Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Νεκρός ο Μάριο Κόλα - ζήτω!

Επανήλθε η ευημερία στη χώρα μας -και οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται και πάλι ήσυχοι-, αφού χθες τα ξημερώματα, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αστυνομικοί των ΕΚΑΜ πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 37χρονο Αλβανό δραπέτη Μάριο Κόλα. 

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Μάριο Κόλα από τους αστυνομικούς, αρκετά ειδησεογραφικά site, υπό τον τίτλο <<Δείτε την πρώτη φωτογραφία του Μάριο Κόλα νεκρού>>, πρόβαλαν μια φωτογραφία που δείχνει τον 37χρονο αλλοδαπό ξαπλωμένο στο έδαφος από τα πυρά των αστυνομικών. 

Δεν ξέρω για ποιο λόγο οι δημοσιογράφοι αυτών των ιστοσελίδων αποφάσισαν να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία με το πτώμα του Μάριο Κόλα. Η είδηση και μόνο του θανάτου του δεν φτάνει;

Θα νιώσουν περισσότερο ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες αν δουν σε φωτογραφία το πτώμα ενός δραπέτη; 

Δηλαδή, αν κάποιος απλά διαβάσει πως έπεσε νεκρός ένας κακοποιός δεν θα πειστεί; Πρέπει να δει και φωτογραφία; 

Μήπως το πτώμα του Μάριο Κόλα πρέπει να το δείξουν ζωντανά στα δελτία των 8, ώστε να εξαφανιστούν όλες οι αμφιβολίες των Ελλήνων;

Τώρα που το σκέφτομαι, είναι καλή ιδέα. 

Μπορούν να το βάλουν στο διπλανό παράθυρο του Πρετεντέρη, ώστε να καθησυχαστούν οι Έλληνες πολίτες και να πιστέψουν μια και καλή πως ο Κόλα είναι νεκρός. 

Ο Πρετεντέρης θα μπορούσε να απευθύνει και ερωτήσεις στο πτώμα, ούτως ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι οι Έλληνες τηλεθεατές -μιας και ο νεκρός δεν θα απαντάει- πως ο Μάριο Κόλα τα τίναξε. 

<<Απόψε κοντά μας ο Αλβανός δραπέτης από τις φυλακές Τρικάλων, Μάριο Κόλα. Κύριε
Κόλα, πείτε μας, είστε νεκρός;>>.

Καλά ε, φοβερή ιδέα. Γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα! 

(Εν τω μεταξύ, δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν να έπεσε κάποιος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά κακοποιών και η φωτογραφία με το πτώμα του αστυνομικού να κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το να προσβάλλουν τη μνήμη ενός νεκρού <<λαθρομετανάστη>> -δείχνοντας τη φωτογραφία του στο πανελλήνιο-, αλλά θα είχαν μεγάλο πρόβλημα -και θα τους ήταν πολύ δύσκολο- να αμαυρώσουν τη μνήμη ενός <<γενναίου Έλληνα αστυνομικού>>).