Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Γιάννης Αγγελάκας

Ο Γιάννης Αγγελάκας εμφανίστηκε χθες βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα, απ' όπου και ξεκίνησε την καλοκαιρινή του περιοδεία. Αν και ο Γιάννης Αγγελάκας δεν έχει το ταλέντο του Κότσιρα ή του Νταλάρα -που είναι πολύ προικισμένοι-, το Κηποθέατρο ήταν σχεδόν γεμάτο.



Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση βλέποντας τον Γιάννη Αγγελάκα στη σκηνή, είναι πως ο Γιάννης Αγγελάκας -σε αντίθεση με τους περισσότερους καλλιτέχνες της γενιάς του- δεν μεγαλώνει. Ποτέ. Τα σπάει ακόμα σαν 18άρης.
Ο Γιάννης Αγγελάκας -αν και δεν το συνηθίζει πια- μας έκανε το χατίρι να τραγουδήσει αρκετά τραγούδια από <<Τρύπες>>. Καλά, έγινε ο κακός χαμός. 
Όσο ο Γιάννης Αγγελάκας ερμήνευε παλιά καλά τραγούδια από <<Τρύπες>>, εγώ αναλογιζόμουν τις συνέπειες που θα είχε μια τυχόν επανένωση του συγκροτήματος. Πιθανότατα να έπεφτε καμιά κυβέρνηση και να στερούμασταν τη συνέχεια του success story  του Αντώνη Σαμαρά, οπότε, άστο καλύτερα, σκέφτηκα. Για τέτοια είμαστε τώρα;  
Στη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα είδα και πολλούς συμμαθητές μου απ' το σχολείο. Ομολογώ πως κάτι τέτοιο δεν το περίμενα. Υπέθεσα πως οι περισσότεροι θα μπέρδεψαν το Κηποθέατρο με το <<Χίλια Χείλια>>. 
Τέλος πάντων, μου άρεσε πολύ ο Γιάννης Αγγελάκας. Όλη η βραδιά μου άρεσε πολύ. Ο ουρανός είναι πολύ ωραίος μέσα απ' το Κηποθέατρο - εγώ τον κοιτούσα συνέχεια. Μια κοιτούσα ουρανό, μια Αγγελάκα. Ζαλίστηκα στο τέλος.



Από τα τραγούδια του Γιάννη Αγγελάκα, αυτό είναι το αγαπημένο μου: