Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ανοιχτή επιστολή στον Κώστα Τζανακούλη

Αγαπητέ Κώστα -μου επιτρέπεις τον ενικό, έτσι;-, σου γράφω γιατί θέλω να σου πω πόσο μου αρέσει το εκλογικό κέντρο της παράταξής σου «Λάρισα, πόλη δίχως αύριο». Είναι πραγματικά υπέροχο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι το ομορφότερο εκλογικό κέντρο της πόλης. Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ. Το είπε και μια φίλη μου χθες, καθώς περνούσαμε από την Κούμα. «Τι γαμάτο εκλογικό κέντρο!» αναφώνησε η φίλη μου, χαϊδεύοντας ηδονικά τα χείλη της. 

Αγαπητέ Κώστα, αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό το εκλογικό σου κέντρο είναι η φωτογραφία σου. Έχεις βγει υπέροχος σε αυτή τη φωτογραφία - λάμπεις. Το είπε και η φίλη μου άλλωστε - πριν αρχίσει να χαϊδεύεται στη μέση της Κούμα. Φέρνω τώρα στο νου μου τη φωτογραφία σου και σκέφτομαι πως συνδυάζεις τέλεια το διαπεραστικό βλέμμα του βατράχου με την γυαλιστερή φαλάκρα του δεξιού πατριώτη - σκέτη κόλαση είσαι, ρε μπαγάσα. Βέβαια, θα μπορούσες να την είχες κάνει λίγο πιο μεγάλη τη φωτογραφία - δεν φαίνεται καλά από τη Νεάπολη. 

Κώστα, το πιο ωραίο που συμβαίνει με τη φωτογραφία σου είναι πως -από όποια μεριά και να τη δεις- σε κοιτάει μες στα μάτια. Σαν τη Μόνα Λίζα ένα πράμα. Αλήθεια, πώς το κατάφερες αυτό; Την πρώτη φορά που την είδα ένα ρίγος με διαπέρασε. Πρέπει να κάνεις ίνσταγκραμ. 

Αγαπητέ Κώστα, θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Δεν βαρέθηκες τόσα χρόνια να είσαι δήμαρχος; Πώς και πήρες την απόφαση να ξαναβάλεις υποψηφιότητα; Κώστα, θα σου πω κάτι: δεν τους αξίζεις τους Λαρισαίους. Είσαι για μεγαλύτερα πράγματα, μάγκα μου. Για την ευρωβουλή, ας πούμε. Αν σε δούνε οι Ευρωπαίοι θα πάθουνε την πλάκα τους - λόγω τιμής σου λέω. Αλήθεια, καμιά άλλη γλώσσα -πέρα από τα λαρισαϊκά- μιλάς; 

Κώστα, ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες που δεν ήρθα στα εγκαίνια του εκλογικού σου κέντρου. Είμαι πολύ ντροπαλός και κοκκινίζω μπροστά σε εσάς τους αγνούς πατριώτες. Αλήθεια, εσείς στα εγκαίνια μοιράσατε τζάμπα κρασί -όπως έκαναν οι Συριζαίοι- ή είστε τίποτα τσιφούτηδες; Να τα προσέχετε αυτά, γιατί οι Λαρισαίοι τα κοιτάνε. 

Αγαπητέ Κώστα, κλείνω αυτή τη σύντομη επιστολή με την υπόσχεση πως θα σε ψηφίσω. Και με την υπόσχεση πως θα προσπαθήσω να πείσω όλους τους φίλους μου να σε ψηφίσουν. Καλά, δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσω και πολύ. Όλη η νεολαία της Λάρισας σε γουστάρει τρελά. Είναι γνωστό αυτό. 

Καλή επιτυχία.

Φιλικά 

Ντόνι