Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Νικητής σε μια χώρα ηττημένων

Με αφορμή την νίκη του Νίκου Ρωμανού -μετά την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση για ηλεκτρονικό βραχιολάκι στις περιπτώσεις εκπαιδευτικής άδειας-, θέλω να γράψω μερικές σκέψεις για τον Νίκο Ρωμανό και τους Έλληνες. 

Οπωσδήποτε. ο Νίκος Ρωμανός είναι ένας νικητής σε μια χώρα ηττημένων. 

Με την γενναία και περήφανη στάση του, ο Νίκος Ρωμανός -κατά την ταπεινή μου γνώμη τουλάχιστον- έδειξε στους Έλληνες τον δρόμο της αξιοπρέπειας. Έναν δρόμο που οι Έλληνες έχουν χάσει εδώ και πολύ καιρό. 

Σχεδόν 5 χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι Έλληνες συνεχίζουν να ζουν ταπεινωμένοι, εξευτελισμένοι και βουτηγμένοι στην ιδιωτεία -αδιαφορώντας, παράλληλα, για τις ζωές των συνανθρώπων τους-, ενώ τα δυο κόμματα που λιάνισαν τη χώρα και την οδήγησαν στην χρεοκοπία είναι ακόμα στην κυβέρνηση. Και αυτά τα δυο κόμματα δεν τα ψήφισε ούτε η Μέρκελ ούτε ο Σόιμπλε. Αυτά τα δυο κόμματα τα ψήφισαν -και τα έκαναν κυβέρνηση- οι Έλληνες. 

Αμφιβάλλει κανείς πως είμαστε μια χώρα ηττημένων; 

Αμφιβάλλει κανείς πως οι Έλληνες την έχουν εντελώς χεσμένη την αξιοπρέπειά τους; 

Και ύστερα εμφανίζεται ένας νεαρός αναρχικός. ο οποίος παλεύει με την ζωή του για τα δικαιώματά του και -με την στάση του- φωνάζει αξιοπρέπεια. 

Δηλαδή, ο νεαρός αυτός κάνει ό,τι δεν έκαναν οι Έλληνες αυτά τα 5 τελευταία χρόνια. 

Και η αντίδραση των Ελλήνων ποια είναι; Στρέφονται με λύσσα εναντίον του. Πέφτουν να τον φάνε. (Ειλικρινά, εύχομαι στο μέλλον να βρεθεί ένας Ιστορικός με αξιοπρέπεια που θα γράψει για την συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στον Νίκο Ρωμανό)

Μιλάμε για κωλοφάρα. 

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για τους Έλληνες. Αλλά δεν θα το κάνω, αφενός επειδή είναι ανθυγιεινό να γράφεις για ξεφτιλισμένους ραγιάδες και αφετέρου επειδή σήμερα είναι μέρα χαράς. 

Σήμερα νίκησε η αξιοπρέπεια και το «πάθος για την λευτεριά», που λέει και το σύνθημα. 

Η νίκη αυτή όμως αφορά έναν μόνο Έλληνα. Τον Νίκο Ρωμανό. 

Ο Νίκος Ρωμανός είναι ο μόνος ελεύθερος Έλληνας. Ο Νίκος Ρωμανός είναι ο μόνος Έλληνας με αξιοπρέπεια. 

Και μας έβαλε τα γυαλιά.