Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Brexit!

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, αφού οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην συμμετάσχει ξανά στην Eurovision το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την βαθιά θλίψη τους για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, τονίζοντας ωστόσο πως σέβονται την απόφαση των Βρετανών πολιτών, αφού η Βρετανία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν είναι προτεκτοράτο-αποικία και εκεί μετράνε τα δημοψηφίσματα. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε απογοητευμένος μετά το Brexit, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως ξημερώνουν καλύτερες μέρες για την Ευρώπη -όταν ο Σόιμπλε δηλώνει απογοητευμένος, δεν μπορείς παρά να είσαι αισιόδοξος- και μπράβο στους Βρετανούς που του έκαναν την μούρη κρέας, του παλιοπουσταρά. 

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα αμέσως μετά το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, η μαριονέτα των αγορών -που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας- Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για την Ευρώπη», ενώ αναρωτήθηκε «ποιος ευθύνεται για την διάδοση του εθνικισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;».

Αλέξη Τσίπρα, θα σου πω εγώ ποιος ευθύνεται για την διάδοση του εθνικισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. 

Για την διάδοση του εθνικισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη ευθύνονται (και) κάτι πολιτικοί απατεώνες σαν εσένα που υποδύονται τους αριστερούς επαναστάτες που θέλουν και καλά να αλλάξουν την Ευρώπη και να την κάνουν πιο δημοκρατική, ενώ στην πραγματικότητα είναι φυτευτοί και εντεταλμένοι από τους οικονομικούς δολοφόνους του εξαμβλώματος που ονομάζεται «Ευρωπαϊκή Ένωση», οι οποίοι τους κάνουν μαριονέτες τους και τζουτζέδες τους, με αποτέλεσμα κάτι φασισταριά σαν τον Φάρατζ και την Λεπέν να κάνουν πάρτι. 

Ελπίζω να σε βοήθησα. 

Μετά την επικράτηση του Brexit, πολλοί Έλληνες πολιτικοί και τηλεδημοσιογράφοι έκαναν λόγο για «νίκη του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς» αλλά κάποιος θα πρέπει να πει σε αυτά τα καθεστωτικά ρεντίκολα πως η άνοδος της λαϊκίστικης ακροδεξιάς στην Ευρώπη οφείλεται στις πολιτικές εξοντωτικής λιτότητας που εφαρμόζουν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε -μαζί με το παρεάκι των αδίστακτων γραφειοκρατών των Βρυξελλών- που οι Μητσοτάκηδες, οι Θεοδωράκηδες και οι λουμπίνες Μπογδάνες της «δημοσιογραφίας» εκπροσωπούν και προσκυνάνε. 

Σε κάθε περίπτωση, εγώ οφείλω να ομολογήσω πως έχω καυλώσει τρελά με την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από αυτό το τερατούργημα που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή την συμμορία οικονομικών δολοφόνων που ουδεμία σχέση έχει με τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης και που βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην φτώχεια και την κατάθλιψη τους πολίτες των Ευρωπαϊκών κρατών.

Δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει μετά το Brexit· μακριά από μένα οι προβλέψεις και οι αναλύσεις. 

Αυτό που ξέρω είναι πως η επικείμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε και πως όλο και περισσότεροι πολίτες θα βλέπουν πια την έξοδο από αυτή με άλλο μάτι. 

Ας γίνει το Brexit η αφορμή για να συνειδητοποιήσει όλος ο πλανήτης πως αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση -που είναι εντελώς αντιευρωπαϊκή και διχαστική- πρέπει να διαλυθεί το συντομότερο και πως οι ηγέτες της πρέπει όχι μόνο να απομονωθούν αλλά και να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών. 

Ας γίνει το Brexit η αφορμή για να χτίσουμε μια νέα Ευρώπη, μια Ευρώπη σοσιαλιστική και δημοκρατική που θα υμνεί τον άνθρωπο και όχι τις αγορές. 

Ζήτω το Brexit! 

(Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στα υγιή στρώματα της Βρετανικής κοινωνίας και στην εργατική τάξη της Βρετανίας που έφτυσε στα μούτρα αυτήν την μισητή Ευρωπαϊκή Ένωση.)

(Χτυπιέμαι από τα γέλια με τους Έλληνες Μενουευρώπηδες και τους «πνευματικούς ανθρώπους» που από το πρωί βρίζουν τους Βρετανούς για την απόφασή τους. Μιλάμε για τελειωμένους δούλους.)