Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Τι ωραία που περνάμε στο προτεκτοράτο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το χτεσινό debate ανάμεσα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι οποίοι είναι έτοιμοι για την συγκυβέρνηση της Νέας Συριζοκρατίας που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές -αφού δηλαδή τους ψηφίσουν τα όρνια- και θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.

Οι δυο αρχηγοί τα έδωσαν όλα στην τηλεμαχία και απάντησαν σε όλα τα καυτά ερωτήματα των ξεπουλημένων τηλεδημοσιογράφων αλλά, βασικά, η όλη φάση θύμιζε εκπομπή του Γιώργου Μητσικώστα, αφού Τσίπρας και Μεϊμαράκης έλεγαν τις γνωστές παπαριές -κούφια λόγια- κουνώντας τα χέρια τους σαν μαριονέτες, έτσι που πίστευες πως πάνω από το στούντιο ήταν ο Σόιμπλε που έπαιζε με τις κούκλες του.

Πολύ ωραία ήταν η στιγμή που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραπονέθηκε πως ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ έδειχνε τον Αλέξη Τσίπρα πιο ψηλό από εκείνον αλλά, αν θες την γνώμη μου, καλά του έκανε ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ, του παλιόπουστα, καθώς είναι ο αρχηγός του κόμματος που πριν από δυο χρόνια έκλεισε την ΕΡΤ και ο σκηνοθέτης δεν θα έπρεπε μόνο να τον δείχνει πιο κοντό αλλά να του κοτσάρει και μια πούτσα στην καράφλα. 

Πάντως, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν τον πείραξε που σε όλη την διάρκεια του debate η κάμερα τον έδειχνε να γελάει σαν καθυστερημένος και να μοιάζει με κωλομπαρά που μόλις βγήκε από το Σου Μου με ξεκούμπωτα τα παντελόνια. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η διαπλοκή θέλει να τον πάρει στην αγκαλιά της και να τον κάνει δικό της αλλά δεν θα τα καταφέρει, και αυτό είναι αλήθεια, μιας και αυτούς τους 7 μήνες της πρωθυπουργίας του διέλυσε τους ολιγάρχες και τους καναλάρχες, οι οποίοι τώρα έχουν βάλει τα δουλικά τους να τον γλείφουν όλη μέρα αλλά, δεν μπορεί, κι αυτό κάποιο σχέδιο εναντίον του θα είναι. 

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί είπαν κι άλλα αλλά, μεταξύ μας τώρα, η Ελλάδα είναι πια κανονικό προτεκτοράτο και αυτά τα τηλεοπτικά σόου μεταξύ των πολιτικών είναι εντελώς στημένα και για τον πούτσο, οπότε όσα είπαν Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν έχουν καμία σημασία -μιας και οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται στο εξωτερικό- και πρέπει να σου έχουν κάνει λοβοτομή για να πας την Κυριακή στην κάλπη και να τους ψηφίσεις. 

Πάντως, καλό είναι να γίνονται πού και πού τέτοια happenings για να γράφουμε καμιά μαλακία στα social media και να γελάμε, γιατί αλλιώς δεν παλεύεται η ζωή στο προτεκτοράτο. 

Παρά τα δυο debate, οι περισσότεροι Έλληνες παραμένουν αναποφάσιστοι, καθώς δεν ξέρουν αν θέλουν να φύγουν μετανάστες στην Αυστραλία ή στον Καναδά. 

Καλή αντάμωση στα αεροδρόμια!