Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Βενιζελοκουβελιάδα

Κατατέθηκε σήμερα στη βουλή από τους Ε. Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη η πρόταση νόμου για το ρατσισμό. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει στόχο να απαλλάξει τη χώρα από την ξενοφοβία και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας που βρίσκονται σε έξαρση τελευταία, αλλά, βασικά, οι δύο πολιτικοί ηγέτες -επειδή ξέρουν πως όπου να 'ναι παίρνουν τον πούλο- ρίχνουν ακόμη λίγη στάχτη στα μάτια του κόσμου μπας και τσιμπήσει κάνα πρόβατο και τους περάσει για σοσιαλδημοκράτες ιδεολόγους. 

Οπωσδήποτε, αν είσαι μετανάστης στην Ελλάδα και ακούς πως άνθρωποι όπως ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης λαμβάνουν μέτρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μια ανακούφιση τη νιώθεις. Με ανοιχτή την πόρτα θα κοιμάσαι τα βράδια. 

Άσε που, αν είσαι και ομοφυλόφιλος, θα μπορείς να παίρνεις το ταίρι σου απ' το χέρι και να σουλατσάρεις στην πόλη ελεύθερα, απολαμβάνοντας τον έρωτά σου χωρίς να έχεις να φοβηθείς τίποτα - θα σκέφτεσαι πως έχουν μεριμνήσει για σένα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και σε κάθε ευκαιρία θα πλακώνεσαι στα γλωσσόφιλα.

(Εν τω μεταξύ, οι ναζί είναι στη βουλή, τα καθάρματα που ξέσκισαν τη χώρα δεν έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, οι πολίτες βυθίζονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, οι αποκρατικοποιήσεις πάνε σύννεφο -ξεπούλημα κανονικό- αλλά το νομοσχέδιο Κουβέλη-Βενιζέλου παρουσιάζεται από τα παπαγαλάκια των χουντοκάναλων σαν κάτι ουάου -που βάζει τη χώρα στο σωστό δρόμο της ανάπτυξης- και οι δύο επικεφαλής του πλασάρονται σαν ιερές αγελάδες. Και το χειρότερο: πολλοί τσιμπάνε. Τζάμι!)

(Πάντως, εμένα ήδη μου μύρισε Μνημόνιο 4).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου