Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αντισυνταγματικός

Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος του ετοιμόρροπου ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συναντήσει τον ετοιμόρροπο πρόεδρο της χούντας Κάρολο Παπούλια. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια χαρακτήρισε <<Αντισυνταγματικό μόρφωμα>> τη Χρυσή Αυγή και ο Κάρολος Παπούλιας του απάντησε <<Δε μας χέζεις, ρε Νταλάρα;>>. 


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει τις προσπάθειες να κηρύξει τη Χρυσή Αυγή παράνομη και να τη στείλει στο διάολο, αλλά έχει ξεχάσει το πιο βασικό: Ο ίδιος είναι ό,τι πιο αντισυνταγματικό έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η χώρα - μετά από την ίδια τη χώρα, φυσικά. Και πρέπει να πάει στα τσακίδια.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξέρει πως όπου να 'ναι αυτός και το κόμμα του παίρνουν τον πούλο και παλεύει με νύχια και με δόντια να γίνει αρεστός στον κόσμο καταδιώκοντας τη Χρυσή Αυγή. Καλή η προσπάθεια, αλλά δεν μασάμε. 


Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι σε κανέναν αρεστός - και όχι μόνο αυτός. Ο κ. Βενιζέλος θα είχε πολλές πιθανότητες να γίνει συμπαθής, μόνο αν εξαφανιζόταν μια για πάντα από τις ζωές μας - και πάλι δεν είναι σίγουρο αν θα τον συμπαθούσαμε. 


Μην παραξενευτείτε αν κάποια μέρα βγει ο κ. Βενιζέλος και δηλώσει <<Αντιμνημονιακός>>. 


Να παραξενευτείτε αν κάποια μέρα βγει ο κ. Βενιζέλος και πει έστω μια πρόταση χωρίς να περιέχει το <<Εγώ>>. 


Ο κ. Βενιζέλος νομίζει πως επειδή τα βάζει με τη Χρυσή Αυγή καθαγιάζεται. Τα κτήνη της Χρυσής Αυγής με τα μπράτσα κάνουν τα κτήνη του ΠΑΣΟΚ με τις γραβάτες να μοιάζουν Παναγίτσες. Αυτό είναι αλήθεια. Η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο ωφελεί αφάνταστα τους Βενιζέλους και τους άλλους που θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, γιατί όταν ο κάθε Βενιζέλος μυρίζεται πως τα ψωμιά του τελειώνουν, βρίσκει αποκούμπι στους ναζιστές και τους κυνηγάει με λύσσα για να φανεί αυτός βράχος νομιμότητας και ηθικής. 


Δεν είναι καθόλου έτσι όμως. Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος - όχι όσο παλιότερα τουλάχιστον. Κανένας δεν ξεχνάει πως ο Βενιζέλος -μαζί με άλλα καθάρματα- απέκρυβε για πολύ καιρό μια λίστα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που καταξέσκισαν τη χώρα - ανάμεσα τους και ο Τράγκας που πολλοί κάθονται ακόμα και τον ακούν στο ραδιόφωνο (παίρνω πίσω αυτό που έγραψα παραπάνω ότι ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος).


Αν κάποια στιγμή η Ελλάδα αποφασίσει πως θέλει δικαιοσύνη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι από τους πρώτους που θα βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής - θα αφήνει άναυδους τους βαρυποινίτες με τους πύρινους λόγους του στο προαύλιο. 


Τέλος πάντων, καλό το παραμύθι του κ. Βενιζέλου με τη Χρυσή Αυγή, μόνο που δεν έχει δράκο. Ας καθίσει πρώτα αυτός στο εδώλιο του δικαστηρίου, και ας αφήσει εμάς να τα βάλουμε με τη Χρυσή Αυγή - μπορούμε και χωρίς εσάς, κ. Βενιζέλο. Αν μη τι άλλο, μην μας στερήσετε τη χαρά να στείλουμε εμείς στο διάολο τους ναζί.