Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Αλέξη Τσίπρα, πώς κοιμάσαι τα βράδια;

Αλέξη Τσίπρα, τις προάλλες έπινα μπύρες με τον φίλο μου τον Μ. και είχαμε την κουβέντα σου. Βασικά, εγώ για τίποτα γκόμενες ήθελα να πούμε -καθώς πια είμαι απολιτίκ και τις βαριέμαι τις πολιτικές συζητήσεις- αλλά ο Μ. επέμενε, οπότε του έκανα το χατίρι. 

Κάποια στιγμή, γυρνάει εκνευρισμένος ο Μ. και με ρωτάει: 

«Ρε μαλάκα, πώς κοιμάται τα βράδια αυτός ο τύπος;». 

«Ξέρω γω, ρε φίλε; Τ' ανάσκελο». 

Είπα να το ρίξω στην πλάκα αλλά ο Μ. δεν χαμπάριαζε τίποτα. Έξαλλος ήταν. Ήθελε σώνει και ντε να μάθει πώς κοιμάσαι τα βράδια. 

Αλήθεια, Αλέξη Τσίπρα, πώς κοιμάσαι τα βράδια; 

Ξέρεις, αυτήν την απορία δεν την έχει μόνο ο Μ. Την έχουν πάρα πολλοί Έλληνες. 

«Πώς κοιμάται ο Αλέξης Τσίπρας τα βράδια;». 

Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έκανε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ούρλιαζε επί χρόνια με λύσσα και, επιπλέον, ανέτρεψε ένα δημοψήφισμα σε μια χώρα που είχε να δει δημοψήφισμα 41 ολόκληρα χρόνια, θανάτωσε την αριστερά για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον -ξεπλένοντας, ταυτόχρονα, την παμφάγα Δεξιά- και αποδείχτηκε το πιο πιστό σκυλί των Ευρωπαίων (και όλα αυτά για μια καρέκλα σε ένα προτεκτοράτο) να μπορεί να κοιμάται τα βράδια; 

Πώς κοιμάσαι τα βράδια, Αλέξη Τσίπρα; 

Υποθέτω όπως κοιμόταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Καραμανλής και οι άλλοι... πατριώτες που κυβέρνησαν την Ελλάδα πριν από σένα και την οδήγησαν στον γκρεμό.

Ναι, αλλά ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου και οι άλλοι δεν ήρθαν στην εξουσία παριστάνοντας τους αριστερούς επαναστάτες· ήρθαν στην εξουσία ως αυτό που ήταν: δεξιοί και ξεπουλημένοι. Άλλο που τους πίστεψαν τα χάπατα.

Ούτε άφηναν λουλούδια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής ντεμέκ συγκινημένοι ούτε δημοψηφίσματα μας έκαναν, προκειμένου να μας γοητεύσουν και να την πατήσουμε σαν μαλάκες. 

Αλέξη, αυτό που θέλω να πω είναι πως ναι μεν είσαι ίδιος με όλους αυτούς -εντεταλμένος, φυτευτός και ξεπουλημένος- αλλά εσύ μου προκαλείς μεγαλύτερη αηδία, γιατί, προτού σε κάνουν πρωθυπουργό τα χάπατα, υποκρινόσουν πως είσαι κάτι άλλο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αφού ξεβρακώθηκες, πρόδωσες τους συντρόφους σου και φάνηκε η απάτη σε όλο της το μεγαλείο, εσύ και το γελοίο επιτελείο σου αρχίσατε να δηλώνετε υπερήφανοι επειδή το δικό σας Μνημόνιο είναι καλύτερο από των άλλων.

Επαίρεσαι μάλιστα πως ο κόσμος σου στέλνει μηνύματα να παραμείνεις εσύ στην κυβέρνηση -κι ας περνάς δυο-δυο τα Μνημόνια- για να μην έρθουν οι άλλοι. Σε άκουσα τις προάλλες να το λες αυτό στην βουλή και κόντεψα να καραφλιάσω. (Βλέπουμε κι εμείς οι απολιτίκ καμιά φορά βουλή για να γελάμε. Εξάλλου, τι είναι η βουλή σε ένα προτεκτοράτο; Ένα happy hour.)

Αλέξη Τσίπρα, δεν ξέρω πώς καταφέρνεις και κοιμάσαι τα βράδια· μπορεί να τηλεφωνείς στον Σόιμπλε και να σου τραγουδάει κάνα νανούρισμα ενώ έχεις τον αντίχειρα στο στόμα. 

Από την άλλη, έχουν περάσει έξι χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας χωρίς να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, Δεξιά και Αριστερά ξεπουλούν την Ελλάδα κομμάτι-κομμάτι, εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό, η χώρα είναι και με την βούλα πια προτεκτοράτο-αποικία, οπότε γιατί να μην αντιστρέψουμε το ερώτημα; 

Έλληνες, αλήθεια, πώς κοιμάστε τα βράδια;

(Αλέξη Τσίπρα, συγνώμη. Τζάμπα σε έπρηζα τόση ώρα.)