Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο σωστός φίλος πριν την κάλπη

Έχετε φίλους που σκέφτονται στις 17 Ιουνίου να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία; Είστε από αυτούς τους ανθρώπους που κουβαλάνε έναν τέτοιο σταυρό στους ώμους τους; Ο Ντόνι είναι εδώ για να σας συμβουλέψει πως πρέπει να συμπεριφερθείτε σε μια τέτοια περίπτωση.




Αρχικά, ο φίλος/φίλη σας πρέπει να κατανοήσει πως δίνοντας την ψήφο του/της στο ΠΑΣΟΚ ή στη Νέα Δημοκρατία, χάνει αυτομάτως την αξιοπρέπειά του/της. Πρέπει πάση θυσία να τον/την κάνετε να το χωνέψει αυτό και να το βάλει για τα καλά στο χοντροκέφαλό του/της.




Αν αυτό το -ακράδαντο- επιχείρημα δεν τον/την πείσει, τονίστε του/της τα αρνητικά των 2 μεγάλων κομμάτων - είναι τόσα πολλά, που δεν θα ξέρετε από που να αρχίσετε. Ξεκινήστε από τους Προέδρους. Πείτε του/της για παράδειγμα πως ο Ε. Βενιζέλος είναι ένα αλαζονικό γουρούνι που θέλει μετά μανίας να κυβερνήσει και, άμα τελικά το καταφέρει, ο φίλος/φίλη σας θα συνεχίσει να πληρώνει χαράτσια και να βλέπει τον μισθό του/της να πετσοκόβεται κάθε μήνα. Πείτε του/της ακόμα πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένα μεσόκοπο τίποτα που βάφει τα μαλλιά του, και του οποίου η πολιτική τακτική δεν διαφέρει καθόλου απ' αυτή του Ε. Βενιζέλου. Ε, μόνο και μόνο αυτή η τεκμηρίωση αρκεί να κάνει τον φίλο/φίλη σας να αναθεωρήσει.




Αν ο φίλος/φίλη σας συνεχίζει να μην παίρνει από λόγια και νομίζετε πως μιλάτε σε ντουβάρι, πείτε του/της πως ακόμα και τα ντουβάρια έχουν καταλάβει ότι ο δικομματισμός πρέπει οπωσδήποτε να πεθάνει. Έτσι θα τον/την αποστομώσετε τελείως και δεν θα ξέρει τι να σας απαντήσει. Θα φάει τρελή ήττα. 




Αν ο φίλος/φίλη σας επιμένει να συμπεριφέρεται σαν μαλακισμένο τσουτσέκι που δεν χαμπαριάζει τίποτα, ουρλιάξτε του/της αφενός πως είναι ένα μαλακισμένο τσουτσέκι που δεν χαμπαριάζει τίποτα, και αφετέρου δείξτε λιγάκι υπομονή ακόμα και κάντε μια προσπάθεια να του/της τονίσετε τα θετικά που θα έχει η ψήφος του/της σε κάποιο κόμμα της αριστεράς και συγκεκριμένα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που είναι και το δυνατότερο. 




Πρώτα, φωνάξτε του/της πως αυτός ο τόπος έχει να δει κόμμα της αριστεράς σε τόσο υψηλή θέση από το 1958. Ο φίλος/φίλη σας θα εντυπωσιαστεί από τις γνώσεις σας και θα μείνει με το στόμα ανοιχτό ακούγοντάς σας με μεγαλύτερη προσήλωση - αφήστε που αν είναι γένους θηλυκού μπορεί και να σας κάτσει κιόλας, αυτό που το πάτε; Στη συνέχεια, υπογραμμίστε του/της τα προτερήματα του Αλέξη Τσίπρα. Αναφερθείτε στο επαναστατικό πνεύμα του, στον πύρινο λόγο του, στο νεαρό της ηλικίας του, στα μαύρα μάτια μαύρα φρύδια κατσαρά μαύρα μαλλιά, άσπρο πρόσωπο σαν κρίνος και στο μάγουλο ελιά. Συγνώμη, ξέφυγα. Τέλος πάντων, δουλέψτε το μυαλό σας λίγο παραπάνω και κάτι θα βρείτε να του/της πείτε, όλα εγώ θα σας τα πω;




Τέλος, αν ο φίλος/φίλη σας είναι τόσο βλαμμένος/βλαμμένη που μετά από τόσα καταπληκτικά πράματα που του/της είπατε συνεχίζει να πιστεύει πως πρέπει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία, απειλήστε τον/την πως η φιλία σας εξαρτάται από την ψήφο του/της και πως, αν δεν αναθεωρήσει, θα του/της κόψετε και την καλημέρα για να τελειώνετε μια και καλή. Αν ούτε αυτό πιάσει, σηκωθείτε πάνω, ρίξτε του/της μια Χριστοπαναγία, πηγαίνετε προς την πόρτα, ανοίξτε την, κοιτάξτε τον/την για τελευταία φορά με ύφος <<λυπάμαι για 'σενα>>, και μετά κοπανήστε την με μανία και πάρτε δρόμο από 'κει μέσα.



Με αγάπη


Αφιερωμένο -με αγάπη- σε όλα τα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της χώρας μας.

Ο άντρας είναι άντρας

Δηλώσεις για το θέμα της χθεσινής επίθεσης του Ηλία Κασιδιάρη σε Ρένα Δούρου και Λιάνα Κανέλλη έκανε στο News247 η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της καταρρέουσας Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είπε μεταξύ άλλων: <<Εγώ δεν έχω την ψυχραιμία του Μητσοτάκη για να είμαι ειλικρινής. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω πάρει και από την μαμά μου ένα κομμάτι του εκρηκτικού της χαρακτήρα. Εγώ νομίζω θα τον είχα πλακώσει>>.


Είναι κρίμα που στην θέση του Προκόπη Παυλόπουλου δεν βρισκόταν η Ντόρα Μπακογιάννη.
Γενικώς, είναι κρίμα που η κ. Μπακογιάννη δεν βρισκόταν στο πάνελ του ANT1. Απ' ό,τι φαίνεται θα ήταν το μόνο αληθινό αρσενικό εκεί μέσα. Στην κυριολεξία.