Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ρατσιστική επίθεση στη Λάρισα - άντε, καλέ!

Συγκλονισμένη είναι η ερωτική πόλη της Λάρισας μετά τη χθεσινή ρατσιστική επίθεση από ομάδα φασιστών σε βάρος Πακιστανών σε μίνι μάρκετ. Οι δράστες επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς κρατώντας ρόπαλα και ξόβεργες, ενώ φώναζαν και ρατσιστικά συνθήματα όπως <<Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε κωλοπακιστανέ, <<Τους λένε Αλβανούς, τους λεν' Πακιστανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς>> και <<ΑΕΛ, τρακτέρ και love is in the air>>. 


Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ των δυο ομάδων με αποτέλεσμα ένας αλλοδαπός να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά οι γιατροί τον έστειλαν σπίτι του γιατί δεν είχαν γάζες - τους είχαν μείνει μόνο τσιρότα. 


Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικοί και συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα, τα οποία και οδήγησαν με συνοπτικές διαδικασίες στα Mikel για Freddoccino και muffin, αφού μπάτσοι και νεοναζί το ίδιο μαγαζί. 


Δημοσιογραφικό ρεπορτάζ αναφέρει πως ανάμεσα στους δράστες υπήρξαν και μαθητές, γεγονός που σκόρπισε τον τρόμο στους πολίτες της Λάρισας που έως τώρα είχαν την εντύπωση πως η μαθητιώσα νεολαία της θεσσαλικής πόλης αποτελείται από βιβλιολάγνους έφηβους που όλη μέρα κυκλοφορούν με τον Μπρεχτ στο χέρι. 


(Εν τω μεταξύ, ξεφυλλίζοντας σήμερα την εφημερίδα <<Ελευθερία>> -την πιο γνωστή εφημερίδα της Λάρισας-, δεν είδα πουθενά να αναφέρεται το γεγονός - ούτε λέξη. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Κανονικά θα έπρεπε να είναι πρωτοσέλιδο. Γιατί άραγε οι δημοσιογράφοι της <<Ελευθερίας>> αποκρύπτουν ένα τόσο σοβαρό περιστατικό; Μήπως για τους δημοσιογράφους της <<Ελευθερίας>> η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Τζανακούλη στο Καραπουτσαριό Τυρνάβου είναι πιο σημαντική; Ή μήπως το γκολ του Χασομέρη έχει περισσότερη σημασία;).