Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Απαισιοδοξία

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, 8 στους 10 Έλληνες είναι απαισιόδοξοι για την Ελληνική οικονομία - οι 2 στους 10 είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και πανευτυχείς γιατί είναι στην καρακοσμάρα τους. 


Η έρευνα έδειξε ότι οι Έλληνες έχουνε πάρει πολύ βαριά την οικονομική κατάσταση της χώρας, και όλη μέρα συζητάνε για τα spreads, για τις λιτότητες και για τους οικονομικούς δείκτες - δεν κάνουν τίποτα άλλο. Οι Έλληνες -που λόγω της κατάστασης έχουν καταντήσει μανιοκαταθλιπτικοί- έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους και δεν βγαίνουν καθόλου έξω, γιατί πάνω απ' όλα τους ενδιαφέρει να σωθεί η χώρα - μην κοιτάτε αυτούς που ενώ ο κόσμος καίγεται ξενυχτάνε στα κλαμπ και φωτογραφίζονται σουφρώνοντας τα χείλια σαν ροφοί, αυτοί είναι μειοψηφία. 


Από την έρευνα βγήκε και το πόρισμα ότι οι Έλληνες -εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας- δεν κουτουπώνονται. Πολλά είναι τα ζευγάρια που έχουν να κάνουν σεξ από τότε που η χώρα χρεοκόπησε - από το 1821 δηλαδή. Οι άντρες  αδυνατούν να έχουν στύση όταν όλα γύρω τους διαλύονται, όταν η ανεργία όλο και αυξάνεται, όταν οι αυτοκτονίες πληθαίνουν και τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε - δεν τους σηκώνεται με τίποτα. Καπνίζουν το ένα τσιγάρο πίσω απ' τ' άλλο αναλογιζόμενοι την εξαθλίωση του έθνους, ενώ απέχουν και από τον αυνανισμό - το πολύ πολύ να τραβήξουν μια παχιά με τα βυζιά της Μενεγάκη, αλλά και πάλι η συνείδησή τους δεν τους αφήνει ήσυχους.


Πίσω δεν πάνε και οι γυναίκες, αφού οι περισσότερες δεν έχουν ανοίξει τα σκέλια τους από τότε που η χώρα γνώρισε την οικονομική εξαθλίωση. Δεν είναι λίγες εκείνες που -σε ένδειξη πένθους για τα δεινά που έχει υποστεί η χώρα μας- έχουν σταματήσει να ξυρίζουν το πράμα τους, με αποτέλεσμα να θυμίζουν το δάσος του Σέιχ Σου εκεί κάτω. Πολλές Ελληνίδες -σκεπτόμενες την κατρακύλα του τόπου- έχουνε παρατήσει τα μπουζούκια και τα τσιφτετέλια, και το 'χουνε ρίξει στην ποίηση και την κλασσική μουσική - με την Κική Δημουλά στο χέρι κυκλοφορούν, ενώ έχουν πάρει παραμάζωμα όλες τις συμφωνίες του Μπετόβεν. Ακόμα, έχουν περιορίσει και το κομμωτήριο, ενώ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να περιορίσουν και τα τούρκικα σήριαλ - τα ελληνικά τα σνομπάρουν γιατί θεωρούν πως η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση είναι χυδαία και αποκρουστική.


Επίσης, η έρευνα αποκάλυψε πως λόγω της εθνικής καντήφλας που έχει πέσει, η χώρα σε λίγο καιρό θα θυμίζει ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, κι έτσι οι τουρίστες δεν θα θέλουν ούτε να πατήσουν στην Ελλάδα γιατί θα μαυρίζει η ψυχή τους. Η κυβέρνηση για να τονώσει το ηθικό των Ελλήνων πολιτών εξετάζει το ενδεχόμενο να μοιράσει αντικαταθλιπτικά σε όλους ώστε να αποτρέψει τα χειρότερα - τα χάπια είναι δοκιμασμένα, είναι απ' αυτά που παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός της καλπάζουσας χούντας πολύ φοβάται πως οι Έλληνες θα αρχίσουν να φουντάρουν μαζικά απ' τα μπαλκόνια, οπότε σχεδιάζει σε κάθε ελληνικό σπίτι να στέλνονται κάθε μήνα δυο κούτες μουρλόχαπα για να έρθουν στα ίσα τους οι Έλληνες και να μην βρεθούν σε κάνα ψυχιατρείο να χαζεύουν τα λευκά ντουβάρια - δεν θα σπαταληθεί πολύ δημόσιο χρήμα, γιατί οι μισοί που ψήφισαν Σαμαρά ήδη τιγκάρονται στα χάπια μετά τη μαλακία που έκαναν. Οι άλλοι μισοί έχουν αυτοκτονήσει. 


Καλή λευτεριά!

Δηλώσεις Ανδρέα Παπανδρέου

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου μέσα από τον τάφο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου θέλησε να παρέμβει στα εσωτερικά του ετοιμόρροπου ΠΑΣΟΚ και είπε τα εξής:


<<Δεν θέλω να ξανακούσω το σύνθημα  "Σήκω Ανδρέα για να δεις" και τις διάφορες παραλλαγές του. Εκτός από ενοχλητικό -γιατί βαριέμαι να σηκώνομαι κάθε λίγο και λιγάκι- είναι και άτοπο. Όπως πάνε τα πράγματα, το ΠΑΣΟΚ θα 'ρθει σύντομα να με βρει>>.


Μπάτσοι, γουρούνια, επιδειξίες

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο η είδηση ότι ένας αστυνομικός έμπαινε σε περίπτερο της Λακατάμειας για να ψωνίσει πορνοπεριοδικά με το πράμα του απ' έξω. Ο επιδειξίας αστυνομικός ονομάζεται Μπασκίνας Μπασκίνου και επισκεπτόταν το συγκεκριμένο περίπτερο κυρίως τις βραδινές ώρες για να δείχνει τη μαλαπέρδα του στις πωλήτριες.


Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μπασκίνας Μπασκίνου έβγαζε το μόριό του πριν μπει στο περίπτερο, ενώ το κρατούσε έξω και αφού έφευγε - το 'χε καμάρι και ήθελε να το βλέπουν όλοι. Οι γυναίκες υπάλληλοι του περιπτέρου, μόλις έβλεπαν τον αστυνομικό να εισέρχεται με την ψωλή του φόρα παρτίδα φώναζαν <<Καλέ, τι παλαμάριν είναι τούτον!>>, κι εκείνος έλεγε <<Τσιπριακόν, μανάρι μου!>>.


Πληροφορίες που δεν επιδέχονται διάψευση αναφέρουν ότι μια από τις υπαλλήλους του περιπτέρου, με το που είδε τον Μπασκίνα Μπασκίνου να μπαίνει στο ψιλικατζίδικο με το πουλί απ' όξω, έσκασε στα γέλια και του είπε χλευαστικά <<Τι τσουτσουνάκι είναι αυτό, γαμώ το sheesto μου!>>, αναγκάζοντας έτσι τον αστυνομικό να βγει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- από τα ρούχα του και να την κυνηγήσει να την επηδήσει. 


<<Με εκυνήγησεν τσίτσιδονς σε όλον το μαγαζί, και όταν με έπιασεν, επροσπάθησεν να μου τον εκαρφώσειν, αλλά τελευταίαν στιγμήν εκατάφερα να ξεφύγω ουρλιάζοντας βοήθειαν!>>, λέει χαρακτηριστικά η Κύπρια υπάλληλος, Τσιπραία Τσιπραίου, που μετά από αυτό που πέρασε, ανάθεμα και αν θα κάτσει να την πηδήξει κανένας - πουτσοφοβικιά θα καταντήσει, μαρκούτσι θα βλέπει καπνός θα γίνεται. 


Οι Κυπριακές αρχές συνέλαβαν τελικά τον Μπασκίνα Μπασκίνου, ο οποίος εμφανίστηκε μετανιωμένος στον ανακριτή και ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως με αυτές τις αναίσχυντες πράξεις του ήθελε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους ότι οι μπάτσοι δεν είναι μικροτσούτσουνοι. Οι Κύπριοι αστυνομικοί χαιρέτισαν την κίνηση του συναδέλφου τους και σε μια ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού πρότειναν ο Μπασκίνας Μπασκίνου να εκπροσωπήσει τη χώρα στην επόμενη Eurovision.


Άντε και με τη νίκη!