Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Η Λάρισα υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 θα είναι η Λάρισα, μετά από απόφαση της δημοτικής Αρχής της πόλης. (Αγαπητοί αναγνώστες, κάντε μια προσπάθεια να διαβάσετε αυτή την πρόταση χωρίς να σας πιάσει νευρικό γέλιο - αν τα καταφέρετε, εμένα να με χέσετε.)

Η είδηση ότι η Λάρισα θα διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 σκόρπισε ενθουσιασμό στους Λαρισαίους, ενώ, παράλληλα, έκανε έξαλλους τους Βολιώτες που βλέπουν τους γείτονές τους έτοιμους να κατακτήσουν την Γηραιά Ήπειρο και είναι να σκάσουν από τη ζήλια τους, οι καημένοι.

Σε πολλούς έχει προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι μια πόλη σαν τη Λάρισα -που τα μόνα που έχει να επιδείξει είναι καφετέριες και θλιβερά σκυλάδικα- θέλει να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως, με το χάλι που έχει η σημερινή Ευρώπη, μια χαρά της πάει η Λάρισα για πολιτιστική πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η απόφαση η Λάρισα να καταθέσει υποψηφιότητα για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, πάρθηκε μετά την είδηση ότι μια παρέα Λαρισαίων -που έχει περάσει Διαφωτισμό- ζήτησε από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Κέλλα να μεσολαβήσει ώστε να βρουν τραπέζι στο μαγαζί που θα εμφανιζόταν ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος. 

«Ήταν μια κίνηση υψηλού πολιτισμού που μας ενθάρρυνε και μας ενέπνευσε, οπότε αποφασίσαμε πως η πόλη μας είναι η πιο κατάλληλη για να διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021» δήλωσε στενός συνεργάτης του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, ενώ σημείωσε πως «ρε κουφάλες, ξαναρχόμαστε». 

Εξέχουσες προσωπικότητες από τη Λάρισα όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, η Άννα Βαγενά και ο Κώστας Τσιάνος -όλοι οι αχώνευτοι δηλαδή- έχουν ήδη εκφράσει την στήριξή τους στο εγχείρημα, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως η Λάρισα όχι μόνο δεν θα γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης αλλά όλοι οι Ευρωπαίοι θα μας δείχνουν με το δάχτυλο και θα λένε «κοίτα ρε, τους μπουρτζόβλαχους, που μου θέλουν να λέγονται και Ευρωπαίοι!».

Εν τω μεταξύ, το 2021 είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του '21 αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού το έγραψα μόνο και μόνο για να γεμίσει κάπως το κείμενο. 

Καλή επιτυχία στην πόλη μας!