Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Όλη η Ελλάδα Μikel!

Εντύπωση προκαλεί τελευταία ο ραγδαίος επεκτατισμός της εταιρείας καφέ Mikel. Η εταιρεία Mikel άνοιξε τις πύλες της για πρώτη φορά στη Λάρισα -και από τότε έχει αλώσει τη χώρα- κάνοντας τους πολίτες της υπερήφανους για την πόλη τους που τυγχάνει γενέτειρα του Λάκη Λαζόπουλου, του Αλέξη Γεωργούλη και άλλων σημαντικών ανθρώπων του πνεύματος και της διανόησης. 

Το Mikel έχει απλώσει τα πλοκάμια του σχεδόν σε ολόκληρο τον Θεσσαλικό Κάμπο, αφού πλέον -εκτός από τη Λάρισα που σε λίγο θα γίνουν και τα σπίτια μας Mikel ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να εκτοξευθεί η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά- μπορείτε να το βρείτε στο Βόλο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στην Κατερίνη.

Επίσης, η εταιρεία Mikel, στα πλαίσια της πανελλαδικής της εξάπλωσης, έφτασε και στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου οι Θεσσαλονικιώτικες να μάθουν και κάτι άλλο πέρα από τη μπουγάτσα και το hot dog με 1 ευρώ που σου φέρνει διάρροια, ενώ σύντομα θα ανοίξουν Mikel και στα Γιάννινα με δυο παπούτσια πάνινα - αν δεν έχουν ανοίξει ήδη δηλαδή.

Mikel δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και από την Κοζάνη, όπου μετά από πρωτοβουλία των πολιτών το κατάστημα χτίστηκε προς τιμήν της Άννας Διαμαντοπούλου και αποτελεί το ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο της πρώην υπουργού που έδωσε τόσα πολλά γι' αυτόν τον τόπο - πραγματικά, η προσφορά της θα μας μείνει αξέχαστη. Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει επιστρέψει στις ρίζες της και προκειμένου να γλιτώσει από τα κοφτερά δόντια της ανεργίας δουλεύει στα κτήματα, μαζεύοντας με κόπο και ιδρώτα κρόκο Κοζάνης. Άρα, το καλύτερο που είχαν να κάνουν οι συμπολίτες της ήταν να της εξασφαλίσουν έναν καφέ της προκοπής - είναι βαριά η δουλειά στο χωράφι, έναν Mikelo τον χρειάζεται η Άννα για να στανιάρει.

Ακόμα, τα Mikel θα φτάσουν και στην Κύπρο την μαρτυρική, γιατί τώρα που οι Κύπριοι αδελφοί μας μπήκαν στο Μνημόνιο χρειάζονται στήριξη και muffin. Αφήστε που, εκτός από ένα δωδεκάρι στη Eurovision δεν τους δίνουμε και τίποτα άλλο εμείς οι Καλαμαράδες, οπότε έχουμε χρέος να δείξουμε την απαιτούμενη αλληλεγγύη στους γείτονές μας -μεταλαμπαδεύοντας τον πολιτισμό μας και την κουλτούρα μας- με το να τους χτίσουμε στην Λεμεσό ένα Mikel ίσα με το Mall. 

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα αναφέρουν πως υπάρχει η σκέψη να χτιστεί Mikel και στην Κωνσταντινούπολη, ως φόρος τιμής από εμάς τους Έλληνες στους Τουρκαλάδες που μας στέλνουν τις υπέροχες σειρές τους και τις παρακολουθούμε στην τηλεόραση, αποφεύγοντας έτσι τα ελληνικά σήριαλ που είναι τρισάθλια και δεν βλέπονται με τίποτα.

Πίσω στη Λάρισα, στην ιδιαίτερη πατρίδα της κολοσσιαίας εταιρείας καφέ, υπάρχει έντονη ανησυχία τελευταία γιατί οι αγρότες του Θεσσαλικού Κάμπου -με φόντο τα νέα μέτρα της κυβέρνησης- πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και απειλούν να κλείσουν όλα τα Mikel -και τα 85-, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος μαζικών αυτοκτονιών. 

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης έκανε έκκληση στους αγρότες ώστε να μην στήσουν μπλόκα μπροστά από τα Mikel, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να σαλτάρουν οι αστυνομικοί -που είναι όλοι Mikelάτρεις- και να αυτοπυρποληθούν, και κάτι τέτοιο θα έχει ως τραγική συνέπεια να ξεμείνουν οι αγρότες από ντουμάνι και παραμύθα - επίσης, αν πάνε και τα τινάξουν οι αστυνομικοί της Λάρισας θα πληγεί ανεπανόρθωτα το επάγγελμα της σωματεμπορίας, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο και τα πουτανάδικα. 

Οι αγρότες το ξανασκέφτηκαν πιο ώριμα το πράμα και μετά από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα -που τους κέρασε και μερικά τσίπρα- συμφώνησαν να αφήσουν στην ησυχία τους τα Mikel και να μπλοκάρουν το <<Χίλια Χείλια>> - ωστόσο, αν οι αγρότες αποκλείσουν το <<Χίλια Χείλια>> θα πέσουν σε κατάθλιψη οι δαπίτες και οι παίκτες της Α.Ε.Λ, που όταν δεν τους απορροφά η ποίηση πάνε και ρίχνουν τσιφτετέλια στα μπουζούκια για να ξεσκάσουν.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η κατάσταση δηλαδή.

Τέλος πάντων, οι Λαρισαίοι πολίτες ξέρουν καλά τι πάει να πει αλληλεγγύη και το αποδεικνύουν καθημερινά. Για παράδειγμα, μην παραξενευτείτε άμα περάσετε μπροστά από ένα κατάστημα Mikel στη Λάρισα και δείτε μέσα να στοιβάζονται καμιά εκατοσταριά νοματαίοι σαν τα πρόβατα, ενώ, παραδίπλα, αρκετές μικροεπιχειρήσεις -κυρίως τυροπιτάδικα ή μικρά καφέ- είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο γιατί από τότε που άνοιξε το ρημάδι το Mikel δεν πατάει ψυχή - οι Λαρισαίοι απορρίπτουν τις μικροεπιχειρήσεις για να τις βοηθήσουν να κλείσουν με αξιοπρέπεια, έτσι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους οι Καμπίσιοι. 

Τέλος, -και για να φύγουμε από τη μαγευτική Λάρισα-, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην Αθήνα δεν έχει ανοίξει ακόμα Mikel. Στο πηγάδι κατούρησαν οι Αθηναίοι; Ή στο Everest; Τι περιμένει ο Γιώργος Καμίνης και δεν φτιάχνει ένα Mikel; Μήπως φοβάται τρομοκρατικό χτύπημα; Ε, ας το φτιάξει μέσα στο Mall. ΜΠΑΑΑΑΜ!