Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η ελπίδα ήρθε (Έλληνες, το νου σας!)

Με τρία χρόνια καθυστέρηση, οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και έστειλαν στην αντιπολίτευση τα δυο κόμματα που χρεοκόπησαν και διέλυσαν την χώρα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Οπωσδήποτε, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές είναι ένα πολύ χαρμόσυνο γεγονός, αφού η Ελλάδα απέκτησε έναν νέο πρωθυπουργό -τον Αλέξη Τσίπρα- που είναι απείρως πιο συμπαθητικός από όλους αυτούς τους γελοίους που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, ενώ είναι και ομορφόπαιδο, οπότε το καλοκαίρι θα πλακώσουν εκατομμύρια τουρίστριες για να δουν τον Αλέξη Τσίπρα από κοντά και υπάρχει η πιθανότητα να γαμήσουν και οι Έλληνες. 

Την χαρά για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές μετρίασε κάπως η τρίτη θέση των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε την αλήθεια κατάματα και να συνειδητοποιήσουμε πως ανάμεσά μας ζούνε ναζιστές· αυτοί που επιμένουν να ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε παραπλανημένοι, ούτε, βέβαια, αγανακτισμένοι - είναι ναζιστές με τη βούλα και θέλουν αίμα. 

Το υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής σόκαρε -τάχα μου- τους τηλεδημοσιογράφους που μέχρι χτες καλούσαν τους Χρυσαυγίτες στα κανάλια και χαριεντίζονταν μαζί τους -επειδή αυτή την εντολή είχαν από τα αφεντικά τους-, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως -μαζί με τους Χρυσαυγίτες- θα πρέπει κάποια στιγμή να εξαφανιστούν και όλα αυτά τα γελοία υποκείμενα που έχουν κατακλύσει την τηλεόραση και προκαλούν αναγούλα. 

Πολύ ωραία ήταν η στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος -ο οποίος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος- κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής. Για πολλά μπορεί να κατηγορηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά όχι και για το ότι οι ναζιστές βγήκαν τρίτο κόμμα. 

Την ευθύνη για το ότι οι ναζιστές βγήκαν τρίτο κόμμα την έχουν οι ναζιστές ψηφοφόροι τους. Δεν την έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Πάντως, έχει γούστο να βλέπεις τον Ευάγγελο Βενιζέλο -που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη αντί να κατεβαίνει στις εκλογές και να του φιλάν τα χέρια οι λοβοτομημένοι ψηφοφόροι του- να παριστάνει τον δημοκράτη, ξεσπαθώνοντας με την Χρυσή Αυγή. 

Τέλος πάντων, τώρα οι Έλληνες περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει θαύματα και να τους φέρει την αξιοπρέπεια στο σπίτι -delivery-, αλλά κάποιος θα πρέπει να πει στους Έλληνες πως, αν οι ίδιοι δεν παλέψουν για τα αυτονόητα και δεν διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο -στους δρόμους-, κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τους βγάλει από τον βούρκο. 

Με λίγα λόγια, οι Έλληνες καλούνται να επιλέξουν αν θα παραμείνουν ραγιάδες ή αν θα γίνουν πολίτες με συνείδηση και αξιοπρέπεια. 

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες αλλά ποτέ δεν ξέρεις. 

Καλή τύχη!