Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Παράνοια και χάος στο μυαλό (κυριολεκτικά)

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Βαγγέλης Πλεξίδας ανακοίνωσε την πώληση της ιστορικής ομάδας της Λάρισας -με την προϋπόθεση να βρεθεί ένας σοβαρός επενδυτής εντός 15 ημερών- και τώρα όλοι περιμένουμε ποιος ζάπλουτος μαφιόζος θα βρεθεί να αγοράσει την ΑΕΛ, ώστε να βγούμε στην Κεντρική πλατεία και να πανηγυρίσουμε με σημαίες και με ταμπούρλα. 

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Πλεξίδα, η ΑΕΛ πωλείται έναντι του ποσού των 360.000 ευρώ. Εντάξει, κοψοχρονιά.  

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Κυριακής μια ομάδα οργανωμένων οπαδών της ΑΕΛ σκαρφάλωσαν στα γραφεία της ομάδας και κρέμασαν ένα πανό που έγραφε «Πλεξίδα άδειασέ μας της γωνιά και πίσω στο χωριό σου», ενώ ακούστηκαν και συνθήματα όπως «ΑΕΛ, κουλτούρα, Σεπουλτούρα» και «ΑΕΛ, αμάνικο, ρετσίνα και λουκάνικο». 

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως το πανό που κρέμασαν οι Monsters δεν είχε ούτε ένα ορθογραφικό λάθος αλλά αυτό μάλλον συνέβη κατά τύχη, αφού είναι γνωστό πως οι οπαδοί της ΑΕΛ είναι εντελώς αγράμματοι και δεν μπορούν να γράψουν σωστά ούτε το όνομά τους. 

Το κρέμασμα του πανό από τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΛ έκανε έξαλλο τον Βαγγέλη Πλεξίδα, ο οποίος την ίδια μέρα αποφάσισε την επ' αόριστον διακοπή των προπονήσεων της ανδρικής ομάδας και της ομάδας νέων ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, καθώς και την επ' αόριστον διακοπή της λειτουργίας των γραφείων της ΠΑΕ.

Η κίνηση του Πλεξίδα εξόργισε το λαρισαϊκό πόπολο και αυτό είναι πολύ λογικό, αφού οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ παίζουν διαστημική μπάλα -Ροναλντίνιο όλοι- και δεν μπορεί το κάθε ταγάρι από τα Τρίκαλα να μας στερεί τέτοιο υπερθέαμα επειδή έτσι του κάπνισε.  

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ειρωνικά σχόλια για το θέμα. Λέω όμως να γράψω κάτι άλλο. 

Βρίσκω εντελώς γελοίο στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2014 -με την μισή κοινωνία να βρίσκεται σε απόγνωση- να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τις ομάδες-εταιρείες του κάθε μαφιόζου. 

Βρίσκω ακόμα πιο γελοίο το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι ξεσηκώνονται όταν αδικείται η ομάδα τους αλλά κάνουν τουμπεκί όταν καθημερινά αδικούνται εκατομμύρια συμπατριώτες τους.  

Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να αντιδράς και να απαιτείς δικαιοσύνη μόνο όταν αδικείται η ομάδα σου; 

Πώς είναι δυνατόν να μην σου καίγεται καρφί για το ότι χιλιάδες συνάνθρωποι σου βλέπουν τις ζωές τους να ρημάζονται; 

Πώς είναι δυνατόν να αδιαφορείς για το ότι οι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας σου παραμένουν ατιμώρητοι και στις θέσεις τους; 

Πώς είναι δυνατόν να βάζουν λουκέτο στην ίδια σου τη χώρα κι εσύ να διαμαρτύρεσαι για το λουκέτο στην ομάδα σου; 

Πώς είναι δυνατόν να είσαι τόσο μαλάκας;