Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πίσω από την Έλλη κρύβεται ο Αλέξης

Στην εκπομπή της Έλλης Στάη στη NET βρέθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του τις Η.Π.Α. Ο Αλέξης Τσίπρας φανερά ανανεωμένος και με ροζ πουκαμισιά, τόνισε μεταξύ άλλων στην Έλλη Στάη πως θα συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο προκειμένου να σωθεί η χώρα, κάτι που δημιούργησε αναστάτωση στις θεούσες της Νέας Δημοκρατίας που συμμαχούν μόνο με το Θεό και την Παναγία. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση σήμερα το πρωί κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως <<ακόμα και με το διάβολο να συμμαχήσει, παραμένει χωρίς πυξίδα>>. 

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί ο κ. Κεδίκογλου όταν λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει χωρίς πυξίδα. Μπορεί ο κ. Κεδίκογλου να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως παραμένει χωρίς πυξίδα επειδή ο ίδιος έχει χάσει τον μπούσουλα από καιρό - τον έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για όλους εκείνους που χαρακτήρισαν τα τελευταία του ταξίδια ως <<ύποπτα>> και είπε πως αφενός τα ταξίδια ανανεώνουν τον άνθρωπο, και αφετέρου προσπάθησε με αυτές του τις συναντήσεις με κορυφαίους ξένους αξιωματούχους να πείσει για την σταθερή πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ - επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με κατάργηση του Μνημονίου. 

Δεν ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας έπεισε τους κορυφαίους ξένους αξιωματούχους που συνάντησε για την πολιτική γραμμή του κόμματός του - λίγο χλωμό το βλέπω. Αυτό που ξέρω είναι πως πολλοί Έλληνες ακόμα φοβούνται τον Αλέξη Τσίπρα. 

Και φοβούνται τον Αλέξη Τσίπρα γιατί φοβούνται την αλλαγή - αν τελικά υπάρξει κάτι τέτοιο.

Όταν η Έλλη Στάη αναφέρθηκε στο θέμα επιβολής φόρου σε όσους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι -όπως πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης- ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως μόνο στην Ελλάδα οι μισθοί των ιερέων πληρώνονται από το κράτος -πουθενά αλλού-, ενώ παράλληλα επισήμανε πως την ίδια πρόταση με τον Τάσο Κουράκη -για φορολόγηση των χριστιανών- είχε εκφράσει στο παρελθόν και ο Γιάννης Στουρνάρας - την επίμαχη δήλωση ο Στουρνάρας την έκανε στον Σταύρο Θεοδωράκη και υπάρχει παντού στο διαδίκτυο.  

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως σε μια επικείμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πειραχτεί η μισθοδοσία των κληρικών - έχε τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η άποψη περί φορολόγησης των χριστιανών είναι προσωπική -του κ. Κουράκη δηλαδή- και προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το ζήτημα. 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να χτυπηθεί η ολιγαρχία που κάνει κουμάντο στην Ελλάδα -όλοι ξέρουμε ποιοι είναι- ώστε να επανέλθουν οι επενδυτές στη χώρα μας, αγνοώντας προφανώς το γεγονός πως ο σύζυγος της Έλλης Στάη είναι εφοπλιστής - το παλιοκομμούνι. Η Έλλη Στάη πλανεύτηκε από την αφόρητη γοητεία και τον πύρινο λόγο του Αλέξη Τσίπρα -λογικό άμα σκεφτείς πως μια ζωή ήταν συνηθισμένη να παίρνει συνεντεύξεις από κάτι τελειωμένα ραμολιμέντα- και ήταν έτοιμη να ενδώσει σε έναν κεραυνοβόλο έρωτα και να παρατήσει κότερα και γούστα για να του δοθεί ολοκληρωτικά, όμως ο Αλέξης Τσίπρας -που μοιάζει για εγγονός της- πέταξε πάνω στο τραπέζι της εκπομπής ένα κατοστάρικο και το έβαλε φωτιά τραγουδώντας όσοι έχουνε πολλά λεφτά, να 'ξερα τι τα κάνουν, άραγε σαν πεθάνουνε -βρ' αμάν αμάν- μαζί τους θα τα πάρουν.