και τον ρωτούσες <<Πως είσαι;>> και σου λεγε <<Τέλεια! Δεν έχω υπάρξει ποτέ μου πιο ευτυχισμένος! Όλα είναι υπέροχα! Αχ, λατρεύω την Ελλάδα!>>. Μαγεία. Όπου και να γύριζες το κεφάλι σου έβλεπες Έλληνες και ξένους να αγαπιούνται. Ούτε βία, ούτε ρατσισμός, ούτε φθόνος. Τίποτα. Μόνο έρωτας. Καταραμένο Μνημόνιο 3..

Όλα πάνε ρολόι

Θέμα έγινε στη βουλή το χρυσό ρόλεξ του Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής -γνωστός περισσότερο ως <<Καιάδας>>- επιτέθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας <<Κύριε Γεωργιάδη το ρολογάκι που φοράτε στο χέρι σας είναι ρόλεξ και κοστίζει 7.000 ευρώ>>.


Αφού σημειώσω πως έχει πολλή πλάκα να παρακολουθείς τους φασίστες να πλακώνονται μεταξύ τους την ώρα που η χώρα ξεπουλιέται, θέλω να χαιρετίσω την επίθεση του Γιώργου Γερμενή στον Άδωνι Γεωργιάδη.


Η επίθεση του Γιώργου Γερμενή στο πρόσωπο -και το ρολόι- του Άδωνι Γεωργιάδη είναι απόλυτα δικαιολογημένη, γιατί ο Γιώργος Γερμενής ζηλεύει που δεν μπορεί να έχει κι εκείνος ένα τόσο φανταχτερό και πανάκριβο ρολόι, αφού -άμα κρίνουμε από τον τρόπο που μιλάει- δεν ξέρει να λέει την ώρα.