Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Όχι άλλες καφετέριες!

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας Larissanet που αναφέρει ότι στη Λάρισα υπάρχουν 1.674 καφετέριες, αλλά -κρίνοντας από το χάος που επικρατεί στα κεντρικά καφέ της πόλης- μάλλον δεν αρκούν, οπότε θα πρέπει να ανοίξουν άλλες τόσες. Σύμφωνα με την Larissanet, το 18% των επιχειρήσεων στη Λάρισα πουλάνε καφέ ή φαγητό αλλά αυτό δεν είναι είδηση, αγαπητοί δημοσιογράφοι της Larissanet - είδηση θα ήταν αν πουλούσαν Καλάσνικοφ στους Λαρισαίους για να εκπαιδευτούν στο αντάρτικο πόλεων.   

Οπωσδήποτε, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι στη Λάρισα υπάρχουν τόσες πολλές καφετέριες, γιατί έτσι οι Λαρισαίοι έχουν άφθονες επιλογές -και άρα δεν κινδυνεύουν να βαρεθούν ποτέ-, αλλά γνώμη μου είναι πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα πρέπει ο κάθε Λαρισαίος πολίτης να έχει την δική του καφετέρια, ώστε αφενός να μην αναγκάζεται να ψάχνει για τραπέζι και αφετέρου να αυξηθούν τα φαινόμενα ραγιαδισμού και αφασίας στην πόλη. 

Πάντως, η αλήθεια είναι πως οι Λαρισαίοι θα πρέπει να χαλαρώσουν λίγο με τους καφέδες, γιατί στο τέλος θα πάθει τίποτα το στομάχι τους και θα τους τρέχουμε στο νοσοκομείο, ενώ -εξαιτίας της υπέρμετρης κατανάλωσης καφεΐνης- δεν αποκλείεται να πάθει κάναν νευρικό κλονισμό ολόκληρη η πόλη και να μην μας χωράνε μετά τα ψυχιατρεία. 

Βέβαια, από την άλλη, σκέφτομαι πως δεν θα ήταν και πολύ σωστό να μειώσουν τους καφέδες οι Λαρισαίοι, γιατί θα κινδυνεύσουν με λουκέτο 1.674 επιχειρήσεις και θα πάει στράφι η ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, σε άλλο δημοσίευμα της Larissanet αναφέρεται ότι οι άνεργοι στον νομό Λάρισας ξεπερνούν τους 25.000 αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί και πολύ μιας και το πιο λογικό αυτή την εποχή -που εργασιακά δικαιώματα δεν υπάρχουν και οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε φτηνούς σκλάβους- είναι να είσαι άνεργος και να παίρνεις σβάρνα τις 1.674 καφετέριες της Λάρισας, οι οποίες -για να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι- είναι εντελώς κακόγουστες και για τα μπάζα αλλά κι εσύ εδώ που τα λέμε κάνας κακόγουστος θα σαι, λούμπεν Λαρισαίε προλετάριε, οπότε πιες καφέ μέχρι να σκάσεις. 

(Μαλάκες Λαρισαίοι, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τις καφετέριες. Αν συνεχίσουν να ανοίγουν καφετέριες στη Λάρισα, στο τέλος δεν θα λέμε ότι «η Λάρισα έχει πολλές καφετέριες» αλλά ότι «οι καφετέριες έχουν και λίγη Λάρισα».)