Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Ο Ντόνι Ντάρκο είναι πολύ στεναχωρημένος με την κατάσταση στη χώρα και γράφει γράμμα στον Άγιο Βασίλη - εδώ ο Σαμαράς μιλάει με το Θεό, στο γράμμα στον Άγιο Βασίλη θα κολλήσουμε; 

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, πολύ σε γουστάρω - δεν υπάρχεις. Είσαι ο μόνος Άγιος που πίνει τόση κόα-κόλα - θα πάθει τίποτα το στομάχι σου καμιά μέρα. Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, έχω να σου γράψω από τότε που ήμουν 2 χρονών - ήξερα να γράφω από τα 2 γιατί ήμουν παιδί θαύμα. Για να το κάνω τώρα, που είμαι 26 χρονών μαντράχαλος, καταλαβαίνεις πως η κατάσταση είναι απελπιστική.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, ζω στη Λάρισα, στην πόλη του καφέ και της διασκέδασης -όπως λέει και μια σελίδα στο Facebook- αλλά, πίστεψέ με, καθόλου δεν διασκεδάζω. Εντάξει, κάνα καφέ τον πίνω πού και πού.
Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, εδώ στη Λάρισα όλοι είναι στον κόσμο τους και ο καθένας κοιτάει την πάρτη του - καλά, αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στη Λάρισα. Οι Λαρισαίοι είναι τόσο στην κοσμάρα τους που, όταν τον περασμένο Μάρτιο πέθαναν δυο νέα παιδιά από μαγκάλι, αντί να πάρουν τα όπλα και να τα κάνουν πουτάνα όλα, βγήκαν να διαδηλώσουν σιωπηρά κρατώντας αναμμένα κεριά - τόσο γκάου. Φυσικά, μετά από λίγες μέρες, τα δυο αυτά παιδιά ξεχάστηκαν - λες και δεν έζησαν ποτέ. Δεν είναι τραγικό; Για να στο κάνω πιο λιανά, οι Λαρισαίοι επέλεξαν να απαντήσουν στην βαρβαρότητα -γιατί είναι βαρβαρότητα να χάνονται δυο νέοι από μαγκάλι το 2013- με κεριά και μούγκα. Δεν νομίζω πως υπάρχουν πιο καθυστερημένοι άνθρωποι. Πιστεύω θα συμφωνήσεις μαζί μου.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, εδώ στη Λάρισα ο κόσμος αδιαφορεί για τα πάντα χωρίς να καταλαβαίνει πως αυτό πολλές φορές οδηγεί κάποιους ανθρώπους στην απελπισία. Φαντάζομαι θα ξέρεις πως η αδιαφορία είναι από τις σκληρότερες μορφές βίας - και μετράει πολλά θύματα. Αλήθεια, γιατί αυτή τη βία δεν την καταδικάζει κανένας; Τέλος πάντων.

Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα -γιατί πολλή μαυρίλα έπεσε-, θα σου πω πως εδώ στη Λάρισα λειτουργούν οι πρώτοι αυτόματοι πωλητές γάλακτος - μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Μιλάμε έχουν κάνει θραύση. Οι κτηνοτρόφοι έχουν θησαυρίσει. Πολύ τους αρέσει το γάλα τους Λαρισαίους. Με το που άνοιξαν οι αυτόματοι πωλητές, οι Λαρισαίοι έπεσαν με τα μούτρα στο γάλα - πίνουν όσο γάλα δεν έπιναν τα προηγούμενα 20 χρόνια. Τις προάλλες πήγε σε έναν αυτόματο πωλητή ο γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Αμέσως πλάκωσαν οι δημοσιογράφοι να φωτογραφίσουν αυτόν τον επιφανή νέο να κατεβάζει γάλα -από το μηχάνημα, όχι από τα βυζιά του- και να πίνει. Φοβερή στιγμή. Αυτό που με στεναχώρησε είναι πως δεν βρέθηκε ένας Λαρισαίος εκείνη την ώρα να του πετάξει ένα γιαούρτι στη μάπα.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, τι μαλακίες κάθομαι και σου γράφω τόση ώρα; Θα με περάσεις για τελείως καθυστερημένο. Λοιπόν, θα σοβαρευτώ και θα σου γράψω τι πραγματικά θέλω.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, δεν θα σου ζητήσω δώρο -αν και ήμουν πολύ καλό παιδί το 2013- αλλά μια χάρη - βασικά, θα σου ζητήσω πολλές χάρες. Επειδή με στεναχωρεί πολύ που η χώρα μου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο -δεν κοιμάμαι τα βράδια-, θέλω να σου ζητήσω να εξαφανίσεις τα καθεστωτικά κανάλια και τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους. Πολύ μου τη σπάνε όλα αυτά τα καθάρματα που παριστάνουν τους ηθικούς και τους αδέκαστους. Θέλω να τους τελειώσεις - να φύγουν απ' τις ζωές μας μια για πάντα. Αν το κάνεις αυτό, πιστεύω πως η χώρα θα πάει μπροστά - θα έρθει μια κάποια ανάπτυξη. Αν δεν το κάνεις, μούφα Άγιος είσαι.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, θα απορείς που -ενώ σου ζήτησα να εξαφανίσεις τα καθεστωτικά κανάλια και τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους- δεν σου είπα τίποτα για την κυβέρνηση. Μα, αν αφανιστούν οι δημοσιογράφοι του Βενιζέλου και του Σαμαρά, θα αφανιστεί και η κυβέρνηση - παρέα θα καταρρεύσουν. Επίσης, αν διαλύσεις τα καθεστωτικά κανάλια και όλους αυτούς τους εμετικούς δημοσιογράφους, μην ξεχάσεις τα αφεντικά τους. Οπωσδήποτε, δεν γίνεται η Ελλάδα να πάει παρακάτω με Μπόμπολες, Αλαφούζους κλπ. Γάμησέ τους τα πρέκια, σε παρακαλώ.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, θέλω ακόμα να προσπαθήσεις με κάποιο τρόπο να βάλεις μυαλό στον Αλέξη Τσίπρα και να του πεις πως -αν θέλει να κυβερνήσει- πρέπει να διώξει τους λαγούς από το κόμμα. Τους Τατσόπουλους, δηλαδή. Αν το κάνει αυτό, μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες και να έρθει μια αλλαγή. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι οι πολίτες την γουστάρουν την αλλαγή -απ' ό,τι δείχνουν τους αρέσει η μιζέρια- αλλά, τι διάολο, αν ένα κόμμα έχει όρεξη να αλλάξει την κατάσταση, κάποιοι θα ακολουθήσουν. Δεν είναι όλοι ραγιάδες και προσκυνημένοι ακόμα.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, επειδή σε έπρηξα με την πολιτική και πολύ φοβάμαι ότι θα το βαρεθείς το γράμμα μου και θα το πετάξεις, αλλάζω θέμα.

Ρε συ Άγιε Βασίλη -αν μου επιτρέπεις το ύφος-, τι θα γίνει με τα περιστέρια εδώ στη Λάρισα; Έχουν τρελαθεί. Όλη μέρα χέζουν. Περνάς από την κεντρική πλατεία και φοβάσαι μην φας καμιά κουτσουλιά στο δόξα πατρί. Πάντως, τώρα που το κλίμα στην πόλη είναι γιορτινό και η πλατεία φοράει τα καλά της, έχει πολλή πλάκα να βλέπεις τους Λαρισαίους να προσπαθούν να φωτογραφηθούν μπροστά από το έλατο χωρίς να τους χέσει κάνα περιστέρι.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, άκουσες ότι η Λάρισα είναι υποψήφια για Πράσινη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα; Και γαμώ, έτσι; Εδώ στον κάμπο είχαμε να πάρουμε τέτοια χαρά από τότε που άνοιξε το πρώτο Mikel. Μια που το φερε η κουβέντα, κάνε κάτι για να σταματήσουν να ανοίγουν Mikel. Φοβάμαι καμιά μέρα μην γυρίσω σπίτι και έχει γίνει το δωμάτιό μου Mikel.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, σου έχω γράψει ένα σωρό αρλούμπες. Πάντα έτσι γράφω - κοπανάω ό,τι μου κατεβαίνει στο κεφάλι. Ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις.

Α, παραλίγο να το ξεχάσω. Γιατί στα κάλαντα της πρωτοχρονιάς λέμε «Άγιος Βασίλης έρχεται και δεν μας καταδέχεται»;  Το συζητούσα χθες αυτό με δυο φίλες μου. Μας απασχόλησε αρκετά το ζήτημα - μετά γίναμε ντίρλα και το ξεχάσαμε. Δεν πιστεύω να μην μας καταδέχεσαι επειδή είσαι καμιά σνομπαρία; Πολύ θα στεναχωρηθώ αν μάθω κάτι τέτοιο.

Φιλούθκια!