Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Λάρισα: 28η με συνθήματα και Βούλτεψη

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη του καφέ και της διασκέδασης, αφού Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί κρέμασαν πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης -την στιγμή που η παρέλαση βρισκόταν σε εξέλιξη-, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως οι επίσημοι δεν έφαγαν ούτε μια μούντζα. 

Πάντως, το γεγονός ότι ανήμερα της εθνικής επετείου οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας βγήκαν στο δρόμο και διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης είναι πολύ θετικό, αφού οι πάντες αντιλαμβάνονται πια πως ένα κομμάτι της κοινωνίας της Λάρισας έπαψε να κοιμάται με τα τσαρούχια και αγωνίζεται. 

Οι δυνάμεις του Στρατού και της Αεροπορίας εντυπωσίασαν τους Λαρισαίους -μιας και είναι όλοι στρατόκαυλοι-, οι οποίοι με περηφάνια και συγκίνηση χειροκρότησαν τους ένστολους που παρέλασαν με δυναμικό βηματισμό επειδή πήραν το ανύπαρκτο πρωτογενές πλεόνασμα από τον Σαμαρά και τονώθηκαν. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη ήταν η εκπρόσωπος της -αναμφίβολα καταρρέουσας- χούντας στην παρέλαση της Λάρισας. Η Σοφία Βούλτεψη παρακολούθησε συγκινημένη την παρέλαση, ενώ λίγο νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης. 

Εν τω μεταξύ, αίσθηση -αλλά και ποικίλα σχόλια- προκάλεσε το γεγονός πως η Σοφία Βούλτεψη πήγε και κατέθεσε το στεφάνι φορώντας την τσάντα της στον ώμο (φωτό), αλλά δεν θα πρέπει να βιαστούμε να λοιδορήσουμε την κυβερνητική εκπρόσωπο για αυτό της το ατόπημα, γιατί είναι γνωστό πως η κλιμακτήριος φρικάρει τις γυναίκες.  

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά το τέλος της παρέλασης, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι «η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια» -εντάξει, αυτό το βλέπεις παντού πια-, ενώ παράλληλα τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών.

Πάντως, είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός πως η Σοφία Βούλτεψη έφυγε από τη Λάρισα χωρίς να φάει έστω ένα γιαούρτι στη μάπα. Τέλος πάντων. 

Την παράσταση -όπως κάθε χρόνο- έκλεψαν οι νέοι και οι νέες της Λάρισας, αφού παρέλασαν σε άψογους σχηματισμούς και με επιβλητικό παράστημα, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η μαζική τους φυγή προς τα Mikel αμέσως μετά την παρέλαση, γιατί καλές οι παρελάσεις και οι εθνικές επέτειοι αλλά σαν το χαμούρεμα στην καφετέρια δεν έχει. 

Με την ευκαιρία -και κλείνοντας-, θέλω να πω πως οι μαθητικές παρελάσεις θα πρέπει να καταργηθούν το συντομότερο, αφού -εκτός από το ότι βρωμάνε φασισμό- ταλαιπωρούν την μαθητιώσα νεολαία μας, μιας και τα παιδιά αναγκάζονται εν έτει 2014 να φοράνε ακόμα αυτά τα γελοία συνολάκια και να περπατάνε σαν καθυστερημένα μπροστά από τον κάθε λούμπεν (βλ. Βούλτεψη). 

Ένα στ' αριστερό!