Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Γιάννη μου τα κακάκια σου

«Παίρνουν τα παιδιά τους, καβαλάνε μια βάρκα Γενάρη μήνα στο Αιγαίο και προφανώς πνίγονται».

Αυτή τη δήλωση έκανε χθες στο κεντρικό δελτίο του Mega ο Γιάννης Πρετεντέρης -την ώρα που στο διπλανό παράθυρο ο Παύλος Τσίμας παρίστανε τον ευαίσθητο-, σχετικά με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. 

Η δήλωση του Γιάννη Πρετεντέρη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι προκάλεσε -όπως ήταν αναμενόμενο- θύελλα αντιδράσεων και το διαδίκτυο γέμισε με ευχές για τον αγαπητό και λαοφιλή δημοσιογράφο, με κυρίαρχη εκείνη που λέει «ψόφα σκατόψυχε».  

Ωστόσο, έχω την εντύπωση πως ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είπε αυτό που σκεφτόταν στην πραγματικότητα. 

Αυτό που σκεφτόταν ο Γιάννης Πρετεντέρης -αλλά δεν είπε ποτέ- είναι πως οι Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες ήρθαν στο Φαρμακονήσι να πνίξουν τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους επίτηδες, με σκοπό να κάνουν κακό στην κυβέρνηση -και στο success story που πετάει- και να τραυματίσουν την ελληνική προεδρία. 

Γιάννη Πρετεντέρη, την επόμενη φορά να είσαι πιο ειλικρινής. Σε γουστάρουμε περισσότερο όταν βγάζεις όλη την απανθρωπιά σου. 

(Είναι προφανές πως ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι φοβισμένος - για την ακρίβεια, τα έχει κάνει πάνω του. Δεν είναι κι εύκολο να συνειδητοποιείς πως ό,τι υπερασπίζεσαι με πάθος τόσα χρόνια καταρρέει, ενώ, παράλληλα, ξέρεις πως σύντομα θα βρεθείς στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με το σιχαμερό αφεντικό σου. Πάντως, κρίμα που η Όλγα Τρέμη απουσίαζε από το χθεσινό δελτίο. Μπορεί να έβαζε τα κλάματα για τα πνιγμένα παιδιά και να συγκινούσε κανέναν καθυστερημένο).